„Mano sprendimas ir tikslas – „Eurovizija 2016“. Esant ten, kur esu ir siekiant to, apie k1 svajojau nuo vaikystės, „Eurovizija“, stebima šimtamilijoninės auditorijos kol kas lieka vienas iš nedaugelio būdų būti pastebėtam pasaulio“, – savo feisbuko paskyroje rašė Donatas.

Dainininkas atskleidė, kad trejus metus laukė savo dainos, todėl anksčiau dalyvauti nesiryžo. „Arba ją turi, arba ne, – apie konkursinę dainą kalbėjo D. Montvydas. – Netrukus po „Eurovizijos 2012“, turėjau minčių sugrįžti, tačiau laukiau savo dainos. Praėjo 3 metai. O dabar ji – mano kompiuteryje, kurį labai saugau.“

Donny Montell jau netrukus pristatys dainą, kuria sieks užkariauti Europą: „Šį penktadienį viešoje erdvėje pristatysiu dainą, kuri ir užkūrė manyje norą laimėti. Daina bus pristatyta kartu su vaizdo klipu, kuris buvo filmuotas Stokholme, Švedijoje.“

Šiandien – paskutinė daina, kai dar galima teikti paraiškas dėl dalyvavimo atrankoje į „Euroviziją“. Šįmet, kaip ir visais metais, dalyvauti atrankose norėjo ir kitų šalių piliečiai, deja, lietuviškos konkurso taisyklės neleidžia užsieniečiams atstovauti Lietuvą.

Vis tik kitų šalių taisyklės šio draudimo neturi. Urtė Šilagalytė jau pranešė, kad savo jėgas išbandys ne lietuviškame konkurse. Jei lietuvaitei pasiseks, „Eurovizijos“ konkurse ji neš ne Šveicarijos vėliavą.

2012 metais Donny Montell Lietuvos vėliavą „Eurovizijos“ konkurse nešė skambant dainai „Love is Blind“. Tąkart vaikinui pavyko nurungti pusfinalio varžovus ir patekti į finalą, jame jis liko keturioliktas ir surinko 70 taškų.

Aukščiausią vietą „Eurovizijoje“ lietuviai yra iškovoję 2006 metais. Tuomet Europą sudrebino legendinis lietuvių šešetukas „LT United“ su daina „We are the winners“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)