Anot D. Meškausko, Tėvo diena jam nėra nauja šventė – šokėjo šeimoje ji buvo minima dar nuo vaikystės. „Kai pats buvau vaikas, Tėvo dieną minėdavome gana paprastai – pirkdavau dovanas, rašydavau sveikinimus. Dabar, kai abu su tėčiu jau esame suaugę, šventę paminime stipriau“, – šypsosi D. Meškauskas.

Tačiau šokėjas sako, kad prieš septynis metus tapęs tėčiu dar labiau pajautė šios šventės prasmę. „Atsiranda malonus laukimas ir džiaugsmas, gavus pasveikinimą, piešinį ar kitokią dovaną. Be to, tai dar viena puiki proga įdomiai praleisti laiką su sūnumi – pavyzdžiui, šiemet iš anksto nuvykome į pramogų parką „UNO park“ pasikarstyti medžiais“, – pasakoja žinomas tėtis.

Ž. Stakėno šeimoje – ilgametės tradicijos

Tėvo diena Stakėnų šeimoje taip pat turi gilias tradicijas – tai šventė, į kurią susirenka visi šeimos vyrai. Dviejų sūnų – dešimtmečio ir šešiamečio – tėtis Ž. Stakėnas šią dieną mini ne tik su savo atžalomis, bet ir su abiem jų seneliais.
Žygis Stakėnas

„Kiekvienais metais Tėvo dienos proga einame į „Ąžuoliuko“ choro koncertą šv. Kotrynos bažnyčioje. Šis koncertas būna ypatingas, nes gieda net kelios choristų kartos. Po jo su savo tėčiu, uošviu ir sūnumis einame kartu pavalgyti arba įdomiai pramogauti. Kažkada visi kartu net žvejojome upėtakius“, – pasakoja Ž. Stakėnas.

D. Norvilas-Deivis dar tik pradės švęsti

Penkerių metų sūnų ir dvylikos metų dukrą kartu su žmona Renata Voitechovskaja-Norvile auginantis dainininkas D. Norvilas prisipažįsta tradicijų Tėvo dienai iki šiol šeimoje neturėjęs. „Visada minėdavome Mamos dieną, ją labiau švenčiame ir dabar, o Tėvo dienos kažkaip anksčiau nesureikšmindavome“, – sako dainininkas.
Renata Voitechovskaja ir Deivis Norvilas

Tačiau D. Norvilas atskleidė, kad šiais metais pirmą kartą planuoja kaip nors paminėti Tėvo dieną. Atlikėjas tikisi, kad tai taps pradžia gražioms ateities šeimos tradicijoms.


Gera
dovana“ rinkodaros vadovė Oksana Rokaševič teigia pastebinti,
kad nors ši diena savo populiarumu dar tikrai neprilygsta Motinos
dienai, tačiau Tėvo dienos proga savo tėčius dovanomis
nusprendžia pamaloninti vis daugiau žmonių

dažniausiai lietuviai tam renkasi aktyvias pramogas arba tokias
vyriškas dovanas kaip apsilankymas pas barzdaskučius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)