Duodama išskirtinį interviu LNK žinių laidai jos ekselencija atskleidė, kad naujus metus švęs Turniškėse: „Visada susitinku su buvusiais kaimynais ir draugais, Turniškėse. Būsiu ne viena“.

Taip pat šalies vadovė pasidžiaugė, kad iškart po naujųjų į Lietuvą atvyks kaimyninių valstybių premjerai pasveikinti tautiečių su euro atėjimu į Lietuvą.

Naujų projektų iš valdančiosios koalicijos nesitiki

Prezidentė iš dabartinės valdančiosios koalicijos naujų ambicingų projektų nesitiki.

„Turėčiau būti objektyvi, kad koalicija yra sudėtinga ir netgi įvykdyti šiuos uždavinius (suskystintų dujų terminalo statybos pabaiga – BNS) šiai koalicijai yra nelengva. Kai aš skyriau premjerą, formulavau jam dvi pagrindines užduotis: būtent užbaigti jau pradėtą suskystintų dujų terminalo statybą ir pasiruošti euro įvedimui - šitie du strateginiai uždaviniai yra padaryti. Na o dėl labiau ambicingų tikslų – jūs teisus, turbūt tikėtis daug nereikėtų“, – paklausta, ar dabartinė koalicija pajėgi imtis naujų projektų, sakė D.Grybauskaitė.

Jos teigimu, didele problema yra intelektinio potencialo stoka.

„Matome klaidas, matome intelektualinio potencialo stoką, kai, pavyzdžiui, mėginama už 5 mln. litų  gauti reformos paketą nežinia kur, nežinia pas ką ir finale pasirodo, kad valstybės institucijos nesugeba pačios tokių idėjų generuoti. Tai išties daug tikėtis, ypač kai liko apie porą metų iki kitų Seimo rinkimų, turbūt nereikėtų. Reikia užbaigti tuos projektus, kurie yra pradėti – tai jungtys ir elektros, ir dujų“, – kalbėjo prezidentė.

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetui šį mėnesį buvo pristatytas mokslininkų parengtas Lietuvos socialinio modelio sukūrimo projektas, kainavęs 5 mln. litų. Jis apima užimtumą, darbo santykių reglamentavimą ir socialinio draudimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1432)