„Ką reiškia būti mafijos boso žmona arba meiluže ir kaip su jais gyventi, susilaukti vaikų“, – taip skambėjo DELFI konferencijos tema, kurioje buvo praskleidžiamas naujos D. Dargio knygos šydas.

Rimanto Ganusausko-Mongolo našlės Loretos Ganusauskienės bei kitų garsių kriminalinio pasaulio atstovų našlių istorijas savo knygoje pasakojantis D. Dargis patikino, kad naujausioje jo knygoje ryški ir pramogų pasaulio atstovės „pupytės“ Vitos Jakutienės pavardė. Ji – buvusi žiauriai nužudyto Deimanto Bugavičiaus mylimoji.

„Man pavyko aptikti tam tikrų jo (Deimanto Bugavičiaus – DELFI) kriminalinių žygių, tam tikrų kriminalinių kelių, kurių iki šiol nebuvo atskleidęs nė vienas iš kolegų žurnalistų, – konferencijos metu kalbėjo D. Dargis. – Jis jau anksčiau buvo teistas, buvo papuolęs į tam tikrus nelegalius, tamsius sandorius, ginklas buvo vienur kitur naudojamas.“

Dailius Dargis

Žinia apie V. Jakutienės jausmus Deimantui Bugavičiui pasklido tik po to, kai šis buvo žiauriai nužudytas. Nusikaltimas Kauno šilainių mikrorajone buvo įvykdytas prieš metus, 2015-ųjų lapkričio pradžioje.

D. Bugavičius buvo sušaudytas savo automobilyje prie pat namų, kuriuos nuomojosi. Prie kotedžų stabtelėjusiame automobilyje sėdėjo ne tik nusikaltimo auka, bet ir Vita, kuri per plauką išvengė mirties.

Po įvykio V. Jakutienė atsitvėrė tylos siena, tačiau netrukus paaiškėjo, kad ji laukiasi trečiojo vaikelio. Ilgą laiką apie tai tylėjusi moteris vasaros pabaigoje patvirtino iki tol sklandžiusią žinią, kad dukros tėvas – automobilyje kulkomis suvarpytas D. Bugavičius.

„Nėra minutės, kuomet apie tave nepagalvočiau... Tu kaip angelas atsiradai ir išėjai iš mūsų gyvenimo, palikdamas stebuklą, kurį aš supuoju savo rankose... Mylėjau, myliu ir mylėsiu... O tu... Tu amžinai gyvensi mūsų širdyse...“, – savo feisbuko paskyroje dar rugpjūtį rašė Vita taip šią žinią paskelbdama visai Lietuvai, nors iki šiol ji yra oficialiai susituokusi su Justu Jakučiu. Vita ir Justas kartu susilaukė dviejų vaikų: sūnaus ir dukros.

Vita Jakutienė ir Deimantas Bugavičius

Praėjusiais metais Vitos ir Justo Jakučių santuoka buvo pradėjusi byrėti, moteris pradėjo lauktis nuo kito vyro, tačiau oficialios jų santuokos tai nesužlugdė.

Žiaurių įvykių supurtyta moteris grįžo į savo vyro, kuris tuo metu vėl buvo teisiamas, glėbį, tačiau prieš kelias savaites Vilniaus apygardos teisme nuskambėjo negailestingas nuosprendis: nuspręsta J. Jakutį įkalinti 10 metų ir 1 mėnesį bausmę atliekant pataisos namuose.

Vita Jakutienė ir Justas Jakutis

Anot D. Dargio, D. Bugavičiaus nužudymas buvo įvykdytas itin kruopščiai: „Jo atvejis ir jo gyvenimo pabaiga yra absoliučiai nužudymas mafijos stiliumi. Labai profesionaliai, nes šiandien pareigūnai dirba tikrai geriau nei tais 1996 metais, kai buvo nužudyti, tarkime Sigitas Čiapas ir kiti verslininkai, kriminalinio pasaulio autoritetai“.

Kaip žinoma, praėjus metams, šis nusikaltimas vis dar neatskleistas. „Manau, kad pareigūnams tai suteikia šiokį tokį galvos skausmą, o visuomenei – nežinią ir, gal pavadinkime, nepasitikėjimą“, – kalbėjo D. Dargis, tačiau toks ilgas tyrimas, anot jo, tik patvirtina nusikaltimo profesionalumą.

Pasidomėjus, kodėl „pupytė“ Vita susidėjo su D. Bugavičiumi, šis neslėpė, kad jam ši sąjunga kelia nuostabą, tačiau tikslaus motyvo neįvardijo. Vis dėlto D. Dargis pasidalijo prielaidomis, kodėl moteris žavi nusikalstamo pasaulio atstovai: „Bendrai kalbant apie tas moteris, manau, kad jas labiausiai sužavi tie gražūs mercedesai, kurie galbūt būna skolinti draugų, kažkokie būstai, kurie dažniausiai, deja, būna nuomojami. Kažkokie blizgučiai, kelionės. Ta imitacinė prabanga, kaip aš sakau“.

Deimanto Bugavičiaus laidotuvės

Rašytojas neslepia, kad ta demonstruojama prabanga dažnai būna tiesiog blizgus viršelis, slepiantis visiškai kitokius dalykus. „Ir prieš 23 metus žmonės būdavo nevalgę, bet važinėdavo prabangiais automobiliais pustuščiais benzino bakais. Lygiai tas pats yra ir šiandien, jei žiūrint į tą nusikalstamo pasaulio atstovų filosofiją. Jei kažkas turi pinigų, tai tų pinigų dažniausiai nesimato“, – dėstė DELFI viešėjęs D. Dargis.

D. Dargis taip pat atskleidė, kad lemtingąją naktį D. Bugavičius sėdėjo „Mercedes-Benz“ automobilyje, kuris anksčiau priklausė buvusiam Agurkinių veikėjui A. Ringailai-Čikiui. Šis iki šiol slapstosi.

Kalbėta, kad vyras važinėdavo po Kauną ir prisistatinėjo pagrindiniu Kauno bosu. Tačiau ar dėl to juo buvo žiauriai atsikratyta?

Taip pat pasakojama, kada iš Jonavos kilęs, tačiau paskutiniuosius metus Kaune praleidęs, D. Bugavičius pradėjo mirgėti kriminaliniame pasaulyje.

Knygoje „Juodosios mafijos našlės“ atskleidžiama ir daugiau intriguojančių faktų apie D. Bugavičiaus paskutiniuosius metus.

DELFI TV konferencijoje – išskirtiniai pasakojimai ir kadrai iš juodųjų mafijos našlių gyvenimo:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)