„Besikeičiant šukuosenų madoms, ilgi, sveiki plaukai visada išliks madingi, dvelks prabanga, klasika ir grožiu. Daugelis merginų bando įvairiais būdais atsiauginti, atstatyti pažeistus ar nualintus po įvairiausių netinkamų procedūrų plaukus. Neslėpsiu, jog labai dažnai gaunu pagyrimų ir liaupsių dėl savo plaukų.

Taipogi sulaukiu daugybės klausimų, ką gi aš tokio stebuklingo darau, kad mano plaukai taip gražiai atrodo! Dėl to nusprendžiau kiekvienai norinčiai turėti sveikus, storus ir lyg šilkas spindinčius plaukus duoti keleta patarimų, kurie, tikiuosi, padės Jums priartėti prie vienos iš savo svajonių – turėti ilgus, gražius ir, svarbiausia, sveikus plaukus!“ – feisbuke mintimis dalijosi D. Bunkaus mylimoji.
Danielius Bunkus, Viktorija Siegel

V. Siegel kreipėsi ir į jaunas merginas, turinčias ilgus natūralius plaukus, tačiau norinčias šiek tiek paeksperimentuoti su šukuosena. Viktorija sako, šiukštu, neverta impulsyviai pasiduoti pokyčių norui.

„Kad ir kaip banaliai tai skambėtų, tačiau visas jus raginu kuo ilgiau netrumpinti, nedažyti plaukų! Nudažyti juos visada suspėsite. O natūralią spalvą, juk ir kirpėjai sako, yra labai sunku vėl atgauti.

Aš ir pati paauglystėje turėjau minčių savo plaukus pasitrumpinti, o kai buvo populiari karė šukuosena – aš taip pat jos labai norėjau. Bet dėl to, kad nieko taip ir nepadariau, turiu dėkoti savo tėvams, kurie mane paprotino ir atkalbejo. Labai tikiuosi mano žodžiai pasieks ir Jus, mielos mergaitės, ir sustabdys norą gadinti savo plaukučius!“ – rašė V. Siegel.

Štai keli Viktorijos patarimai, kaip puoselėti plaukus:

Nebijokite kirpti plaukų galiukų. „Būtina galiukų priežiūra, juos reikia mylėti ir rūpintis. Jeigu jūsų galiukai išsausėję ir suskilinėję, tuomet minimalus plaukų galiukų kirpimas padės jums greičiau atsiauginti plaukus.

Labai dažnai tenka girdėti iš moterų nusiskundimus po apsilankimų kirpyklose. Dažnai moterys tiesiog bijo eiti pas kirpėjus patrumpinti galiukų, nes neretai pasitaiko taip, jog vietoje sutarto galiukų patrumpinimo, plaukų ilgis patrumpėja gerokai daugiau.

Nusivylimas, ašaros ir vėl iš naujo plaukų auginimas, kuris atima daug laiko ir pastangų, kadangi mūsų plaukai per menėsį gali paaugti tik 1-2cm, o tai reiškia, jog, maždaug, 12-20cm per metus. Su tuo reikėtų susitaikyti ir tiesiog laukti, kol plaukai ataugs.

Kad taip nenutiktų, reikia labai atsakingai pasirinkti plaukų meistrą, kuris turi nemažą patirties bagažą savoje sferoje ir, be abejo, turi teigiamų atsiliepimų apie savo darbus.“
Viktorija Siegel

Pasirūpinkite apsauga nuo karščio. „Kaip gi dar galima pasirūpinti suskilinėjusiais ir silpnais galiukais? Kirpėjai dažniausiai rekomenduoja po galvos plovimo naudoti plaukų kaukes, kondicionierius ar serumus, kurie prisotins plaukus iš vidaus. Taipogi yra didžiulis pasirinkimas apsaugų nuo karščio (jeigu naudojate plaukų džiovintuvą arba tiesinimo ar garbanojimo žnyples) neišvengiamai turite pasirūpinti ir apsauga!“

Naudokite aliejus. „Įvairūs aliejukai plaukus padarys atsparesniais ir mažiau pažeidžiamais. Dažniausiai stengiuosi naudoti organines plaukų linijas, be cheminių kvapiklių ir parabenų. Pasitaiko, kad ir pati pagaminu sau namų salygomis plaukų kaukę, pagal įvairius receptus.“

Atkreipkite dėmesį į priemonių sudėtį. „Pradėti naudoti ekologiškas plaukų linijos priemones ar likti prie įprastų Jums plaukų priemonių – tai kiekvieno individualus pasirinkimas. Aš savąjį pasirinkimą jau seniai esu padariusi ir tikrai labai tuo patenkinta, o mano plaukai dėkingai už tai žvilga! Tačiau, dar norėčiau pridurti, jog kiekvienai derėtų kaskart prieš perkant plaukų priemones paskaityti jų sudėtį!“
Viktorija Siegel

Reguliariai keiskite priemones. Taip pat būtina priemonių kaita, nes plaukai pripranta ir poveikis buna nebe toks efektyvus kaip pirmąjį mėnesį. Tik pajutusios jog poveikis priemonių ir jų savybių mažėja, keiskite jas kitomis priemonėmis, nes Jūsų plaukas jau priprato ir nebedraugauja su priemone, o kai vėl pasiilgs, galėsite grįžti prie jūsų pamiltų plaukų priemonių!

Svarbiausia – rūpinkitės ir mylėkite savo plaukus. „Mylėkime savo plaukus, o jie atsidėkos savo grožiu Jums!“, – savo paskyroje rašė V. Siegel.

Daugiau V. Siegel ir D. Bunkaus nuotraukų – DELFI fotogalerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)