Išsipustę atrodo juokingai

Verslininkė Daina Bosas sako, kad žiemą ji renkasi tai, kas patogu. Žinoma, daug kas priklauso nuo to, ką ruošiesi veikti. Moteris prisipažino, kad jei eina į darbą, parduotuvę ar treniruotę, ji niekada nesipuošia.

„Tikrai nesirenku aukštakulnių ir prabangių kailinių. Man tai neatrodo labai protinga. Ir apskritai, kai diena sukasi apie darbą ir buitinius darbus, išsipusčiusi moteris atrodo nestilingai ir kvailai. Aš dažniausiai renkuosi striukes arba paltukus, neiššaukiančią aprangą. Ir visada aviu lygiapadžius batus“, - naujienų portalui DELFI sakė D. Bosas.

Pakeitė požiūrį apie kailinius

Kailinius dabar verslininkė iš spintos išsitraukia retai - nebent tada, jei eina į kokį nors renginį šaltą žiemos vakarą. D. Bosas neslėpė, kad anksčiau ji nesigilino, kiek gyvūnų turi žūti, kad galima būtų pasiūti prabangius kailinius. Tačiau dabar jos nuomonė apie kailinius jau keičiasi.

„Tų kailių turiu nemažai iš senų laikų. Tačiau kuo toliau, tuo labiau norisi jų atsisakyti. Mada keičiasi, požiūris į kailinius keičiasi. Labai aktyviai dabar eskaluojama tema apie gyvūnus ir daromą žalą gamtai. Visiškai pritariu tokiam požiūriui. Kadangi dabar pasiūla labai didelė, ateityje mieliau rinkčiausi dirbtinius kailius, jei jie yra stilingi ir gražūs, - prisipažįsta D. Bosas. - Kovotojų už gyvūnų teises judėjimai daro akivaizdų poveikį. Žmonės, kurie ypatingai mėgsta pasipuikuoti kailiais, visada ras būdų, kaip tam atsilaikyti ir sakys: „Aš nieko nežudžiau, tik nusipirkau ir vilkiu“. Nors nepriklausau žaliųjų judėjimui, bet pritariu tam, už ką kovoja gyvūnų mylėtojai. Nevalia auginti gyvūnėlius vien tam, kad iš jų kažką pasiūti. Tai skamba labai drastiškai.“

D. Bosas pabrėžia, kad norint atrodyti stilingai, kailiai nereikalingi. Stilingai žmogus gali atrodyti ir su paltuku, striuke. Kailiai, anot jos, yra prabangos ženklas.

„Jei nori atrodyti labai prabangiai, renkiesi atitinkamą vakarinę suknelę, kailiai suteikia prabangaus žavesio. Bet ne visiems stilingiems žmonėms kailiai yra pagrindinis akcentas. Nes rafinuotą stilių galima susikurti ir neturint prabangių kailinių“, - įsitikinusi verslininkė.
Živilė Vaškytė

Striukės – ne dėl grožio

Televizijos laidų vedėja Živilė Vaškytė-Lubienė, su šeima pasirinkusi veganišką gyvenimo būdą, taip pat seniai atsisakė kailinių.

„Anksčiau kai apie tai nesusimastydavau, nešiodavau kailinius. Bet dabar stengiuosi gyventi sąmoningai ir pagalvoti, kiek gyvūnų nužudoma dėl tokio drabužio. Atidaviau visus savo kailinius, kiek tik turėjau, - neslepia žinoma moteris. - Žiemą renkamės pūkines striukes ir vilnonius paltus. Tiek sau, tiek vaikui. Grožio galbūt ir mažai, bet apie tai negalvoji, kai augini vaiką.“

Mėsos nevalganti Živilė atviravo, kad netgi renkantis kosmetiką ji atidžiai žiūri etiketes, kad produkcija nebūtų išbandyta su gyvūnais.

„Man tai svarbu tiek dėl savęs, tiek dėl aplinkos“, - prisipažino ji.
GIntarė Gurevičiūtė

Prabangos vaikymasis - tuštybė

Vegetare jau daug metų esanti Gintarė Gurevičiūtė gyvūnų ne tik nevalgo, bet ir nenešioja iš jų kailių ar odos pagamintų daiktų.

„Kiekvienas žmogus susidėlioja savo prioritetus. Šiais laikais galima įsigyti gražių ir stilingų drabužių ir iš dirbtinės odos. Prabangos vaikymasis yra elementari tuštybė“, - neslepia Gintarė.

Anot jos, pramogų pasaulyje yra dvi kategorijos žmonių. Vieni nieko nedaro ir pripažinimo siekia keistais būdais demonstruodami savo neva susikurtą prabangą. Kita kategorija žmonių garsėja savo nuveiktais darbais. „Nei jie giriasi savo naujomis striukėmis, nei prekiniais ženklais“, - pastebi ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (163)