aA
Ketvirtadienio vakarą kulinarijos gerbėjai rinkosi į parduotuvės „Itališko skonio gurmanai" surengtą renginį. Tarp svečių buvo galima sutikti ir žinomų kauniečių, neatsispyrusių išskirtinio skonio produktų vilionėms.
Parduotuvės atidarymo akimirka
Parduotuvės atidarymo akimirka
© Marius Žičius

Renginyje moteris pasakojo, kad alyvuogių aliejus, kaip ir vynas, turėtų būti derinamas prie patiekalų. Aliejus turėtų ne užgožti patiekalą, o jį praturtinti, sujungti atskirus patiekalo ingredientus į visumą. „Švelnūs aliejai dera su švelnaus skonio, lengvais patiekalais – žuvimi, jūros gėrybėmis, paukštiena, balta mėsa, košėmis, tinka kepinių ar net naminio majonezo gamyboje", – pasakojo alyvuogių aliejaus someljė.

L. Davletšina teigė, kad kauniečiai nuo kitų miestų gyventojų išsiskiria savo išrankumu – jie visuomet nori geriausio. Jeigu tai sūris – būtinai išskirtinis, pavyzdžiui, 2 metus brandintas kaštonų lapuose ar grapoje. Jeigu mėsa – tai tik Parmos kumpis su kilmės nuoroda.

„Pirkdami aliejus klientai nori susipažinti net su laboratorinių tyrimų rezultatais, juos domina kokybė su įrodymais. Mums smagu, kad pirkėjai atidžiai studijuoja etiketes. Žmonėms svarbu, ką deda į burną ar kuo vaišina savo svečius", – apie kauniečių įpročius kalbėjo L. Davletšina.

Specialiai į renginį iš meilės miesto Veronos atvyko vieno geriausių Italijos ūkių savininkas Giancarlo Bonamini. Jo gaminamą aliejų galima rasti geriausiuose maisto prekių butikuose ir „Michelin" restoranuose. Šventėje vyko susipažinimas su itališkų aliejų rūšimis. Šie aliejai gaminami iš žalių nesunokusių alyvuogių, kuriose daug natūralių antioksidantų ir vitaminų. Toks alyvuogių aliejus gali būti patiekalo palydovas, maisto papildas, grožio eliksyras.

Renginyje svečiai ragavo Barollo vyne brandintų sūrių, sūrių su prabangiaisiais trumais,

tik pavasarį Lietuvoje sutinkamo Baccellone sūrio, Italijos alpėse besiganančių avių sūrių, kuriuos gaminantys sūrininkai pasiekiami pėščiomis, nes automobiliai jau nepravažiuoja. Pakviestieji vaišinosi Parmos kumpiais, sicilietiškosios juodosios kiaulės nugarine ir kitais užkandžiais.

Buvusi TV „gelbėtoja" Neringa Norbutaitė-Mažeikienė pasakojo esanti didelė Italijos ir šios šalies virtuvės gerbėja. „Vaikai labai mėgsta itališkas picas, o aš esu rizoto, įvairių salotų mylėtoja. Labai vertinu kokybišką alyvuogių aliejų, jį naudojame daugelyje patiekalų. Be to, labai skaniai gaminu tiramisu desertą. Su vyru valgome Viduržemio jūros regiono vakarienę – daržoves su krevetėmis. Toks lengvas, figūrą puoselėjantis, tačiau labai skanus maistas man yra pats artimiausias", – pasakojo renginio viešna.

38 metų N. Norbutaitė-Mažeikienė pasakojo, kad puikias formas ir grožį padeda išlaikyti paprasta taisyklė – valgyti mažiau, retai leisti sau pasmaguriauti ir save mylėti.

„Žinoma, pirmoje vietoje yra genetika. Dauguma stambių žmonių stebisi, kodėl jie yra apkūnūs. Bet atsakymas paprastas – reikia valgyti mažiau. Tą galiu pasakyti iš savo patirties. Žiemą leidau sau pasmaguriauti riebiais lietuviškais patiekalais. O dabar plušu, kad atsikratyčiau priaugtų kilogramų. Grįžau prie normalaus maisto – salotų su įvairiais gardžiais priedais. Todėl ši parduotuvė man labai tinka. Daug produktų dera su šviežiomis daržovėmis", – juokėsi moteris.

Šventėje apsilankiusi papuošalų kūrėja Elvyra Monginienė sakė, kad jos sūnaus krikšto tėvai yra italai, todėl ši šalis jai labai artima. E. Monginienė labai mėgsta pastą su jūros gėrybėmis, o itališki desertai yra jos vieni mylimiausių. Iš renginio žinoma moteris išėjo nešina pilnais pirkinių krepšiais. E. Monginienė juokėsi, kad kitaip ir būti negalėjo. Ji yra tikra maisto butikų gerbėja, daugelį produktų perkanti tokio tipo parduotuvėse.

„Labai vertinu kokybiškus maisto produktus ir negailiu jiems pinigų. Man šiuo atveju svarbiau kokybė, o ne kiekybė. Geriau suvalgysiu mažiau, bet kokybiško, skanaus, kruopščiai atrinkto produkto", – pasakojo moteris.

Į parduotuvę taip pat užsuko ir verslininkė Natalija Martinavičienė. Visai neseniai moteris grįžo iš Milano, kur mėgavosi itališku maistu, lankė įvairias kavines ir restoranus. Natalija pasakojo Milane atradusi tikras itališkas picas, kurios sužavėjo vos paragavus. N. Martinavičienė ypač mėgsta rizoto.

„Su šiais ryžiais pavyksta tobuliausias rizoto, kokį tik galima įsivaizduoti. Taip pat negailiu pinigų kokybiškam alyvuogių aliejui. Labai mėgstu sūrį buratą. Negaliu atsispirti geram ir kokybiškam maistui. Pamirštu visas dietas, man maistas yra vienas gyvenimo malonumų", – juokėsi moteris.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(6 žmonės įvertino)
1.6667

Vieno dalyko gyvenime besigailintis Oskaras Koršunovas apie savo meilės istorijas: niekada moterims nekėliau jokių reikalavimų (2)

Visą lapkričio mėnesį dvidešimtmetį minintys „Žmonės“ šventiniuose žurnalo viršeliuose...

Virtualiame kalėdiniame vakarėlyje žinomos moterys dalijosi šventinio stalo receptais ir kvapų istorijomis (5)

Žinomos moterys ir influencerės jau įsileido į savo namus kvapnią žiemos švenčių nuotaiką....

Linas Adomaitis su žmona Irma laukiasi antrosios atžalos (36)

Linas Adomaitis su žmona Irma laukiasi antrosios atžalos. Apie tai vyras paskelbė socialiniame...

Inga Stumbrienė nustebino rudenišku įvaizdžiu ir papasakojo apie grožio rutiną karantino metu: į grožio salonus einu labai retai (91)

Dažnai skirtingais įvaizdžiais ir išskirtinėmis fotosesijomis stebinanti verslininkė Inga...

Plius dydžio modelis Paulina Vilniaus širdyje atidarė grožio studiją, įrengtą savo rankomis: pasidalino pokyčių nuotraukomis (44)

Realybės šou „ Dydžio evoliucija “ nugalėtoja Paulina Galkontaitė šiuo metu daug...

Top naujienos

Vyriausybė karantiną pratęsia iki gruodžio 17 dienos keičiamos kai kurios karantino taisyklės

Vyriausybė trečiadienį apsisprendė karantiną visoje Lietuvoje pratęsti iki pat gruodžio 17...

Verygos atsakas valdantiesiems: situacija nejuokinga, prašome nesusireikšminti (444)

Laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad situacija Seime jau yra...

Ant kilimėlio pas Nausėdą – pirmoji kandidatė į ministrus: svarstyti vaiko pinigų ir pensijų indeksavimo klausimai (195)

Paskyręs Ingridą Šimonytę premjere prezidentas Gitanas Nausėda pradėjo susitikimus su...

Bliūkšta pagrindinė Švedijos teorija apie koronavirusą? (190)

Beveik nėra duomenų, kad kolektyvinis imunitetas („herd immunity“ – angl.) padėtų Švedijai...

Lietuvoje galėtų atsirasti nauja universali pagalbos priemonė verslui (35)

Dėl Covid-19 protrūkio veiklą sustabdžiusios arba apribojusios įmonės Lietuvoje galėtų...

Kelionių agentūros vadovė atsakė, kodėl žmonėms iki šiol negrąžinami pinigai už neįvykusias keliones nuomonė (24)

Girdėtas klausimas, tiesa? Tam, kad būtų lengviau suprasti visą kelionių pardavimo-pirkimo...

Alytaus rajone užsiliepsnojo vilkikas su dujų cisterna: baiminamasi sprogimo (1)

Bendrasis pagalbos centras informavo, kad Alytaus r. sav., Punios sen., Panemuninkėlių k., dega...

Liudas Dapkus. Kaip rusai išpranašavo Amerikos subyrėjimą (59)

Pilietinis karas Amerikoje. Tam tikros pakraipos leidiniuose ir forumuose ši tema pastaruoju metu...

Emigrantę bandęs suvystyti sukčius liko ant ledo: perspėja kitas moteris (9)

Noriu papasakoti gražią meilės istoriją patiklioms Lietuvos moterims. Internetinės pažintys...

Škotija pirmoji pasaulyje menstruacijoms skirtus produktus dalins nemokamai (18)

Antradienį Škotijos parlamento nariai vienbalsiai patvirtino „Menstruacijoms skirtų produktų...

|Maža didelių žinių kaina