aA
Ketvirtadienio vakarą kulinarijos gerbėjai rinkosi į parduotuvės „Itališko skonio gurmanai" surengtą renginį. Tarp svečių buvo galima sutikti ir žinomų kauniečių, neatsispyrusių išskirtinio skonio produktų vilionėms.
Parduotuvės atidarymo akimirka
Parduotuvės atidarymo akimirka
© Marius Žičius

Renginyje moteris pasakojo, kad alyvuogių aliejus, kaip ir vynas, turėtų būti derinamas prie patiekalų. Aliejus turėtų ne užgožti patiekalą, o jį praturtinti, sujungti atskirus patiekalo ingredientus į visumą. „Švelnūs aliejai dera su švelnaus skonio, lengvais patiekalais – žuvimi, jūros gėrybėmis, paukštiena, balta mėsa, košėmis, tinka kepinių ar net naminio majonezo gamyboje", – pasakojo alyvuogių aliejaus someljė.

L. Davletšina teigė, kad kauniečiai nuo kitų miestų gyventojų išsiskiria savo išrankumu – jie visuomet nori geriausio. Jeigu tai sūris – būtinai išskirtinis, pavyzdžiui, 2 metus brandintas kaštonų lapuose ar grapoje. Jeigu mėsa – tai tik Parmos kumpis su kilmės nuoroda.

„Pirkdami aliejus klientai nori susipažinti net su laboratorinių tyrimų rezultatais, juos domina kokybė su įrodymais. Mums smagu, kad pirkėjai atidžiai studijuoja etiketes. Žmonėms svarbu, ką deda į burną ar kuo vaišina savo svečius", – apie kauniečių įpročius kalbėjo L. Davletšina.

Specialiai į renginį iš meilės miesto Veronos atvyko vieno geriausių Italijos ūkių savininkas Giancarlo Bonamini. Jo gaminamą aliejų galima rasti geriausiuose maisto prekių butikuose ir „Michelin" restoranuose. Šventėje vyko susipažinimas su itališkų aliejų rūšimis. Šie aliejai gaminami iš žalių nesunokusių alyvuogių, kuriose daug natūralių antioksidantų ir vitaminų. Toks alyvuogių aliejus gali būti patiekalo palydovas, maisto papildas, grožio eliksyras.

Renginyje svečiai ragavo Barollo vyne brandintų sūrių, sūrių su prabangiaisiais trumais,

tik pavasarį Lietuvoje sutinkamo Baccellone sūrio, Italijos alpėse besiganančių avių sūrių, kuriuos gaminantys sūrininkai pasiekiami pėščiomis, nes automobiliai jau nepravažiuoja. Pakviestieji vaišinosi Parmos kumpiais, sicilietiškosios juodosios kiaulės nugarine ir kitais užkandžiais.

Buvusi TV „gelbėtoja" Neringa Norbutaitė-Mažeikienė pasakojo esanti didelė Italijos ir šios šalies virtuvės gerbėja. „Vaikai labai mėgsta itališkas picas, o aš esu rizoto, įvairių salotų mylėtoja. Labai vertinu kokybišką alyvuogių aliejų, jį naudojame daugelyje patiekalų. Be to, labai skaniai gaminu tiramisu desertą. Su vyru valgome Viduržemio jūros regiono vakarienę – daržoves su krevetėmis. Toks lengvas, figūrą puoselėjantis, tačiau labai skanus maistas man yra pats artimiausias", – pasakojo renginio viešna.

38 metų N. Norbutaitė-Mažeikienė pasakojo, kad puikias formas ir grožį padeda išlaikyti paprasta taisyklė – valgyti mažiau, retai leisti sau pasmaguriauti ir save mylėti.

„Žinoma, pirmoje vietoje yra genetika. Dauguma stambių žmonių stebisi, kodėl jie yra apkūnūs. Bet atsakymas paprastas – reikia valgyti mažiau. Tą galiu pasakyti iš savo patirties. Žiemą leidau sau pasmaguriauti riebiais lietuviškais patiekalais. O dabar plušu, kad atsikratyčiau priaugtų kilogramų. Grįžau prie normalaus maisto – salotų su įvairiais gardžiais priedais. Todėl ši parduotuvė man labai tinka. Daug produktų dera su šviežiomis daržovėmis", – juokėsi moteris.

Šventėje apsilankiusi papuošalų kūrėja Elvyra Monginienė sakė, kad jos sūnaus krikšto tėvai yra italai, todėl ši šalis jai labai artima. E. Monginienė labai mėgsta pastą su jūros gėrybėmis, o itališki desertai yra jos vieni mylimiausių. Iš renginio žinoma moteris išėjo nešina pilnais pirkinių krepšiais. E. Monginienė juokėsi, kad kitaip ir būti negalėjo. Ji yra tikra maisto butikų gerbėja, daugelį produktų perkanti tokio tipo parduotuvėse.

„Labai vertinu kokybiškus maisto produktus ir negailiu jiems pinigų. Man šiuo atveju svarbiau kokybė, o ne kiekybė. Geriau suvalgysiu mažiau, bet kokybiško, skanaus, kruopščiai atrinkto produkto", – pasakojo moteris.

Į parduotuvę taip pat užsuko ir verslininkė Natalija Martinavičienė. Visai neseniai moteris grįžo iš Milano, kur mėgavosi itališku maistu, lankė įvairias kavines ir restoranus. Natalija pasakojo Milane atradusi tikras itališkas picas, kurios sužavėjo vos paragavus. N. Martinavičienė ypač mėgsta rizoto.

„Su šiais ryžiais pavyksta tobuliausias rizoto, kokį tik galima įsivaizduoti. Taip pat negailiu pinigų kokybiškam alyvuogių aliejui. Labai mėgstu sūrį buratą. Negaliu atsispirti geram ir kokybiškam maistui. Pamirštu visas dietas, man maistas yra vienas gyvenimo malonumų", – juokėsi moteris.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(6 žmonės įvertino)
1.6667

Gimtadienį švenčianti Gabrielė Rutkauskienė-Vasha: kartais jaučiuosi taip, lyg man būtų 40 metų (52)

Gabrielės Rutkauskienės -Vashos namuose gruodžio 6-ąją – didelė šventė. Žinoma atlikėja...

Birutės Navickaitės namuose žiba dukros puošta eglutė: mamai neleido net užkabinti žaisliuko (108)

Įsibėgėjus gruodžiui pamažu imama jausti švenčių laukimo dvasia. Miestuose jau žiba...

Karina Krysko su sūnumi įsiamžino šiltuose kadruose: užfiksuotas nepaprastas mamos ir vaiko ryšys (33)

Gruodžio mėnesį daugelis ima galvoti apie didžiąsias metų šventes. Kalėdų laukimu jau...

Kuriozas LSDP nuotolinio posėdžio metu: politikė kolegų akivaizdoje nusimovė kelnes (220)

Dar viena politikė pakliuvo į nemalonią situaciją dirbdama nuotoliniu būdu. Lietuvos...

Žinomi žmonės Birštone stebėjo Kalėdų eglės įžiebimą: grožėjosi kalėdomobiliu ir oreivių surengtu ugnies paradu (3)

Magiškas švenčių laukimas, pamažu apimantis Lietuvos miestus ir miestelius, neaplenkė ir...

Top naujienos

D+ DELFI; Nick Wadhams; Marc Champion, Alberto Nardelli, Jennifer Jacobs

Šaltiniai: Kuleba su Blinkenu Lavrovą „pastatė į vietą“ Rusijos veiksmų laiką gali nulemti netikėtas veiksnys (5)

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas ir Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus...

Čaplinskas – apie omikron atmainą: virusas mutuoja kaip pagal vadovėlį (108)

Tiek Europoje tiek Jungtinėse Valstijose daugėjant naujų patvirtintų omikron atmainos atvejų...

Neuromokslininkė paaiškino, kodėl netikri prisiminimai pakeičia tikruosius ir kaip galime perrašyti savo praeitį (30)

Ar kada nors esate atsidūrę tokioje situacijoje, kai prisimenant tam tikrą įvykį iš praeities,...

Neįtikėtina: permainingame mače Kėdainiuose – 42-ejų Lukauskio karjeros rezultatyvumo rekordas (25)

Mindaugas Lukauskis per du su puse kėlinio surinko 25 taškus ir iš viso pelnęs 33 taškus...

Augant įtampai dėl Ukrainos – JAV pažadas Rytų Europai (118)

Vienas aukšto rango JAV pareigūnas pirmadienį sakė, kad Vašingtonas pateiktų „teigiamą...

D+Agnė Keizikienė

Urologas Balys Dainys – apie varpos dydį: koks yra vidutinis, o koks – gerokai per mažas? (5)

Visais laikais vyriško pasididžiavimo ilgis buvo jautri tema. Ne vienas paauglys gali prisiminti,...

Seimas svarsto kelias Širinskienės pasitraukimo iš LVŽS versijas: prabilo apie gudrų planą prieš Skvernelį (53)

Vienai iš aktyviausių „valstiečių“ vėliavnešių Agnei Širinskienei paskelbus apie...

Armonaitė – apie pandemijos valdymą: Lietuvai nereikia grįžti prie didesnių ribojimų (107)

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė anksčiau išsakytos pozicijos nekeičia net...

D+Giedrius Petkevičius/Sausuolis

Tikrasis karo veidas: kokioje padėtyje reikėjo būti, kad pasaulis myriop pasiustų tūkstančius vaikų-karių

Kuomet įsivaizduojame karo veiksmus, vaizduotė dažniausiai „piešia“ rūsčius raumeningus...