aA
Ketvirtadienio vakarą kulinarijos gerbėjai rinkosi į parduotuvės „Itališko skonio gurmanai" surengtą renginį. Tarp svečių buvo galima sutikti ir žinomų kauniečių, neatsispyrusių išskirtinio skonio produktų vilionėms.
Parduotuvės atidarymo akimirka
© Marius Žičius

Renginyje moteris pasakojo, kad alyvuogių aliejus, kaip ir vynas, turėtų būti derinamas prie patiekalų. Aliejus turėtų ne užgožti patiekalą, o jį praturtinti, sujungti atskirus patiekalo ingredientus į visumą. „Švelnūs aliejai dera su švelnaus skonio, lengvais patiekalais – žuvimi, jūros gėrybėmis, paukštiena, balta mėsa, košėmis, tinka kepinių ar net naminio majonezo gamyboje", – pasakojo alyvuogių aliejaus someljė.

L. Davletšina teigė, kad kauniečiai nuo kitų miestų gyventojų išsiskiria savo išrankumu – jie visuomet nori geriausio. Jeigu tai sūris – būtinai išskirtinis, pavyzdžiui, 2 metus brandintas kaštonų lapuose ar grapoje. Jeigu mėsa – tai tik Parmos kumpis su kilmės nuoroda.

„Pirkdami aliejus klientai nori susipažinti net su laboratorinių tyrimų rezultatais, juos domina kokybė su įrodymais. Mums smagu, kad pirkėjai atidžiai studijuoja etiketes. Žmonėms svarbu, ką deda į burną ar kuo vaišina savo svečius", – apie kauniečių įpročius kalbėjo L. Davletšina.

Specialiai į renginį iš meilės miesto Veronos atvyko vieno geriausių Italijos ūkių savininkas Giancarlo Bonamini. Jo gaminamą aliejų galima rasti geriausiuose maisto prekių butikuose ir „Michelin" restoranuose. Šventėje vyko susipažinimas su itališkų aliejų rūšimis. Šie aliejai gaminami iš žalių nesunokusių alyvuogių, kuriose daug natūralių antioksidantų ir vitaminų. Toks alyvuogių aliejus gali būti patiekalo palydovas, maisto papildas, grožio eliksyras.

Renginyje svečiai ragavo Barollo vyne brandintų sūrių, sūrių su prabangiaisiais trumais,

tik pavasarį Lietuvoje sutinkamo Baccellone sūrio, Italijos alpėse besiganančių avių sūrių, kuriuos gaminantys sūrininkai pasiekiami pėščiomis, nes automobiliai jau nepravažiuoja. Pakviestieji vaišinosi Parmos kumpiais, sicilietiškosios juodosios kiaulės nugarine ir kitais užkandžiais.

Buvusi TV „gelbėtoja" Neringa Norbutaitė-Mažeikienė pasakojo esanti didelė Italijos ir šios šalies virtuvės gerbėja. „Vaikai labai mėgsta itališkas picas, o aš esu rizoto, įvairių salotų mylėtoja. Labai vertinu kokybišką alyvuogių aliejų, jį naudojame daugelyje patiekalų. Be to, labai skaniai gaminu tiramisu desertą. Su vyru valgome Viduržemio jūros regiono vakarienę – daržoves su krevetėmis. Toks lengvas, figūrą puoselėjantis, tačiau labai skanus maistas man yra pats artimiausias", – pasakojo renginio viešna.

38 metų N. Norbutaitė-Mažeikienė pasakojo, kad puikias formas ir grožį padeda išlaikyti paprasta taisyklė – valgyti mažiau, retai leisti sau pasmaguriauti ir save mylėti.

„Žinoma, pirmoje vietoje yra genetika. Dauguma stambių žmonių stebisi, kodėl jie yra apkūnūs. Bet atsakymas paprastas – reikia valgyti mažiau. Tą galiu pasakyti iš savo patirties. Žiemą leidau sau pasmaguriauti riebiais lietuviškais patiekalais. O dabar plušu, kad atsikratyčiau priaugtų kilogramų. Grįžau prie normalaus maisto – salotų su įvairiais gardžiais priedais. Todėl ši parduotuvė man labai tinka. Daug produktų dera su šviežiomis daržovėmis", – juokėsi moteris.

Šventėje apsilankiusi papuošalų kūrėja Elvyra Monginienė sakė, kad jos sūnaus krikšto tėvai yra italai, todėl ši šalis jai labai artima. E. Monginienė labai mėgsta pastą su jūros gėrybėmis, o itališki desertai yra jos vieni mylimiausių. Iš renginio žinoma moteris išėjo nešina pilnais pirkinių krepšiais. E. Monginienė juokėsi, kad kitaip ir būti negalėjo. Ji yra tikra maisto butikų gerbėja, daugelį produktų perkanti tokio tipo parduotuvėse.

„Labai vertinu kokybiškus maisto produktus ir negailiu jiems pinigų. Man šiuo atveju svarbiau kokybė, o ne kiekybė. Geriau suvalgysiu mažiau, bet kokybiško, skanaus, kruopščiai atrinkto produkto", – pasakojo moteris.

Į parduotuvę taip pat užsuko ir verslininkė Natalija Martinavičienė. Visai neseniai moteris grįžo iš Milano, kur mėgavosi itališku maistu, lankė įvairias kavines ir restoranus. Natalija pasakojo Milane atradusi tikras itališkas picas, kurios sužavėjo vos paragavus. N. Martinavičienė ypač mėgsta rizoto.

„Su šiais ryžiais pavyksta tobuliausias rizoto, kokį tik galima įsivaizduoti. Taip pat negailiu pinigų kokybiškam alyvuogių aliejui. Labai mėgstu sūrį buratą. Negaliu atsispirti geram ir kokybiškam maistui. Pamirštu visas dietas, man maistas yra vienas gyvenimo malonumų", – juokėsi moteris.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(4 žmonės įvertino)
2.0000

Dėl galimo Sandros Grafininos nužudymo įtariamam jos sutuoktiniui – negailestingas teismo sprendimas (54)

Didelio visuomenės susidomėjimo sulaukusi buvusios „Olialia pupytės" Sandros Grafininos dingimo...

Niekada nedirbusi ir su tėvais gyvenanti 30-metė Lina įpykdė lietuvius: pasakiau garsiai, ką galvoja kiekviena moteris (578)

Laidos „ Yra, kaip yra “ herojė savo pasisakymais apie pinigus ir vyrus kaip reikiant įkaitino...

40-metį atšventęs Vilius Tarasovas – apie (ne)tikrus „Bavarijos“ skandalus, pažintį su Violeta ir tai, ko niekada sau neleistų (34)

Penktadienis dainininkui Viliui Tarasovui buvo ypatingas. Gegužės 17-ąją jis atšventė prasmingą...

Vashos ir jos mamos Viktorijos Mauručaitės gyvenime – skaudi netektis: šie metai vieni nelaimingiausių (63)

Pastaruoju metu dainininkei, drabužių kūrėjai Gabrielei Rutkauskienei-Vashai tenka iškęsti...

Kulvinskytė apie jausmus gimus dukrai: bijojau iškristi iš darbo rinkos (2)

Motinystė kiekvienai moteriai yra ne tik dovana, bet ir naujas iššūkis. Kiekviena išgyvena...

Top naujienos

LKL užkulisiai: kodėl „Rytas“ nepanoro australo ir kaip pergalės neatnešė net pažadėti „iPhone“ laida „Krepšinio zona“ (9)

Eurolyga jau žino savo šių metų čempionus bei prizininkus, o po poros savaičių juos turės ir...

„Valstiečiai“ siūlo užmiršti Karbauskio kalbas ir žiūrėti į ateitį (40)

Porą savaičių blaškęsi ir traukimusi iš valdžios rinkėjus gąsdinę „valstiečiai“...

Sklinda kalbos apie „valstiečių“ partijoje bręstantį sukilimą: Skverneliui mato du kelius (148)

Dar prieš pirmąjį Prezidento rinkimų turą Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos ( LVŽS...

Tūkstančiams dirbančių – lemtingas galvosūkis dėl pensijų: termino pabaiga negailestingai artėja (71)

Kokio dydžio pensiją gausite? Ar likti II pakopos pensijų fonduose? Klausimai, kuriuos sau užduoda...

Mažame Lietuvos mieste dirbančiai gydytojai pacientai negaili pagyrų: kaip jai pavyko tapti visų mylima (10)

Valstybinės ligonių kasos prie Sveikatos apsaugos ministerijos ( VLK ) duomenimis, Lietuvoje dirba...

Po drąsaus Zelenskio žingsnio mato vieną kelią: tam jis turi tik pusmetį – kitaip smarkiai įklimps (121)

Komikas Volodymyras Zelenskis pirmadienį pradėjo visiškai naują vaidmenį, kai buvo...

Šeimoje – tikras stebuklas: pirmąkart gimė šešetukas, nesitikėjo net medikai (1)

Lenkijoje viena moteris pirmąkart šalies istorijoje pagimdė šešetuką, o kiekvienas naujagimis...

Brandūs vyrai atvirai: kodėl jie renkasi jaunas moteris? (21)

Tenka daug kalbėtis su žmonėmis gana asmeniškomis temomis. Ypač mėgstu pasiklausyti, ką kalba...

Triukai, kurių prekybininkai jums nepasakys: esate įviliojami į pinkles ir to net nesuprantate (16)

„ Zara “ yra didžiausias drabužių mažmenininkas, o šios imperijos įkūrėjas Amancio Ortega...

Sugalvojo beprotišką idėją: supjaustė „Bentley“ ir pavertė jį tikru tanku

Sąlyginai nedaug kainuojantys prabangūs automobiliai atrodo gera mintis iki tol, kol neprisireikia...