„Mano atsiminimai iš „Olialia“ laikų yra tik labai geri – tada susipažinau su nepaprastomis merginomis, su jomis puikius santykius palaikome iki šiol. Dauguma jų turi labai gerus darbus, yra nemažai pasiekusios, dirba grožio ar mados srityje. Mėgstu pavartyti ir senus žurnalus, kuriose yra mano nuotraukos, – šypsosi Ieva.

Kalbai pasisukus apie šiandieninį pramogų pasaulį Lietuvoje moteris prisipažįsta, jog nuo jo yra gerokai nutolusi.

„Gyvendama Čikagoje neperku lietuviškų žurnalų, lietuviškos televizijos dažnai taip pat nežiūrime, nebent pasikalbu su draugėmis apie tai, kokie žmonės Lietuvoje šiuo metu yra populiariausi,“ – Delfi pasakojo ji.

Buvusi „Olialia“ mergaitė Čikagoje atsidūrė visiškai netikėtai – gyvenamosios vietos pasikeitimus lėmė pažintis su dabartiniu sutuoktiniu Andriumi.

„Su vyru susipažinome Lietuvoje, tačiau tuo metu aš gyvenau Monake, o jis – Londone. Ėmėme kartu keliauti, skrisdavome vienas pas kitą. Praėjus maždaug metams Andrius man pasakė – viskas, Ieva, arba būni su manimi 24 valandas per parą, arba daugiau šie santykiai tęstis negali. Taip persikrausčiau į Londoną. Tačiau man tai buvo žingsnis atgal – šio miesto neprisijaukinau. Nepatiko kultūra, milžiniškos minios žmonių, nuolatinis lėkimas“, – pasakoja už Atlanto gyvenimą kurianti pašnekovė.

Ieva teigia, jog 15 metų Londone gyvenęs ir čia savo verslą kūręs Andrius jau kurį laiką kišenėje turėjo „žalią kortą“ – ji suteikia galimybę dirbti ir gyventi Jungtinėse Amerikos Valstijose.

„Londonas nepatiko, o štai į Ameriką labai norėjau. Vyrui sakiau – mums nepavyksta susilaukti vaikų, nes čia jaučiu stresą. Beje, pastojau vos nusprendus persikelti gyventi į Čikagą, – juokiasi moteris. – Kai pirmą kartą apsilankiau Amerikoje, ji mane iškart tiesiog užbūrė – tiek žmonės, tiek kultūra. Namai dideli, vietos daug, pagalvojau, kad noriu čia gyventi. Jaučiau, kad tai mano vieta.“

Gražuolė neslepia, jog gyvenimo pradžia Amerikoje buvo labai sunki – slėgė nežinia.

„Tačiau žingsnis po žingsnio įsitvirtinome. Tiesa, kelis pirmus metus vyras norėjo grįžti į Londoną, jam čia nepatiko, vis kalbino mane. Bet aš nepasidaviau. Čia didelės galimybės vaikams, Amerika yra keliais žingsniais priekyje Europos. Aišku, Lietuvos pasiilgstu. Trūksta giminių, artimų draugų. O kartais užplūsta sentimentai – norisi į Palangą, Nidą ar Trakus. Paskutinį kartą Lietuvoje buvau praėjusių metų rugsėjį – mano šalis pasirodė labai išgražėjusi, o ypač nustebino itin stilingai apsirengę žmonės. Tikrai geriau, nei Amerikoje“, – pripažįsta buvusi „Olialia“ mergaitė.

Plaukų priežiūros liniją netrukus išleisianti Ieva sako, jog darbas su plaukais yra jos pagrindinė veikla. Taip pat du vaikus auginanti moteris yra ir socialinio tinklo „Instagram“ aktyvi naudotoja – čia ji duoda naudingus patarimus moterims, kurios nori turėti sveikus ir gražius plaukus.

„Instagrame“ esu labai aktyvi – čia įrašus keliu jau kelerius metus. Visai neseniai ėmiau kurti turinį lietuvių kalba ir sulaukiau labai daug dėmesio. Moterims įdomi informacija apie plaukus, o aš tuo labai džiaugiuosi. Taip pat padedu savo vyrui – jis čia turi logistikos kompaniją. Padedu atrinkti darbuotojus, prižiūriu įmonės socialinių tinklų paskyras“, – teigia Ieva.

Prakalbus apie visą pasaulį palietusį koronavirusą, Ieva pripažįsta, jog situacija JAV šiuo metu yra rimta.

„Labiausiai gaila vaikų – man sunku jiems paaiškinti, kodėl negali ateiti draugai, kodėl uždaryti parkai. Aišku, čia, Amerikoje, dauguma gyvena didžiuliuose namuose, turi savo kiemus – juose, žinoma, galima būti. Bute būtų tikrai nepalyginamai sunkiau. Beje, karantinas Amerikoje tęsis bent jau iki birželio pabaigos – skamba labai grėsmingai. Tačiau valstybė žmonių nepalieka likimo valioje – čia skiriamos įvairios išmokos verslams, kurie yra nukentėję, taip pat šeimoms, turinčioms vaikų“, – Delfi pasakoja Čikagoje su šeima gyvenanti Ieva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (153)