Šis teismo sprendimas buvo apskųstas, o Kauno apygardos teismas apeliacijos nagrinėjimą pradėjo trečiuoju bandymu. Prieš tai neatvykdavo kuris nors iš proceso dalyvių.

Antradienį buvo pagarsintas Kauno apylinkės nuosprendis. Tuo pačiu atsisakyta įrodymų tyrimo ir iškart pereita prie baigiamųjų kalbų.

Atskleidė, kiek uždirbo

Tiek prokurorės Laimos Bereikaitės, tiek nukentėjusiųjų advokato Mindaugo Šeškauskio teigimu, Kauno apylinkės teismo sprendimas – akivaizdžiai per švelnus, nes skolos siekia šimtus tūkstančius litų. Be to, advokatas pastebėjo, kad nuo nuosprendžio paskelbimo dienos, T. Lukoševičius iki šiol nepadengė bent dalies įsiskolinimo.

Tuo tarpu pats T. Lukoševičius teisme kalbėjo, kad jo skolas lėmė nepavykęs verslas. Be to, buvęs atlikėjas aiškino, kad išlaiko savo motiną, kuri gyvena vos už kelių šimtų litų dydžio pensiją.

T. Lukoševičius teisme taip pat teigė, kad paskolas imdavo dėl to, kad tai tuo metu leisdavo jo pajamos – esą jis per mėnesį firmoje, kurioje buvo konsultantu, uždirbdavo 10,5 tūkst. Lt „į rankas“. Be to, iš muzikinės veiklos su grupe „N.E.O“ dar prisidėdavo 6-7 tūkstančius litų.

T. Lukoševičius gana įspūdingoje savo kalboje aiškino, kad jei jis bus pasodintas už grotų, negalės grąžinti skolų kreditoriams. Be to jis teigė, kad „kuria darbo vietas ir kai kuriems projektas yra gyvybiškai svarbus“.

Dabar prokurorė prašo T. Lukoševičių už grotų pasiųsti 1 metams ir 8 mėnesiams.

Ar bus patenkintas apeliacinis skundas bus skelbiama lapkričio 28 dieną.

Apsiribojo švelnia bausme

Skaičiuojama, kad T. Lukoševičius iš viso pasiskolino ir negrąžino apie 218 tūkst. Lt.

Kaltinamasis ginčija sumą, tačiau jis neginčijo savo išrašytų vekselių. Tai reiškia, kad su jais sutiko. Galime daryti išvadą, kad kaltinamasis vengė įsipareigojimų, nes pagal pajamas jis skolų grąžinti neturėjo jokių galimybių“, - birželio mėnesį baigiamojoje kalboje teigė prokurorė.

T. Lukoševičiui iš viso kaltinamai buvo pareikšti keturiuose epizoduose – du nusikalstamai sunkūs, du – lengvi. Už du sunkesnius nusikaltimus buvusiam atlikėjui pasiūlyta po 18 mėnesių nelaisvės, už du lengvesnius – po 60 parų arešto. Dalinai subendrinus bausmes prokurorė siūlė T. Lukoševičių į pataisos namus pasiųsti dvejiems metams. Tačiau Kauno apylinkės teismas apsiribojo švelnesne bausme – T. Lukoševičiui skirta dvejų metų laisvės apribojimo bausmė. Jis taip pat įpareigotas padengti dalį skolų.

Giedriui Ambrazevičiui T. Lukoševičius yra skolingas 100 tūkst. Lt, Gelijai Vaškūnei – 90 tūkst. Lt, Hubertui Baumannui – 17 tūkst. Lt, Audriui Pikčiui – 9 tūkst. Lt. Iš viso buvęs dainininkas keturiems nukentėjusiesiems skolingas 218 tūkst. Lt.

Teismas įpareigojo T.Lukoševičių per pusantrų metų grąžinti dalį skolų nukentėjusiesiems: H. Baumannui – 4,5 tūkst. Lt, A. Pikčiui – 2250 Lt., G. Ambrazevičiui – 12,5 tūkst. Lt. G. Vaškūnės byla išskirta į atskirą baudžiamąją bylą.

Šį nuosprendį apskundė nukentėjusieji ir prokurorė. T. Lukoševičius skundo nepateikė.

Žadėjo grąžinti dukart daugiau

2009 metais T. Lukoševičius pasiūlė dabartiniam Kauno klubo „Mojo Lounge“ bendraturčiui Giedriui Ambrazevičiui pradėti kavos verslą, kuriam pradėti reikalingi 100 tūkst. Lt. Neoficialiai sutarta, kad G. Ambrazevičiui nuo verslo pelno bus skirta 20-30 proc. G. Ambrazevičius iš savo artimųjų per tris kartus surinko reikiamą sumą.

Po kelių mėnesių T. Lukoševičius pranešė, kad verslo reikalai stringa. Kad nuramintų skolintoją buvęs atlikėjas pasirašė du 100 tūkst. Lt vertės skolos vekselius. Tokiu būdu gavęs 100 tūkst. Lt paskolą T. Lukoševičius įsipareigojo grąžinti dukart daugiau – 200 tūkst. Lt.

Netrukus G. Ambrazevičius sužinojo, kad jis jau nebe pirmas žmogus, kuris T. Lukoševičiui paskolino didelę pinigų sumą. Vyras kreipėsi į antstolį, kad būtų išieškota skola.

T. Lukoševičius, kuris savo kaltės nepripažino, teigė, kad G. Ambrazevičius iš giminaičių pinigus skolinosi kur kas anksčiau, nei jis paprašė paskolos. Buvęs atlikėjas tikino, kad G. Ambrazevičius jam paskolino tik 40 tūkst. Lt.

„Aš nevengiau grąžinti skolos ir 2011 metais grąžinau dalį skolos - 2,5 tūkst. Lt“, - teisme teigė T. Lukoševičius.

Nukentėjo ir buvusi Daškės žmona

Teisme parodymus davė ir nukentėjusiąja pripažinta 2001 metais nušauto Kauno nusikalstamo pasaulio autoriteto Remigijaus Daškevičiaus – Daškės buvusi žmona Gelija Vaškūnė.

Moteris pasakojo, kad per pažįstamus gavo prašymą paskolinti 100 tūkst. Lt sumą. Esą pinigus T. Lukoševičiui perdavė bendra pažįstama. Kaip ir visais atvejais buvęs atlikėjas nevengė pasirašyti skolos vekselių.

„Vekseliais taškėsi į kairę ir į dešinę“, - teisme teigė G. Vaškūnė.

Moteris teigė, kad pinigų T. Lukoševičius prašė butui pirkti. T. Lukoševičius esą žadėjo per mėnesį grąžinti po 4-7 tūkst. Lt, tačiau atėjus laikus mokėti, atlikėjas sugalvodavo įvairiausių priežasčių pinigams negrąžinti.

Atlikėjas kaip užstatą G. Vaškūnei žadėjo įkeisti namą, tačiau dar nesutvarkius visų dokumentų namas buvo užstatytas bankui.

Slėpėsi nuo pareigūnų

Buvęs populiarios vaikinų grupės narys sulaikytas praėjusių metų gruodžio pradžioje Vilniuje.

Dar praėjusių metų birželio 27 dieną T. Lukoševičiui, kuris piktybiškai nelankė teismo posėdžių, kardomoji priemonė iš rašytinio pasižadėjimo neišvykti iš gyvenamosios vietos buvo pakeista į suėmimą.

Teismas įpareigojo atvesdinti T. Lukoševičių ir teismo posėdį, tačiau vyras pasislėpė nuo pareigūnų ir buvo sulaikytas tik gruodžio pradžioje prie vieno iš sostinės barų.

Šviesaus atminimo dainininko Alvydo Lukoševičiaus-Obuolio sūnus kaltinamas ne tik iššvaistęs svetimus pinigus, bet ir apgavęs žmones.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)