Šventė vainikavo eilę renginių, skirtų Nepriklausomybės dienai paminėti.

„Šiandien Gruzija švenčia 25 -ąsias Gruzijos Nepriklausomybės atgavimo nuo Sovietų sąjungos metines. Man nepaprastai malonu šiandien čia matyti Lietuvos visuomenės atstovus, švenčiančius Gruzijos Nepriklausomybės dieną.

Šios metinės – tai puiki proga atsigręžti atgal ir apžvelgti ilgą ir sunkų Gruzijos nueitą kelią ir įvertinti visus pasiekimus, tampant tikrai nepriklausoma valstybe, o taip pat įgyvendinant europinės ir euroatlantinės intergracijos siekius. Noriu padėkoli Lietuvos žmonėms už šią paramą ir už buvimą su Gruzija visus šiuos metus ir šią dieną,“ – lietuviškai į svečius kreipėsi Gruzijos ambasadorė Khatuna Salukvadze.

Į priėmimą susirinkę svečiai turėjo galimybę pasiklausyti specialiai dėl šios šventės į Lietuvą atvykusių nuostabiųjų „Gruzijos balsų“ koncerto, pasigėrėti Gruzijos valstybinio šokių ansamblio „Rustavi“ atliekamais šokiais. Svečius savo pasirodymu nudžiugino ir „Gintarinio kvarteto“ pasirodymas.

Gruzinai dar kartą įrodė, kad yra išties dainingi. Pasibaigus oficialioms kalboms vyrai šoko ir dainavo. Netrūko ir tradicinių gruzinų šokių su kardais.

Priėmime dalyvavo ministrai, Seimo nariai, užsienio šalių ambasadoriai, kiti garbūs svečiai, o taip pat visas būrys žinomų Lietuvos visuomenės atstovų.

Dauguma svečių į renginį atskubėjo rankose spausdami dovanas ir gėles, kurias įteikė ambasadorei J.E. Khatunai Salukvadzei. Pati ambasadorė renginyje pasirodė pasipuošusi tamsiai bordo suknele ir šypsenomis apdovanojo kiekvieną svečią.

Renginio akimirkos – nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)