„Tai buvo mano svajonių darbas, aš mokiausi šios profesijos, stengiausi darbą atlikti maksimaliai gerai. Tačiau, kai vyksta tokie pokyčiai dėl reformų, šią profesiją renkasi ne tik vis mažiau žmonių. Policininko uniformos išsižada ir keletą metų šį darbą dirbantys žmonės“, – laidoje „Ant bangos“ prabils E. Eidėjus.

Natalijos Bunkės gyvenimo draugas pastaruosius metus dirbo kriminalinės policijos tyrėju.

Kaip ir daugelis kitų, jis tikėjo valdininkų pažadais, jog netrukus kils policijos pareigūnų algos ir už sunkų darbą bus atlyginta. Tačiau taip nenutiko: „Mano alga siekė 850 eurų per mėnesį. Aš dirbdavau per šventes, naktimis, dirbdavau viršsvalandžius, tačiau daugiau už tai niekas nemokėjo.

Viską prilygindavo priedui prie atlyginimo, o tas priedas išsilygindavo ir daugiau uždirbti tiesiog buvo nerealu. Po naujosios reformos atlyginimai pakilo, tačiau tik naujokams. Dabar padėtis tokia, kad ateina naujokas ir jis gauna tūkstantį eurų. O senbūvis, kuris apmoko naujoką lieka su mažesniu atlyginimu.“

Pasak buvusio kriminalisto, naujoji reforma sukūrė didesnes galimybes nusikalsti: „Bylų išaiškinimas dabar labiausiai palies tik, tarp policijos vadinamas, „šviesiąsias“ bylas.

Daugybė policijos tyrėjų bus priversti dirbti gatvėse ir turės mažiau laiko tirti nusikaltimus“.Išskirtinis Natalijos Bunkės mylimojo Edgaro Eidėjaus interviu – šį trečiadienį, laidoje „Ant bangos“ 21:00 val., per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (159)