20-metė dainininkė iš Luizianos atsidūrė "Forbes" žurnalo 100 garsenybių sąraše, kuriame kartu įvertinamos pajamos ir žiniasklaidos dėmesys. Tiesą pasakius, pagal savo pajamas B.Spyrs (Britney Spears) neseniai paskelbusi, kad "ji ne mergaitė, bet dar ne moteris", tebuvo 25 vietoje, per pastaruosius 12 mėnesių uždirbusi 39,2 milijono dolerių.

Pavyzdžiui, "Žvaigždžių karų" ("Star Wars") režisieriaus pajamos sudarė 200 milijonų dolerių per pastaruosius 12 mėnesių. Tačiau pinigų trūkumą B.Spyrs (Britney Spears) kompensavo savo populiarumu žiniasklaidoje, kur ją nuolat galima matyti žurnalų viršeliuose, televizijos ir radijo laidose.

Tuo tarpu pernykštis lyderis T.Kruzas (Tom Cruise), kuris vaidina ilgai lauktame Stiveno Spylbergo (Steven Spielberg) filme "Mažumos sprendimas" ("Minority Report"), šiemet net nepateko į sąrašą. Taip yra todėl, kad T.Kruzas (Tom Cruise) pajamas už šį filmą gaus ne per tuos 12 mėnesių, kurie buvo svarbūs žurnalui. T.Kruzo (Tom Cruise) buvusi žmona Nikolė Kidman (Nicole Kidman) atsidūrė 27 "Forbes" sąrašo vietoje.

Įtakingiausių garsenybių dešimtuke atsidūrė golfo čempionas Taigeris Vudsas (Tiger Woods), režisierius Stivenas Spylbergas (Steven Spielberg), popžvaigždė Madona (Madonna), airių rokeriai U2, berniukų grupė "'N Sync", dainininkė Meraja Keri (Mariah Carey), pokalbių šou žvaigždė Ofra Vinfri (Ophra Winfrey), krepšininkas Maiklas Džordanas (Michael Jordan) ir aktorius Tomas Henksas (Tom Hanks).

Sąraše vietos atsirado ir buvusiam JAV prezidentui Bilui Klintonui (Bill Clinton), kuris gavo 18 vietą, daugiausia dėl didelių pajamų už paskaitas. "Forbes" spėjo, kad B.Klintonas (Bill Clinton) per pastaruosius 12 mėnesių užsidirbo 25 milijonus dolerių - gerokai daugiau nei per aštuonerius prezidentavimo metus.

Žurnalo redaktorius Denis Nylas (Dennis Kneale) pažymėjo, kad B.Klintonas (Bill Clinton) ir toliau žavi amerikiečius, jis visada turėjo superžvaigždės žavesį, kuris peržengdavo politikos ribas. Kitas politikas, Niujorko meras Rudolfas Džulianis (Rudolph Giuliani) atsidūrė 43 vietoje, labai išpopuliarėjęs po rugsėjo 11-osios tragedijos.

Į sąrašą pateko visos trys televizijos serialo "Draugai" ("Friends") aktorės: 28 vietoje atsidūrusi Dženifer Aniston (Jennifer Aniston), 59 vietoje esanti Liza Kudrou (Lisa Kudrow) ir 68 vietoje esanti Kortni Koks-Arket (Courtney Cox-Arequette). Tiesa, Dž.Aniston (Jennifer Aniston) vyro Bredo Pito (Brad Pitt) pavardės sąraše nesimatė.

Tarp rašytojų įtakingiausias išlieka Stivenas Kingas (Stephen King), kuris laimėjo 52,4 milijono dolerių ir atsidūrė 14 vietoje. Po jo eina Tomas Klansis (Tom Clancy), uždirbęs 47,8 milijono dolerių ir esantis 22 vietoje. Populiari autorė Meri Higins Klark (Mary Higgins Clark) uždirbo daugiau už "Hario Poterio" ("Harry Potter") kūrėją Dž.K.Rouling (J.K.Rowling), nors "Forbes" sąraše pastaroji buvo aukštesnėje 34 vietoje, palyginti su 47-ąja.

Tarp kitų paminėtinas metalistas Ozis Osbornas (Ozzy Osbourne) ir jo šeimynėlė, atsidūrę 85 vietoje daugiausia dėl nepaprastai populiaraus MTV realybės šou. Teniso žvaigždė Vinus Viljams (Venus Williams) užėmė aukštesnę 60 vietą ir uždirbo 3 milijonais daugiau nei jos sesuo Serina (Serena), užėmusi 72 vietą ir uždirbusi 8 milijonus dolerių.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją