Tai, ką per penkerius metus išgyveno Lietuvos estrados primadona vadinama Birutė, ko gero, gali įsivaizduoti tik patyrę tą patį. Prieš krizę nuosavam verslui, svečių namams ir restoranui Palangoje iš bankų pasiskolinti pinigai Birutei ir jos vyrui Igoriui tapo nepakeliama finansine našta, siekusia kelis milijonus eurų. Tuomet sutuoktinį užklupo depresija, o draugai nusisuko.

„Aš visada ėjau iškėlusi galvą, visada juokiausi, visą laiką šypsojausi. Būdavo toks pasakymas: klausyk, ta tavo draugė Birutė eina ir šypsosi, tai dar ne viską iš jos atėmė“, – pasakojo dainininkė.

Moteris prisipažino, kad po to, kai spauda ėmė skelbti apie jos įsiskolinimus ir gresiantį bankrotą, netrūko tų, kurie ją paliko.

„Nes neįdomi jiems aš, bankrutavusi. Įdomu tik tada, kada esi turtingas, sėkmingas, o jei ne, lieka labai nedaug draugų, kurie padėtų tau išlikti, išgyventi, ir būtų su tavimi ir bėdoje, ir laimėje“, – pasakoja Birutė ir prisipažino, kad, jei ne leidimas skelbti bankrotą, būtų su vyru likę gatvėje.

Birutė su vyru Igoriu šiuo metu gyvena ir dirba „Birutės uoste“. Kol dainininkės vyras dirba bare, aptarnauja atvykusius svečius, Birutė tvarko kambarius arba sukasi virtuvėje. Moteris sako, kad lengviau atsikvėpti ji galėjo tada, kai jai buvo leista skelbti bankrotą, įrodžius, jog išlaidos yra didesnės, nei pajamos. Toks pasistūmėjimas porą atleido nuo milžiniškų įsiskolinimų, jie galėjo neprarasti svečių namų ir restorano, tapusio jų vieninteliais namais.

„Šiandien mums sekasi puikiai, nes susitvarkėme visas savo bėdas. Gyvenimas prasidėjo iš naujo, nuo balto popieriaus namo. Iš tikrųjų mes turėjome labai daug tos širdgėlos, jaučiamos žmogiškos neteisybės, o niekam tai nerūpi. Mes galvojome, kad mums viską reikės palikti ir liksime prie suskilusios geldos. Nematėme kitokios išeities. Jei ne mūsų advokatai, mums būtų ir reikėję išeiti. Patys mes nieko nebūtume padarę. Mes kovojome, nes mes galėjome likti gatvėje. Taip buvo. Sakau, Igori, prašau ruoštis, nes mums reikės viską uždaryti, išeiti, nes nematau kitokios situacijos. Bet po truputėlį tos išeitys atsirado, po truputėlį sprendėme visas problemas ir jos išsisprendė. Palinkėčiau žmonėms, atsidūrusiems tokioje situacijoje, nepulti į paniką, ramiai viską apsvarstykite. Tikrai visada yra išeitis“, – laidoje tikino pašnekovė.

Į skolas Birutė įklimpo tada, kai ji norėjo užsitikrinti sotesnę senatvę. Prieš pat 2008 metų krizę dainininkė su vyru nusprendė kurti verslą – Palangoje atidaryti svečių namus ir restoraną. O tuo metu bankai laisva ranka dalino didžiules paskolas, o noro gyventi geriau apakinti žmonės jas imdavo.

„Bankai sakė, kad mes imtume dar pusantro milijono, o Igoris atsakė, jog mums tiek nereikia. Mums reikėjo tik apyvartinių lėšų. Susitvarkėme dokumentus, o tada pasigirdo žinia, kad reikia susiveržti diržus“, – pamena moteris.

Delspinigiai didėjo, todėl per kelerius metus Birutės ir Igorio skola išaugo iki milžiniško sumos – daugiau nei 2 mln. eurų.

„Tu esi pasmerktas ir tu toliau galvoji, ką čia daryti, kaip iš to kapstytis. Esu gana optimistė. Mąsčiau, na, gerai, jei nieko neišeis, darykime taip, kaip nurodo likimas. Tokioje situacijoje taip ir reikia gyventi. Tokiuose metuose aš mąstau, kad jei pragyvenau dar vieną dieną – tai jau yra didžiulė dovana. O jei viskas dar ir susitvarkė – tai čia išvis laimė, šventė“, – sakė ji.

Kur kas sunkiau finansines bėdas išgyveno dainininkės vyras.

„Jam buvo labai sunku, aš jį labai palaikiau. Jis buvo didžiulėje depresijoje. Jei nebūčiau jo palaikiusi, aš nežinau, kuo viskas būtų pasibaigę. Buvo visokių minčių, ko tik tai nebuvo. Nepalūžti padėjo tik blaivus protas“, – pasakoja Birutė.

Moteris ir jos vyras kartu skaičiuoja jau 20 metų – 15 iš jų yra santuokoje.

„Pasirinkau labai tinkamą žmogų, tikrą draugą, tikrą vyrą, su kuriuo mes šitiek metų kartu keliaujame. Mes niekada mes vienas kito netikriname. Jeigu vienas ar kitas norės būti neištikimas – jis tikrai ir nueis. Tu to nesulaikysi, tai natūralu, toks jau tas gyvenimas“, – laidoje kalbėjo legendinė atlikėja.

Jubiliejinio B. Petrikytės koncerto akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)