Pagal kelių eismo taisykles, žemesni nei 135 cm ūgio vaikai privalo būti vežami automobilinėje kėdutėje. Jos pagal vaiko svorį skirstomos į šias grupes:

0 grupė (vaikams iki 10 kg)
0+ grupė (vaikams iki 13 kg)
I grupė (9-18 kg vaikams)
II grupė (15-25 kg vaikams)
III grupė (22-36 kg vaikams)

Anot B. Navickaitės, Petras Gražulis šių nurodymų esą nesilaiko niekada.

„Esu ne vieną sykį jam davusi kėdutę. Kai paskutinį kartą daviau, tai Monikutė sėdėjo ant grindų pakritusi. Visiškai net ne kėdutėje“, – „Delfi“ sakė Birutė.

Pasiteiravus, ar mergaitės ūgis pagal KET išties yra per mažas važiuoti be specialiai pritaikytos sėdynės, B. Navickaitė patikino: „Jai yra 3,5 metų, tad jokių šansų, kad ji patektų į tą ūgio kategoriją, kuomet važiuojant automobilyje nereikėtų kėdutės. Perku jai 1,15 m. ūgio vaikams skirtus rūbelius”.

„Delfi“ susisiekė ir su P. Gražuliu, tačiau šis tik išgirdęs temą, apie kurią norima kalbėti, numetė telefono ragelį. Šia tema politikas nekalba ir su dukters mama.

„Jis niekada nesiteisina. Niekaip“, – sakė ji.

Kad P. Gražulis buvo įskųstas policijai, „Delfi“ patvirtino Klaipėdos komisariato atstovė spaudai Andromeda Grauslienė.

„Buvo pranešimas per e-policiją apie galimai padarytą tokio pobūdžio nusikaltimą. Jis perduotas Palangos policijos pareigūnams, kurie informaciją patikslins. Galimai buvo prisegta ir vaizdo medžiaga. Peržiūrėjus visą pateiktą informaciją, policija priims sprendimą“, – patikino A. Grauslienė.

Apie nesutarimus dėl tariamo pažeidimo B. Navickaitė pranešė savo socialinio tinklo paskyroje.

„Štai taip jau kone 3 metus yra vežiojamas mūsų vaikutis – be diržų, be kėdučių, palaidomis mašinoje. Kiek esu brukusi kėdutę, tiek ir su ja vaikutis parvažiuodavo taip, lyg kėdutės nei nebūtų.

Sulaukusi eilinio P. G. pareiškimo vaiko teisėse, iškviesta „pasiaiškinti“, kaip tyčia, užsiminiau ir apie tai. Žinote ką išgirdau? O gi tai, kad toks dalykas yra – ne jų, o policijos reikalas.

Na,mano akimis, viskas, kas yra prieš jį, tai jau ne jų reikalas. Suraizgiau pranešimą į policiją, laukiu atsakymo.

Kad jūs žinotumėt, kaip aš norėčiau NEBAUDŽIAMĄ nors kartą pamatyti NUBAUSTĄ. Svajoti yra gerai, bet nenustebčiau, jei EILINĮ KARTĄ jis liktų neliečiamas. Nenustebčiau ir jei EILINĮ KARTĄ kalta likčiau aš. VIENINTELĖ“, – feisbuke paskelbė Birutė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (445)