Politikas bei serialo „Naisių vasara“ mecenatas Ramūnas Karbauskis

Ramūnas Karbauskis

„Netekome talentingo aktoriaus ir režisieriaus, draugiško ir nuoširdaus žmogaus Almanto Vaišnio. Su Almantu susipažinau serialo „Naisių vasara“ filmavimo aikštelėje. Bendravimas nenutrūko ir pasibaigus serialo kūrimui.

Šiais metais Almantas režisavo Naisių vasaros teatro spektaklį „Kapitono Kolumbo gimtadienis“. Dalinuosi šio spektaklio nuotrauka, kuri pilna gyvenimo džiaugsmo, režisieriaus dovanoto vaikams. Užuojauta artimiesiems, draugams, kolegoms".

Aktorė Agnė Grudytė

Agnė Grudytė

„Aš jį labai seniai mačiau ir paskutinįkart tai buvo per filmavimus. Jis visada buvo labai pozityvus, įkvepiantis ir be galo talentingas kolega. Visada ateidavo pasiruošęs į filmavimus.

Prisimenu, kad turėjome keletą bendrų pasirodymu su juo ir puikiai prisimenu, kad visada rasdavome bendrą kalbą.

Vakarykštės naujienos trenkė kaip žaibas iš giedro dangaus. Visada yra be galo liūdna ir skaudu pasiekus tokioms naujienoms“, – DELFI sakė aktorė A. Grudytė.

Aktorius Rimantas Bagdzevičius

Rimantas Bagdzevičius

„Matėmės tik filmavimuose. Jis aktorius geras buvo, nors mes nedaug ir susitikdavome. Nebent turėdami bendrų scenų ar pertraukose tarp filmavimų pasikalbėdavome. Jis buvo jaunesnis kolega ir laikiau jį pradedančiu karjerą bei vis paklausdavau, kaip sekasi“, – atsiduso žinomas teatralas ir kino aktorius.

Žinomas vyras velionį kolegą prisiminė kaip itin savo profesiją mylintį optimistą. „Tai labai džiugu, o tai visada pajaučiu ir suprantu. Kartą jis man pasakojo ir labai didžiavosi, kad turi dukrą. Gražu turėti tokį asmeninį gyvenimą ir juo džiaugtis. Dar prisimenu, kad abu pasidžiaugėme gražiu dukros Mortos vardu“, – prisiminimu pasidalijo jis.

Valstybinio Šiaulių dramos teatro vadovas Aurimas Žvinys

Aurimas Žvinys

„Labai liūdna ir netikėta, nes netekome puikaus žmogaus ir aktoriaus. Su Almantu susipažinome ir kaip kolegos pradėjome kartu dirbti nuo pat pirmojo „Naisių vasaros“ festivalio sezono. Jis tikrai pasižymėjo stropumu ir talentu. Jis buvo mėgiamas režisierių ir puikiai tvarkėsi su jam skirtu vaidmeniu. Tik gražiais žodžiais ir gražiais prisiminimais galiu jį prisiminti“, – kalbėjo žinomas aktorius ir teatro vadovas.

Anot A. Žvinio, su kolega tenka atsisveikinti pačioje jo brandoje ir žydėjime. „Pats šią žinią išgirdau iš žiniasklaidos. Tai buvo kaip perkūnas iš giedro dangaus. Liūdna ir tai, kad paskutinį kartą bendravome prieš beveik mėnesį, nes jis teikė pasiūlymą Valstybiniame Šiaulių dramos teatre statyti vaikišką spektaklį ir kaip tik apie tai diskutavome. Pakankamai ilgai telefonu kalbėjome apie pjesę ir patį sumanymą. Ši medžiaga susišaukė su įvykiais, nes jis ir su vaikais norėjo kalbėti apie gyvenimo ciklus, nes gyvenimas susideda iš pavasario, žydėjimo, brandos ir rudens, kai krenta medžių lapai ir tenka su kažkuo atsisveikinti. Jis norėjo kalbėti apie esminį gyvenimo ciklą.

Planavome susitikti po atostogų ir prie kavos puodelio aptarti šiuos visus gražius planus. Šiaip Almantas buvo santūrus, susikaupęs ir niekada neužsiiminėdavo pašaliniais dalykais. Jis buvo tobulas aktorius-kareivėlis pačia geriausia prasme“, – sakė jis.

Pašnekovas taip pat pastebėjo, kad jo kolega ir bičiulis niekada nesiskųsdavo sveikata ir buvo gana uždaras šiuo klausimu.

A. Vaišnys mirė pirmadienį, eidamas 48-uosius.

Komiteto pirmininkas Ramūnas Karbauskis savo ir parlamentarų vardu pareiškė užuojautą aktoriaus artimiesiems, kino ir teatro bendruomenei.

„Tai didelė netektis kino ir teatro bendruomenei, ypač tiems, kurie ilgus metus drauge kūrė, gyveno ir džiaugėsi sėkmėmis bei liūdėjo, jei kažkas nepasisekdavo. Jis buvo jautrus ir labai šiltas žmogus", – sakoma užuojautoje.

A. Vaišnys 2002-aisiais baigė studijas Lietuvos muzikos akademijos Aktorinio meistriškumo katedroje, vadovaujamoje Algirdo Latėno ir Algės Savickaitės, aktoriaus karjerą pradėjo Panevėžio Juozo Miltinio teatre, filmavosi Lietuvos ir užsienio režisierių filmuose. Aktorius labiausiai išgarsėjo vaidmenimis televizijos serialuose „Naisių vasara", „Prokurorai", „Sniego skonis", vienas paskutinių jo vaidmenų – filme „Laisvės kaina. Sąjūdis".

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)