„Ji istorijoje tikrai liks. Pozityvumas Vitalijos buvo begalinis ir negalėjo nežavėti. Gero skrydžio, įdomioji!“, – rašė Arnas Mazėtis.

„Kas čia vyksta? Dieve brangus... Užuojauta šeimai ir visiems Vitalijos gerbėjams. P.S. visuomet prisiminsiu ją nuotaikingą ir nuostabiu humoro jausmu“, – rašė bičiulis, atlikėjas Ruslanas Kirilkinas.

Atlikėjas taip pat skyrė užuojautą ir jos dukrai Monikai.

„Tiesiog Monika, stiprybės tau ir visai Jūsų šeimai. Tavo mama visuomet prisiminsiu su šypsena veide, nes ji visuomet spinduliavo gera nuotaika. Lai žemė jai pavirsta pūkais“, – rašė R. Kirilkinas.

„Vitalija Katunskyte, daug metų mus siejo draugystė ir penki metai sceninio darbo kartu. Ilsėkis ramybėje, mano miela drauge, kolege“, – rašė geras Vitalijos bičiulis Aidas Manikas.

„Monika, kuo didžiausia tau ir tavo šeimai užuojauta, netekus mylimos mamytes Vitalijos! Teskamba jos dainos Angelams!“, – rašė Daina Bilevičiūtė.

„Negaliu dar niekaip sutikti kad nebėr tavęs, mieloji. Akyse vis sruva ašaros. Kodėl gyvenimas atima mums tokius brangius žmones. Dar per šventes kalbėjom, juokėmės ir tarėmės, kad pavasarį susitiksime. O dabar negaliu patikėti, kad neišgirsiu juoko ir nebeapkabinsiu jūsų daugiau. Ilsėkitės mūsų PRIMADONA. Jūs visad būsite mūsų širdyse ir mintyse.

Užuojauta tau, Monika, stiprybės tau ir tavo vaikučiams“, – rašė kirpėjas, stilistas Robertas Danilevičius.

„Skaudu ir liūdna. Netekome nuostabaus žmogaus, kolegos ir lašo gyvo sidabro. Tokią mes tave prisiminsime visada. Užuojauta artimiesiems“, – teigė Romas Dambrauskas.

„Ilsėkis ramybėje, šlagerių karaliene“, – rašė Rytis Cicinas.

„Dar vis negaliu patikėti... Kol kas dar sunku net surasti žodžius, miela Vitalija, mums tavęs labai trūks. Visiems. Tu mums buvai kaip energijos bomba, kai aš galvodavau, kad pavargau, jau nebėra jėgų visada pagalvodavau apie tave, mieloji, tu visada buvai pilna energijos ir geros nuotaikos... Tu buvai mums pavyzdys“, – rašė atlikėja Aušrinė Gerikienė, geriau žinoma „Tikrosios išdykėlės“ slapyvardžiu.

„Tokią, su plačia šypsena ir visada gera nuotaika, su elegantišku humoru ir jautria bei didele širdimi, aš visada prisiminsiu Vitaliją. Skauda, kai išeina patys nuostabiausi žmonės, scenos kolegos ir talentai.

Buvai visiems mums pavyzdys kaip reikia mylėti žmones ir gyvenimą. Tavo kelionė baigėsi čia, bet tikiu, kad ten Tavęs laukia begalė gerbėjų, ten Tavo nauja pradžia. Lengvo skrydžio. Pasiilgsim Tavęs. Nuoširdi užuojauta artimiesiems ir Ją mylėjusiems“, – jautrius žodžius rašė Mia Pilibaitytė.


„Tai buvo vienas gražiausių savo vidumi man pažinotų žmonių. Visada man įžengus į jos koncertą veidą papuošdavo plati, užburianti jos šypsena. Nebuvo ne karto, kad nepadėkotų garsiai, jog ateinu, kad nepaklaustų, kaip aš. O susipažinom visai netikėta vienoje laidoje. Mieloji, sakiau ir sakysiu – tu moteris legenda. Mums visiems tavęs trūks. Visų širdys verkia. Ilsėkis“, – rašė Justina Patrikė.

„Ilsėkitės ramybėje. Buvote tokios geros nuotaikos užtaisas, pozityvumas Jūsų buvo pavyzdys“, – rašė Nijolė Pareigytė.

„Užuolaidos nusileidžia. Šviesos užgęsta! Ir šį kartą visam laikui. Vitalija. Jai nereikėjo būti tarp elito, kad būtų geriausia. Vitalija tiesiog buvo pasmerkta būti visų mylima. Vieniems reikia skandalų, dėmesio į save siekimo, o Vitalijai užteko Palangoje būti vienoje vietoje, kad visa Lietuva apie ją kalbėtų. Absoliuti legenda! Asmenybė, kuri spinduliavo paprastumu, gera nuotaika ir nepamirštamu juoku! Gerų koncertų, daug gėlių ir gerbėjų ten viršuje!“, – rašė Vytautas Mikaitis.

„Vitalija… Didelė netektis… Užuojauta artimiesiems! Saugokit save, mieli muzikos draugai! Per daug jūsų pastaruoju metu palieka šį pasaulį. Braukiu ašarą, mums jūsų labai trūks! Amžinai atsiminsim, lengvo skrydžio!, – rašė Algimantas Minalga-Soliaris.

Netikėta žinia apie garsios atlikėjos netektį Delfi pasiekė trečiadienio vakarą. Skaudžią naujieną patvirtino buvęs V. Katunskytės dukros vyras Kęstutis Blažys.

„Taip, dar nežinoma mirties priežastis, daktarai sako, kad dėl širdies. Ji buvo namuose“, – Delfi sakė K. Blažys.

Praėjusį spalį Delfi susisiekus su 67-ąjį gimtadienį švenčiančia V. Katunskyte, buvo galima girdėti jos džiugesį ir pakilią nuotaiką. Atlikėja tuomet pasakojo jau nuo ryto sulaukianti daugybės skambučių ir sveikinimų, kurie šią dieną jai daro dar labiau įsimintinesnę.

„Nuotaika nebloga, esu kaip Dambrausko dainos „Rudeninis paukštis“. Man šis metų laikas patinka. Neseniai atsikėliau, žiūriu pro langą, oras neblogas, medžiai geltonuoja, sakau: „Vitalija, su gimtadieniu“, – šypsodamasi pasakojo dainininkė.

Ji pasakojo, kad ir savo artimiausius žmones dažnai paragina nesiskųsti, dažniau šypsotis ir į viską žiūrėti pozityviai. Dažnai, anot atlikėjos, neįvertinamas gyvenimo teikiamas džiaugsmas, galvojama tik apie darbus, atlyginimus, verslą.

„O gyvenimas prabėga labai greitai, jau 67 šiandien. Kaip yra smagu, kad be jokio įsipareigojimo pabudai, tuomet pasidžiauk, kad matai saulę, debesis, gali išvažiuoti, pabendrauti. Tų rūpesčių visada pas visus buvo, yra, ir jų bus, nuo jų niekur nepabėgsime, bet mokėkime džiaugtis ir vertinti, ką turime“, – Delfi sakė V. Katunskytė.

Ji teigė, kad ir pati sunkiai gyvena iš gaunamos pensijos, džiaugėsi, kad sudėtingu metu jai padeda šiuo metu Didžiojoje Britanijoje gyvenanti dukra.

„Pensijos gaunu 400 eurų, turiu keturių kambarių butą. Pernai, kai šildymo kainos buvo proto ribose, mokesčių sumokėdavau apie 300, man likdavo apie 80 eurų pensijos. Dabar, kai viskas pabrangę, jei nedainuočiau, būtų labai liūdna. Ir ne man vienai, manau, daugeliui žmonių taip. Tos pensijos, anekdotas. Būtų ji 700 eurų, aš viena, tuomet išgyvenčiau. Kai visai blogai, dukra paklausia, kaip man su pinigais, bet jai juk irgi reikia gyventi. Savo neturi nei namo, nei buto, reikia nuomoti, o pinigai didžiausi. Sakau: „Monikute, tau irgi nelengva“, bet pas juos atlyginimas kitoks. Kai jau visai man liūdna, pinigai „eina į dugną“, ji sako: „Visą gyvenimą man padėjai, dabar atėjo laikas ir man tavimi pasirūpinti“, – Delfi pernai rudenį sakė V. Katunskytė.

Paklausta, ko sau palinkėtų gimimo dienos proga, žinoma moteris teigė, kad didžiausia jos svajonė – laiminga senatvė.

„Truputį jau stuburą maudžia, kojos tirpsta, gydytojai siūlo daryti operaciją, bet, žinote, tokių metų, dar turint viršsvorį, su operacijomis jau sudėtinga. Nežinau, matysime, gal ir reikės rizikuoti. Noriu sau palinkėti, kad sveikata nebūtų blogesnė nei dabar. Žinoma, būna, kad paskausta ką nors, bet dar tokios tragedijos nėra, neguliu ant patalo, pajudu. O su kitomis problemomis reikia susigyventi“, – šypsojosi atlikėja.

Vitalija Katunskytė, kilusi iš Šiaulių, savo gerbėjus ji džiugino nuotaikingomis ir širdžiai mielomis estrados dainomis, kurias specialiai jai rašė poetas ir kompozitorius Sigitas Adeikis.

„Sovietmečiais vieno koncerto metu scenoje pasirodžiau kaklą pasipuošusi auksiniu kryželiu. Jis tapo lemtingu mano, kaip estrados solistės, karjeroje. Ilgus 8–erius metus dėl šios priežasties buvau persekiojama ir neturėjau galimybės pasirodyti scenoje“, – anksčiau yra pasakojusi V. Katunskytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)