Laimė, Š. Kirdeikis lemtingą vakarą neplanavo apsilankymo viešose erdvėse ir buvo atokiau nuo tragedijos epicentro – Kalėdų mugės, tačiau neslepė, jog tokiu laikotarpiu žmonių gatvėse begalės.

„Draugai ir pažįstami čia, Vokietijoje, reaguoja žaibiškai, beveik iškart po įvykio pasipylė žinutės ir patvirtinimai socialiniuose tinkluose, kur galima pažymėti, jog esi saugus“, – sakė Š. Kirdeikis ir pridūrė, kad po tragedijos praėjus kelioms valandoms Europos megapolyje vis dar buvo jaučiamas sujudimas, daug kur patruliavo policija.

Š. Kirdeikis sakė nemanąs, jog pirmadienio vakarą įvykusi nelaimė atims iš berlyniečių Kalėdų džiaugsmą ir atbaidys juos nuo masinio susibūrimo vietų. Ypač gražiausių metų švenčių laikotarpiu, kai Kalėdų mugės klesti ir tampa traukos objektu.

„Vokietijoje, ypač Berlyne, žmonės gana nuovokūs – nemanau, kad bus pasklidęs baimės virusas ir perdėtas, paniką keliantis atsargumas“, – tikino choreografas.

Anot Š. Kirdeikio, antraštės pagrindiniuose portaluose nemirga gąsdinančiu tonu, informuojama išsamiai ir stengiamasi nesėti baimės.

„Siaubingų įvykių sūkuryje tai nuima įtampą, nes baimės ir minčių „o kas dar gali nutikti?“ ir taip užtenka kiekvienam“, – teigė choreografas.

Policijos duomenimis, po sunkvežimio ratais per pirmadienio vakarą įvykusią tragediją žuvo 12 žmonių. Dar 48 buvo sužaloti.

Incidentas nutiko šalia 1891–1895 metais pastatytos žymiosios atminimo bažnyčios, gerokai nukentėjusios nuo bombardavimo per Antrąjį pasaulinį karą. Kaip tik šioje vietoje vyko tradicinė kalėdinė mugė.

Naujausias žinias apie Berlyno tragediją galite perskaityti ČIA.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)