Naujienų portalui DELFI susisiekus su E. Peniku, šis prisipažino, kad idėja surengti fotosesiją maldos namuose kilo jam.

„Visos esmės kol kas atskleisti negaliu, nes dar per anksti. Tai yra mano su draugais surengtas socialinis eksperimentas, ne koks nors išsišokimas“, - tikino jaunasis atletas. Paklaustas, ar jis tikėjosi sulaukti tokių žmonių reakcijų, Elonas prisipažino, kad stengiasi atsiriboti nuo neigiamų komentarų.

Antradienio popietę vaikinas žadėto platesnio paaiškinimo apie neva „socialinį eksperimentą“ taip ir nepateikė.

Bažnyčia skatina nesustoti ties išore

Kaip DELFI sakė Vilniaus arkivyskupijos kurijos komunikacijos koordinatorė Živilė Šeporaitytė, bažnyčios pastatas yra atviras visiems. Taip pat ir tiems, kurie neišpažįsta krikščioniškojo tikėjimo. Anot jos, toks žmogus neprivalo bažnyčioje melstis, tačiau jam derėtų savo apranga ir laikysena gerbti tuos žmones, kurių tikėjimą liudija šis pastatas ir kuriems jis yra maldos, santarvės, Dievo šlovinimo vieta.

„Ši vieta tikinčiajam susijusi su tuo, kas jam brangiausia ir svarbiausia, kas glaudžiai susiję su jo kaip žmogaus orumu. Tad šių dalykų ignoravimas lengvai gali būti suprastas kaip užgaulus pasityčiojimas, net jei jis kiltų ne iš piktos valios, o iš elementarios žmogiškos kultūros ir
mandagumo stokos“, – DELFI sakė bažnyčios atstovė.

Jos teigimu, bažnyčios pastatas yra sakrali vieta, kurioje tikinčiųjų bendruomenė susirenka bendruomeninei ir asmeninei maldai: „ Bažnyčios aplinka kuriama tokiu būdu, kad išreikštų žmogaus pagarbą jį pranokstančiam Dievo slėpiniui ir padėtų melstis. Tam pasitarnauja ir bažnyčiose esantys sakralaus meno kūriniai, ir jose besilankančių žmonių laikysena. Ši pagarba išreiškiama taip pat derama apranga. Kai kurie rūbai pažymi specifinę pamaldų dalyvių funkciją: pamaldų vadovo, patarnautojų, skaitovų, giesmininkų. Šalia šios paskirties rūbų bažnyčioje nedera kokia nors iššaukianti, provokuojanti, siekianti specialiai į save atkreipti dėmesį apranga ar laikysena“.

Ž. Šeporaitytė tikina, kad krikščionybė gerbia žmogaus kūną, tačiau visada pabrėžia, kad žmogus yra daugiau negu vien kūnas.

„Bažnyčios erdvė ypač yra toji vieta, kurioje viskas skatina nesustoti ties išore, neužsidaryti gėrėjimesi savimi, bet eiti į gilesnį Dievo ir žmogaus pažinimą. Bažnyčia yra vieta sutikti Dievą, kuris žvelgia į žmogaus širdį“, – apibendrino ji.

Elonas Penikas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)