„Puslapis pradėjo veikti pirmadienį 12 val. dienos. Nuo 13 val. prasidėjo internetinė ataka, kuri truko iki vakar vakaro. Visos atakos buvo iš šalies, kuri yra nedraugiškai nusiteikusi Lietuvos atžvilgiu. Lietuvoje jos buvo nukreiptos į mano puslapį. Puslapį bandė „nulaužti“, laužėsi į duomenų bazes, naikino rezervacijos sistemą. Žmonės, dirbantys su manimi komandoje, sakė, kad nebuvo matę taip gerai suplanuoto žlugdymo. Atakų tikslas buvo sunaikinti mano puslapį. Aštuonių mėnesių darbas būtų paverstas niekais“, - DELFI kalbėjo Ž. Grigaitis.

Žinomas vyras sakė nesulaukęs konkrečių grasinimų, tačiau įvertinęs situaciją suprato, kad yra žmonių, kurie jam nori pakenkti. Į pagalbą Ž. Grigaitis pasikvietė buvusius verslo partnerius iš Izraelio, kurie padėjo sustiprinti apsaugos sistemą.

„Neatmetu galimybės kreiptis į teisėsaugos institucijas, kurios pradėtų tyrimą. Džiaugiuosi, kad puslapio nepavyko „nulaužti“. Dabar įvedėme papildomą apsaugos priemonę. Jei bandė tą daryti tris dienas, gali vėl ieškoti spragų. Aš buvau šoke. Jei internetinė platforma būtų startavusi visu pajėgumu, nuostoliai siektų šimtus tūkstančių“, - neslėpė Ž. Grigaitis.

Ž. Grigaičio sukurtos virtualios platformos pristatymas - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (311)