Atrodo, kad šis apsisprendimas yra tvirtas. Lankydamasis Briuselyje, kur jam turėjo būti įteiktas muzikos įrašų pramonės apdovanojimas už daugiau kaip 100 mln. parduotų plokštelių, didysis italų tenoras pakartojo: "Garbės žodis. 2005 metų spalio 12 dieną".

Stuomeningas dainininkas, pirmas pradėjęs operos arijas dainuoti milžiniškose arenose ir stadionuose, jau planuoja, ką veiks likusią gyvenimo dalį.

Interviu tarptautinei žiniasklaidai jis ketvirtadienį Briuselyje pasakė, jog yra daug dalykų, kuriuos norėtų daryti. "Logiškiausia - kadangi noriu likti pasaulyje, kuriame gyvenu dabar, - būtų užsiimti mokymu". Pasak L.Pavarotti, jo patyrimas būtų naudingas įvairiems žmonėms.

"Norėčiau mokyti jaunus dainininkus, ne tik jaunus dainininkus, bet ir žmones, turinčius problemų. Norėčiau būti naudingas ir, manau, kad man už tai nereikėtų mokėti, - sakė dainininkas. - Savo karjeros pradžioje aš mokiausi dvejus metus ir nieko nemokėjau, kadangi mokytojas buvo tenoras. Manau, kad dabar ir aš galiu taip pasielgti".

L.Pavarotti yra populiariausias atlikėjas klasikinės muzikos įrašų pramonės istorijoje. Jis nepaprastai didžiuojasi tuo, jog išvadavo operą iš ankštų operos rūmų sienų ir pavertė ją masine pramoga, Niujorko Centrinio parko scenoje rengdamas trijų tenorų koncertus su Placido Domingo ir Jose Carreras'u.

"Muzika yra visiems. Kodėl ji turėtų būti selektyvi?", - klausė L.Pavarotti.

Šie metai jam nebuvo lengvi: teko kovoti su silpna sveikata ir įveikti skausmą ir liūdesį dėl abiejų tėvų mirties. Be to, ji užsipuolė JAV žiniasklaida po to, kai jis dėl laringito paskutinę minutę atšaukė pasirodymą Niujorko "Metropolitan Opera House" rūmuose, nuvildamas tūkstančius gerbėjų. "Storulis nebedainuos", - tada skelbė "New York Post" antraštė.

Kritikai tvirtina, kad L.Pavarotti nebegalima vadinti "aukštosios si karaliumi", tačiau pats dainininkas su dėkingumu apžvelgia savo 40 metų karjerą, džiaugdamasis, jog savo balsu galėjo suteikti malonumą milijonams žmonių.

"Tai - stebuklas, tai - Dievo dovana, - sako garsusis atlikėjas. - Dievas suteikia dainininkui didžią galimybę išreikšti save garsu, savo paties instrumentu. Tai - stebuklas, tai - didelė dovana".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją