Lietuviai restorane susirinko pora valandų iki Naujųjų metų ir surengė komandos vakarienę. Kaip įprasta Argentinoje – kepsnių restorane. Diena komandai buvo ilga, tad niekas į pirmame aukšte vykusius šokius nesiveržė.

Vyriausias komandos inžinierius Darius Biesevičius garsėja linksmu būdu, tačiau jėgų šventimui neskyrė, o kaupėsi rytojaus darbams.

„Ta techninė komisija yra kaip pusė Dakaro“, – kalbėjo D. Biesevičius.

Visgi, D. Biesevičius per daug neliūdėjo ir šturmanui Andrejui Rudnickiui pasakojo juokelius vieną po kito. Pasirodo, kad pats Chuck Norris mechanikos paslapčių mokėsi pas D. Biesevičių, tačiau neištvėrė ir pabėgo.

Artėjant dvyliktai valandai, komandos narys, argentinietis Carlos Brebia pradėjo pasakoti apie vietinių gyventojų Naujųjų metų šventimo papročius. Ispanų kilmės argentiniečiai seniau paskutines senųjų metų valandas skaičiuodavo vynuogėmis – suvalgydavo 12 vynuogių, po vieną už kiekvieną mėnesį, kas valandą.

Šis paprotys šiuo metu kiek apmiręs, bet argentinietis patikino, kad jo šalyje jų yra ir daugiau. Merginos, norinčios, kad ateinantys metai būtų sėkmingi, turi prieš pat išmušant 12 valandai, pasikeisti apatinius į naujus rožinės spalvos.

Artėjant vidurnakčiui, padavėjai, niekieno neprašyti, pradėjo nešti blizgančias kaukės. Lietuviams jos atrodė keistokai, tačiau patys argentiniečiai, o taip pat ir šalia šventę lenktynininkai iš Bolivijos, jas užsidėjo.

Išmušus vidurnakčiui, lietuviai pradėjo vienas kitą sveikinti su Naujaisiais metais, o iš niekur išdygę padavėjai nuklojo stalą putojančiais gėrimais. Komanda pasirodė ne pati didžiausia jo mėgėja ir padavėjai buvo paprašyti juos parnešti atgal. Tačiau argentiniečiai kažkodėl sugalvojo iš gėrimų padaryti lietuviams desertą ir jį supylė į šerbetą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)