Planuojamos milijoninės pajamos ir turistų iš Azijos antplūdis

Stilinga rinkodara ir tikslinė reklama tiek Australijoje, tiek ir Azijos šalyse prikviečia daug teniso aistruolių, kurie skirtingai nuo žirgų lenktynių mylėtojų, leidžia pinigus ir rodo savo interesų spektrą. Bilietai, kaip visada, nėra pigūs. Už kai kurias varžybas reikės pakloti 500-600 Australijos dolerių. Bet jei norėsis pavakaroti ir pažiūrėti kvalifikacinius žaidimus, paklausyti muzikos ar su jaunimu pasėdėti ir pajusti australišką atmosferą, reikės sumokėti tik 35 Australijos dolerius.

Šiais metais labai daug dėmesio skirta vaikams. Čia jie turi atskirus žaidimo laukus, o sausio 11 diena bus skirta tik jiems.

Visą varžybų laiką prie teniso kortų aikštelių specialioje žalioje teritorijoje veiks atrakcionų ir palapinių miestelis su atskirais barais ir koncertais. Jei piniginė neleidžia būti didžiosiose aikštėse, pavyzdžiui, „Rod Laver“ arenoje ar Margaret aikštelėje, teniso kortuose vykstančius karus galima stebėti per didelius televizorių ekranus. Renginys taip pat gausus muzikine programa - kiekvieną dieną tam tikroje scenoje gros skirtingos grupes ir atlikėjai, o jų, planuojama, bus apie 50.

Prie pagrindinių teniso arenų rikiuojasi rėmėjų palapinės, kur patekti galima tik su asmeniniais kvietimais. Jie suteikia galimybę stebėti pasirinktą kovą, o po to leisti laiką palapinėje tarp kviestinių svečių.

Kitaip nei Melburno taurės žirgų lenktynėse, čia nėra tokio kiekio žmonių ir viskas organizuota labai tiksliai ir apgalvotai. Australijos atvirojo teniso čempionato pavadinimas skamba kaip vieno iš profesionaliausiai organizuotų renginių vardas.

Tarp dalyvių - vienas lietuvis ir vienas latvis

Peržvelgus žaidėjų sąrąšą, jame tik viena lietuviška pavardė - tai Ričardas Berankis. Su kuo jis susitiks kortuose, paaiškės tik trečiadienio rytą (Melburno laiku). Latvijos atstovas bendrame reitinge, pagal ATP informaciją, 24 vietą, o R. Berankiui atitenka tik 130 vieta.

Sausio 6-ąją R. Berankis kortuose pasirodė po pietų ir nuo 14 valandos praleido kelias valandas treniruodamasis su kitų šalių atstovais. Jis stebino savo vikrumu ir parodė, kad yra neprastai pasiruošęs savo atrankos varžyboms. Sėkmės jam.

Vasara Australijoje tik įsibėgėja ir Melburno oras gali atnešti labai daug netikėtumų. Kelias dienas čia buvo labai stiprus vėjas, bet didesnių karščių neprognozuojama, todėl galima tikėtis, kad tai nesutrukdys Lietuvos sportininkui pasiekti daugiau nei Brizbene prieš
savaitę.

Specialus dėmesys teniso žvaigždėms

Melburno turnyras pritraukia ir pasaulio teniso žvaigždyną, kuris labai saugomas nuo pašalinių akių ir smalsuolių. Tenisininkai uždaroje teritorijoje irgi negali judėti laisvai, nes viską stebi apsauga. Ji kontroliuoja, kur ir kas gali patekti pagal savo akreditavimo lygį. Treniravimo salės yra atskirtos net nuo žaidėjų ir kad išvengtų nepatogių susidūrimų, sakykime, su konkurentais, tik žaidėjas ir treneris yra įleidžiami į salę.

Visur yra begalė kamerų ir, atrodo, kad esi ne teniso aikštyne, o televizijos studijoje. Kai kurios žvaigždės rengia savo kviestinius pasirodymus ir susitikimus už uždarų durų. Vieniems tai reklama, kitiems - didelis darbas. Roger Federeris sausio 8-ą žais parodomąjį žaidimą ir už bilietus surinkti pinigai is bilietų bus skirti jo vardo fondui ir Australijos teniso fondui.

Visi žaidėjai, kurie turi tam tikrą statusą yra vežiojami atskirais automobiliais ir turi savo asmeninius persirengimo kambarius. Viduje viskas yra sutvarkyta, kad sportininkas turėtų maksimalų patogumą ir komfortą: atskiri barai, laisvalaikio zonos, treniruoklių salės ir net nemokamos paslaugos kirpykloje.

Teniso šventė prasideda, tad ponams teks atverti savo pinigines plačiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (365)