Intrigų visiems užteks

2014 metų nugalėtojas išsiveš 2 mln. 650 tūkst. AUD (6,09 mln. LT), antrosios vietos laimėtojas 1 mln. 325 tūkst. AUD (3 mln. LT), trečiosios 540 tūkst. AUD (1,23 mln. LT). Visas laimėjimų biudžetas siekia beveik 12 mln. AUD (27,3 mln. LT). Laimėtojas tap pat gaus ATP reitingo taškų. Tai pagrindinio dešimtuko žaidėjams labai svarbu. Gal netgi svarbiau už laimėtus pinigus, nes tai garantuoja įplaukas iš rėmimo ir reklamos, kurios gali sudaryti netgi 70% visų žaidėjo per metus gaunamų pajamų.

Serenos Wlliams nukarūnuota Marija Šarapova Australijos spaudoje turi atlaikyti didelę kritikos bangą ne tik dėl žaidimo, bet ir dėl savo elgesio už aikštelės ribų. Rafaelis Nadalis irgi negailėjo žodžių dėl kortų kokybės Melburne ir bandė išsisukti nuo klausimų dėl savo sportinės formos. Australiškos spaudos akibrokštai Rogerio Federerio adresu, kad tai gali būti jo paskutinis pasirodymas Melburne, buvo priimti su ironija ir labai trumpais atsakymais anglų kalba. Kai klausimai prasidėjo vokiečių ir prancūzų kalba, R. Federeris tiesiog atgijo. Žodžiu, viskas dar tik prasideda ir intrigų visiems užteks tiek sportinių, tiek ir gyvenimiškų.

Lietuvis slovakui kirto iš peties

Galima sakyti, kad R. Berankį lydėjo sėkmė: žaidimo laikas buvo geras, nebuvo labai karšta. Ir formą sportininkas išlaikė gerą, kad užsitikrintų savo pozicijas ir patektų į pagrindinį ratą. Kol kas nežinoma, kada ir su kuo žais R. Berankis, bet aisku kad 30 tūkst. AUD (68 tūkst. LT) jis jau įsidės į savo kišenę, nes tas, kas papuola į pagrindinio rato pirmąjį ratą, gauna šią sumą. Vėliau suma vis didėja: 50 tūkst. AUD (114 tūkst. LT) antrame rate, 75 tūkst. AUD (170 tūkst. LT) trečiame, jei liktų 16-uke - po 135 AUD (307 tūkst LT) ir t.t.

Latvijos atstovas Ernestas Gulbis iš karto pakliuvo į pagrindinį ratą ir jam teks žaisti su Argentinos atstovu.

Diskusija dėl milijonieriams žaidėjams skiriamų papildomu pinigų kelionės išlaidoms

Sportas yra labai priklausomas nuo bendros ekonominės situacijos. Australija vis dar negali skųstis didelėmis pasaulinio nuosmukio pasekmėmis ir, jei tik galima, bando parodyti, kad žemynas laikosi labai puikiai.

Visi laimėjimai, lyginant su 2013 metais pakilo apie 10% ir visiems, kas buvo atvykęs, bus skirta 1500 AUD (3,4 tūkst. LT) kelionės išlaidų padengimo išmoka, nes pasiekti Australiją nėra taip paprasta ir pigių bilietų į šią šalį nebūna. Tokių dalyvių suskaičiuota 548.

Oro išdaigos

Kitos savaitės orai varo siaubą žaidėjams - prognozuojama iki 39 laipsnių karščio, bet organizatoriai jau suka galvas, ką reikės daryti ir kaip apsaugoti žaidėjus ir žiūrovus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (188)