Pasipiktino išviešintais dokumentais

Dar prieš pasirodant laidai Seimo narė A. Maldeikienė savo viešoje feisbuko paskyroje paviešino įrašą: „Taigi, apie ką laida? Apie gyvenimą politikoje, apie kainą, kurią moki, kai pasirenki kovos kelią. Apie kainą, kurią sumoka žmogus, kurį nuolat spardo, niekina, apie žmogų, kuris priima sąmoningą sprendimą atsisakyti laisvės, ramesnio gyvenimo, sutikti su mažesniu atlyginimu (Seime uždirbu gerokai mažiau, ir eidama tai žinojau). Apie tai, kad pasirinkus realią politiką, pasirenki ir daugelio žmonių neapykantą (visada bus tokių, kuriems tavo idėjos nenaudingos)“.

Tame pačiame įraše ji išreiškė pagarbą savo sutuoktiniui: „Su Augiu atskirai gyvename jau ne vienerius metus. Jūs mane visad matote vieną, kartais su sūnumi ar padėjėjais. Viena lankausi koncertuose, kavinėse, bibliotekoje ar kine. Man patinka mano vienatvė – ji leidžia gyventi taip, kaip noriu. Sprendimas skirtis buvo ramus ir ypatingai draugiškas, niekada dėl to nekonfliktavome (ir bendrai, pykomės retai, gal net per retai). Gerbiu savo vyrą. Žaviuosi jo stiprybe, kai jis atsisakė parduoti „Mažeikių naftą“ mūsų šalį žeminančiomis sąlygomis. Jo pavyzdžiu gerai mačiau, koks sudėtingas politiko darbas ir kelias“.

Politikė piktinosi kad skyrybų dokumentai pasiekė žiniasklaidą.

„Skyrybų dokumentai išviešinti teismo darbuotojų, nors visi sprendimai buvo uždari, – situaciją komentavo Aušra Maldeikienė. – Dabar dėl to kreipėmės tyrimo ir aiškinsimės.“

Viešame įraše feisbuke A. Maldeikienė taip pat tvirtina, jog „skyrybos įvyko prieš ketverius metus“. Jos teigimu, teismo procesas tebuvo „faktinis dokumentų sutvarkymas“.

DELFI primena, jog pora oficialiai buvo išskirta būtent antradienį, praėjus vos kelioms valandoms po LNK laidos „Kitu kampu“ pranešimo išplatinimo. Maldeikių santuoka buvo nutrauka rašytinio proceso metu, nė vienai pusei nedalyvaujant, tai DELFI patvirtino Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovė spaudai Airinė Šerelytė-Skistymienė.

Laidos „Kitu kampu“ anonsas:

A. Maldeikienės interviu - apie vaikų auginimą ir sunkų apsisprendimą

Netrukus LNK eteryje pasirodė ir daug aistrų sukėlusi laida „Kitu kampu“. Jos metu A. Maldeikienė davė atvirą interviu laidos vedėjai Indrei Stonkuvienei.

Laidoje A. Maldeikienė pasidalijo mintimis apie politiką, gyvenimą ir vaikystę Palangoje. Netrukus pokalbis pasisuko apie vaikinų bei vyrų dėmesį. „Kažkaip niekada neturėjau problemų su vaikinais ir vyrais. Visada turėjau daug draugų vyrų ir šiaip draugų. Kažkaip, man atrodo, aš išvis, tiesą pasakius, nelabai tos problemos suprantu. Man tiesiog žmonės yra vienodi ir lygūs“, – kalbėjo Aušra.

Laidos metu A. Maldeikienė įvardijo, kad ištekėjo labai jauna, nesulaukusi nė dvidešimties. „Aš iš tikrųjų labai mylėjau savo vyrą, bet tai atsirado po to, kai mes jau trejus ar ketverius metus buvome vedę. Aš nesu tokia labai įsimylinti“, – teigė Seimo narė.

Aušra su vyru užaugino du sūnus: vienam tuoj bus 38, o kitam – 31-eri. „Man niekada jokie žmonės nėra nieko blogo apie mano vaikus pasakę, – pasididžiuodama kalbėjo dviejų vyrų mama ir pridūrė. – Aš niekada neturėjau laiko niekam, bet vaikam turėjau visada.“

Aušra Maldeikienė

A. Maldeikienė papasakojo, jog tuo metu, kai vaikai buvo maži, ji taip norėjo kuo daugiau laiko skirti tik jiems, jog techninius namų ruošos darbus jai padėdavo atlikti namų tvarkytoja. „Visada žinojau, koks yra vaikų vadovėlis, ką jie mokosi, kokia istorijos pamoka, apie ką kalba, aš tikrai skaičiau vaikams knygas ilgai. Aš iš tikrųjų esu ta intelektualioji mamytė ir tikrai labai stengiausi, kad vaikų protas būtų suformuotas“, – apie vaikų auklėjimą kalbėjo laidos „Kitu kampu“ viešnia.

Interviu metu A. Maldeikienė prisipažino, kad jos sprendimą eiti į Seimą šeimos nariai priėmė nepalankiai. Ji buvo atvira – šis kelias nėra lengvas. Tai pasakodama moteris susigraudino.

„Mano vyras pasakė: „Jeigu tu eisi į tą politiką, aš išeisiu“. Taip mes ir išsiskyrėme“, – apie į skirtingas puses sutuoktinius nuvedusius kelius kalbėjo Aušra.

Į I. Stonkuvienės klausimą, ar buvo sunku, Aušra atsakė nedvejodama. „Ne. Paaiškėjo, kad tai yra vienas turbūt pačių protingiausių dalykų, kurį aš padariau gyvenime. Kai mes pradėjome gyventi atskirai, manau, kad mes abu daug laimingesni. Mes susituokę 38-erius metus, mes dabar kartu negyvename ir išsiskirsime artimiausiu metu“, – apie skyrybas pirmą kartą viešai kalbėjo Aušra.

„Mes niekada nesipykome ir mūsų santykiai yra normalūs. Aš galiu paskambinti ir paplepėti, tik nežinau, kodėl turėčiau skambinti, kodėl turėčiau plepėti. Jis nėra padrūžkė, kuriai galima pasiguosti, jis nėra psichoterapeutas, nėra kunigas. Kokia jo yra funkcija? Ta prasme, jis yra mano vaikų tėvas ir jis mano vyras, kurį aš gerbiu ir myliu“, – kalbėjo Aušra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (435)