Karjeros pradžioje atviravęs apie tėvus R. Aleksandrovičius šios klaidos nebekartotų

Realybės šou karjerą pradėjęs ir didžiojoje scenoje dar būdamas labai jaunas atsidūręs atlikėjas Radžis Aleksandrovičius sako tuomet kalbėjęs apie viską atvirai ir negalvojęs, ar tai kada atsisuks prieš jį. Tuomet atlikėjas nieko neslėpdamas papasakojo, kad yra iš vaikų namų, o jo romų tautybės tėvai ne tik juo niekada nesirūpino, bet ir atliko bausmes įkalinimo įstaigose.

„Tai šou pasaulis ir tam tikrą laiką būdamas ten save išduodi. Iš pradžių neturėdamas patirties, nežinodamas, kaip ir ką sakyti žurnalistams, papasakojau dar daugiau. Žinoma, žmonės turi žinoti ne tik apie tavo muziką, bet kartu atviraudamas ir mokaisi iš to.

Radžis Aleksandrovičius

Galbūt tiesiog buvau pernelyg atviras, bet nesigailiu to tikrai. Manau, kad viską dariau tik dėl muzikos ir negalvodamas apie save. Mano prioritetu buvo muzika. Šiandien suprantu, kad kai kurių dalykų nereikėjo sakyti. Galbūt apie tėvus, savo gyvenimą nereikėjo tiek pasakoti, bet aš visada viską siejau su muzika ir dariau tai tik galvodamas apie ją“.

Paklaustas, ką patartų jauniems muzikantams, kurie dar tik svajoja apie sceną, Radžis sako, kad dabar ypač reikėtų pagalvoti, ką kalbi. Lietuvos visuomenė, anot jo, dideliam atvirumui dar nėra pasiruošusi. „Aš niekad nepamirštu, kur esu ir kam dainuoju. Tai pats svarbiausias faktas“.

Apie seksualinę orientaciją prabilęs D. Vaitiekūnas: tai buvo vienas geriausių mano sprendimų

Žinomas aktorius ir atlikėjas Dominykas Vaitiekūnas savo gerbėjus prieš keletą metų nustebino atvirai prabilęs apie savo seksualinę orientaciją. Socialiniame tinkle „Facebook" žinomas vyras parašė prisipažinimą, jog yra homoseksualus.

„Mano tekstas ir video pasakojimas tuo metu apskriejo socialinius tinklus ir spaudą, bet skandalu aš to visiškai nepavadinčiau. Reakcija buvo pakankamai rami ir džiugi. Tuo metu mane užplūdo daugybė palaikymo žinučių, padėkų ir asmeninių atsivėrimų.

Į bulvarinio pobūdžio laidas televizijoje aš atsisakiau eiti. Interviu po atsivėrimo iškart daviau lygiai vieną, nes jaučiausi pasakęs daug dalykų savo video pasakojime ir tekste, kurį parašiau paviešindamas video", – prisiminė pašnekovas.

Dominykas sako visuomet laukęs dienos kai galės atvirai prabilti apie save ir savo jausmus. „Buvau pavargęs apie ją galvoti, diskutuoti ir mąstyti, kas gi nutiks, ar nenutiks. Mano pasidalijimas patirtimi buvo ilgai planuotas ir apgalvotas. Be to, visą tą pavasarį praleidau klausydamas kitų LGBT (Lesbietės, gėjai, biseksualūs ir translyčiai asmenys) teisių gynimo asociacijos žmonių patirčių, filmuodamas kitų istorijas, kurios pasirodė su manimi, mat su kolegomis rengėme platformą „išgirsti", kurioje mano atsivėrimas ir pasirodė.

Tai buvo didelis ir atsakingas darbas. Laukiau jo pabaigos ir labai smalsu buvo pamatyti visuomenės reakciją. Sprendimą viešai atsiverti aš priėmiau likus pusmečiui iki vaizdo medžiagos pasirodymo. Tai buvo finalinis mano susigyvenimo su savo seksualine tapatybe etapas.

Teko tą pusmetį išgyventi įvairius jausmus, kurie dažniausiai lydi sudėtingą paslaptį nešiojantį žmogų – baimę, nerimą, pasekmių numatymą, nemigą, svarstymą, kaip ir kokia forma apie tai kalbėti. Tas etapas buvo sudėtingas, bet tvirtai žinojau – viešas atsivėrimas man reikalingas. Tam, kad baigčiau vidinį konfliktą pats su savimi. Žinojau, kad tylėjimas man, jautriam ir aktyviam žmogui, reiškia nebylų pritarimą, kad homoseksualumas yra negerai", – sakė scenos atstovas.
Dominykas Vaitiekūnas
Tik skirtumas šokant su parašiutu nuo mano atsivėrimo tas, kad iššokus iš tikro lėktuvo man pasidarė baisiau nei sėdint lėktuve ir laisvas kritimas man visai nepatiko, o štai paspaudus mygtuką socialiniuose tinkluose man pasidarė lengviau".

Tą patį vakarą Dominykas su riedlente nuvažiavo į Vingio parką. Jis sako tiesiog norėjęs įsitikinti, kad nieko nenutiko ir pasaulis po jo prisipažinimo nesugriuvo, o žmonės neužbadys pirštais. Parke jis tai ir suprato. Visi buvo užsiėmę savo reikalais ir niekas nekreipė į jį dėmesio. Jį sustabdė tik du vyrai. Vienas padėkojo už drąsą, o kitas moralizavo Dominykui, kad jis per plonai apsirengęs.

„Buvau laimingas laimėjęs kovą prieš patį save. Tokio masinio palaikymo aš nebuvau sulaukęs niekad. Ir tai tik dar labiau padėjo suprasti, kad mūsų projektas ir mano atsivėrimas svarbus ne tik man.

Tiesa, anoniminių komentarų internete neskaičiau, nes man su anonimais bendrauti atrodo nevertinga. Nežinau, ką tu ten gali pasiimti iš anoniminio burbesio".

Jis taip pat sakosi sulaukiantis klausimų, ar buvo verta taip pasielgti. „Tai liudija, kad atvirumas, buvimas savimi, leidimas sau kalbėti apie tai, kas tau svarbu, vis dar yra kažkiek grėsminga, laikoma gėdinga ar pavojinga. Mūsų visuomenėje vis dar vyrauja nuostata nekalbėti apie tai, kas mums svarbu, kas skauda ir neigti problemą.

Tiktai pažvelgdami skaudžiai realybei į akis mes galime tas problemas išspręsti, išgyventi, save ir kitus pažinti. O apsistatymas tylos sienomis ir nekalbėjimas kuria psichologinį vakuumą ir užkonservuojame savo skaudžias patirtis. Mano galva atvirumas visų pirma patiems su savimi ir leidimas sau būti pažeidžiamiems yra būtina sąlyga norint būti laimingiems, nustoti kartis ir be saiko gerti".

Paklaustas, ar nesigaili tokio sprendimo, Dominykas mus patikino, kad tai buvo geriausias jo sprendimas ir niekada to nepasigailėjo.

Dž. Butkutė apie jos sunkiausią laikotarpį parašytos knygos nesureikšmina

Garsioji Lietuvos atlikėja Džordana Butkutė yra viena atviriausių ir nuoširdžiausių scenos atstovių. Moteris ne tik atvirai papasakojo apie kovą su alkoholizmu, nesėkmingus praeities santykius ir kitas gyvenimo negandas, bet apie tai buvo parašyta ir knyga.

Tiesa, kaip DELFI TV konferencijos metu pasakojo atlikėja, ši knyga neatskleidžia visos tiesos apie ją. „Tai tik knygiūkštė. Tuo metu skyrėmės su buvusiu draugu, mintys buvo išblaškytos, o su rašytoja net nebuvo vietos, kur susitikti, todėl tokia lengva knygiūkštė ir gavosi“, – sakė scenos atstovė.

Džordana Butkutė

Studijoje paklausta, ar niekada nesigailėjo dėl tokio savo atvirumo ir atviro pasakojimo apie asmeninį gyvenimą, ji sakė, kad nors ir ne kartą dėl to buvo nudegusi, o širdis buvo sužeista, dėl tokio nuoširdumo aplink ją visada buvo ir daug nuoširdžių žmonių.

„Aš atvirume visada matau tik pliusą. Visada pasakau net matydama gražiai atrodantį žmogų, moterį. Pasakau tai atvirai, jei matau nuoširdžiai besišypsantį žmogų. Kodėl tai slėpti, nepasakyti?“, – sako ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)