Kaip teigė Delfi žinomas šaltinis, buvęs Monikos vyras iš pradžių norėjo augintinį užmigdyti, tačiau tai padaryti nesutiko klinikos darbuotojai.

Pasak šaltinio, kovo pirmoje pusėje į vieną Vilniaus veterinarijos kliniką Hugo buvo šeimininko atvestas užmigdyti. Priežastis – nes senas, nes kartais nelaiko šlapimo. Kadangi veterinarijos gydytojas kitų šuns negalavimų nematė, jis atsisakė atlikti eutanaziją.

Praėjus kelioms valandoms po šios žinutės paskelbimo, socialiniuose tinkluose sureagavo M. Kazakevičiūtės buvęs vyras Jonas Kriščiūnas.

„Visų pirma, privalau apginti savo buvusią žmoną Moniką, kuri į šią situaciją pateko nepelnytai, per mane. Hugo pagal susitarimą buvo laikinai patikėtas mano priežiūrai. Nenorėjau ir nenoriu kalbėti apie mūsų santykių baigtį, tačiau turiu pasakyti, kad mes netgi vaiko priežiūros klausimais bendravome el. paštu, pagal grafiką ir per trečiuosius asmenis. Todėl su Monika apie Hugo situaciją nekalbėjau ir nesitariau. Tuo metu Hugo būklė buvo sunki, todėl ir skambinau į kliniką, kurioje Hugo gydėsi ne kartą, ieškodamas, kaip jam padėti. Kol sulaukėme veterinaro apžiūros, Hugo jautėsi geriau. Konsultacijos metu su veterinaru kalbėjome apie visas įmanomas gydymo galimybes, buvo paliestas ir užmigdymo klausimas, bet Hugo būklė nei tada, nei dabar tokio sprendimo nereikalavo. Man labai gaila, kad mano privati informacija tapo įrankiu kurti istorijas ir interpretacijas“, – pažymėjo dizainerės buvęs mylimasis.

Delfi priemena, kad šią savaitę socialiniuose tinkluose pasklido garsios dizainerės Monikos Kazakevičiūtės, mados namų „Mas 924“ įkūrėjos mopsų veislės šunelio nuotraukos, šalia kurių teigiama, kad garsi moteris atidavė savo 10-ies metų augintinį į šunų viešbutį. Tiesa, pati šunų viešbučio savininkė teigė, kad gyvūną atvežė Kriščiūno pavarde prisistatęs vyras, o netrukus po to, kai pasirodė žinutės, žinoma moteris savo augintinį suskubo pasiimti.

Delfi anksčiau susisiekus su šunų viešbučio „Inos šunų namai“ savininke Ina, ji papasakojo, jog augintinis buvo paliktas dar kovo mėnesio pabaigoje, maždaug 20 dieną. Mopsą, vardu Hugo, anot Inos, atvežė Kriščiūno pavarde prisistatęs vyras.

„O šuo labai fainas. Senas, bet fainas. Manau, kad ligų turi, juk dešimties metų šuo. Toks, kaip mopsas; turėtų būti krūva ligų. Nedariau jam jokių tyrimų, tik nuvedžiau, kad nukirptų nagus, pravalėme akis, paskiepijau nuo kosulio. Daugiau nieko.

Kai jį gavau, mačiau, kad buvo prižiūrėtas, tiesiog vyras sakė: „Negaliu jo prižiūrėti.“ Jis minėjo, kad kažkur išvažiuoja. Puikiai tą suprantu, kadangi čia – šunų viešbutis, paėmiau šunį, mes su šeimininku susitarėme, kad mėnesiui, o paskui paieškosime naujų šeimininkų. Buvo tokia mintis, kad augintinį atiduoda visam laikui, nes negalėjo jo prižiūrėti“, – Delfi teigė šunų viešbučio savininkė.

Nieko nelaukusi Ina pasakojo iš karto parašiusi skelbimą feisbuke, teigė, jog ieško Hugo naujų namų. Pastebėjo, jog pasibaigus karantinui augintiniams juos rasti kur kas sudėtingiau.

„Bandėme ieškoti, tačiau dabar yra ne karantinas, šunų neima kaip karštų bandelių. Pas mane jie gali gyventi ir iki trejų metų, esu tokių turėjusi“, – teigė Ina.

Moteris užsiminė, kad Kriščiūnams šį šunų viešbutį rekomendavo veterinarai, į kuriuos jie kreipėsi dėl savo augintinio.

„O aš sutikau paimti, pažiūrėti, pamačiau, kad tikrai neblogas šuo. Juk situacija kaip ir pas visus jaunus žmones greitai keičiasi“, – teigė Ina.

Tiesa, netrukus po to, kai pasklido žinia, kad šunų viešbutyje paliktas šuo yra M. Kazakevičiūtės augintinis, moteris suskubo jį pasiimti.

„Ji man vakar parašė žinutę, kad šiandien pasiima šunį“, – teigė šunų viešbučio savininkė.

Paklausta, ar dažnai susiduria su tokiomis situacijomis ir kaip jas vertina, moteris teigė nepažinojusi garsios šeimos, tik vakar vakare sulaukusi daugybės žinučių socialiniuose tinkluose.

„Galvoju, kas čia pasidarė, buvo tyla, o dabar pradėjo rašyti. Kur buvo visi tie žmonės, kai mano oficialiame puslapyje buvo paskelbta, kad ieškome gyvūnui namų? Buvo tyla, o kai sužinojo kieno šuo...“ – svarstė Ina.

Gyvūnų globėja teigė, kad šiuo metu jos socialiniuose tinkluose jau nebegalima pamatyti ir skelbimo, nes jis buvo pašalintas paties feisbuko.

„Nežinau, kodėl, bet jo neberodo ir negaliu nieko padaryti“, – teigė Ina.

Delfi susisiekus su M. Kazakevičiūte ji komentuoti šios situacijos plačiau nesutiko, vis dėlto teigė, jog tai – nesusipratimas.

„Tai yra absoliutus nesusipratimas“, – Delfi sakė M. Kazakevičiūtė.

Kiek vėliau su savo sekėjais žinoma moteris pasidalijo išsamesniu komentaru apie šį įvykį.

„Hugo yra bendras mūsų augintinis. Laikinai gyvenu nuomojamame bute, kuriame negalima laikyti augintinių. Buvome sutarę, kad Hugo gyvens senuose jam pažįstamuose namuose, iki kol aš įkursiu savo butą ir galėsiu jį pasiimti.

Aš žinojau, kad kol buvęs vyras keliauja, šunimi rūpinamasi šunų viešbutyje, bet apie tai, kad jam ieškoma naujų namų, sužinojau taip pat, kaip ir jūs. Man labai gaila, kad dėl mūsų nebendravimo kilo šis nesusipratimas. Hugo dabar su manimi. Rasiu būdą, kad taip ir liktų“, – teigė M. Kazakevičiūtė.

Po kurio laiko apie savo augintinį pasisakė ir į šunų viešbutį jį atidavęs J. Kriščiūnas.

„Hugo jau antrą kartą susprogdina bombą ramiai sau chillindamas viešbutyje. Noriu pasakyti, kad mūsų šunį Hugo aš labai myliu, visada juo rūpinuosi ir rūpinsiuosi maksimaliai bei ieškau geriausių sprendimų, kaip tai padaryti. Ši situacija ne išimtis. Būsiu visiems dėkingas, jeigu nustosite interpretuoti nežinant situacijos. Garantuoju, kad Hugo gyvena puikų ir gerą gyvenimą. Pasakiau viską ir daugiau nekomentuosiu“, – instagrame rašė J. Kriščiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)