Nuo 12 valandos su mylimu aktoriumi atsisveikinti buvo galima laidojimo namuose „Nutrūkusi Styga“.

Vakare bus laikomos mišios, o laidotuvės įvyks šeimos rate, Nidoje.

„Ketvirtadienį, gegužės 4 dieną, po ilgų metų kovos su vėžiu, pasaulį paliko mylimas vyras, tėtis, senelis Dalius Mertinas. Ligai atsinaujinus paskutiniais metais Dalius išgyveno ilgą gydymo procesą, kurio metu buvo taikyti visi galimi gydymo būdai, deja, nepadėję pasveikti.

Dėkojame Santariškių klinikų gydytojams ir visam personalui už atsidavimą ir pagalbą Daliaus kovoje su liga“, – tokį pranešimą ketvirtadienio popietę išplatino aktoriaus Daliaus Mertino šeima.

Visus, norinčius pagerbti Daliaus atminimą, atrimieji prašo nenešti gėlių, o aukoti į šarvojimo salėje pastatytą aukų dėžutę. Visi suaukoti pinigai bus skirti Onkohematologinių ligonių bendrijai (OHLB) „Kraujas“, su kuria draugavo ir Dalius.

DELFI primena, kad D. Mertinas daugiau nei 10 metų kovojo su klastingu kraujo sistemos vėžiu – limfoma. Liga aktoriui vis atsinaujindavo. Nuo tos pačios ligos 2010 m. mirė ir prezidentas Algirdas Brazauskas.

Kovodamas su liga D. Mertinas vengė viešų renginių bei visuomenės dėmesio. Per interviu yra prisipažinęs ir apie tai, kad sirgdamas ištisus mėnesius negaudavo jokio darbo pasiūlymo ar naujo vaidmens. Aktorius neslėpė, jog sužinojęs diagnozę, neišmanė, kaip elgtis. „Tuo metu buvo sunku, nežinojau kur man dėtis. Ašaros byrėjo, visko buvo,“ – 2012 m. pokalbių laidoje „Negaliu tylėti“ prisiminė skaudžias akimirkas aktorius, kuriam kiekvienas apsilankymas pas medikus kėlė nerimą.

Kelissyk aktoriaus liga buvo atsitraukusi, pagerėjus sveikatai D. Mertinas neoficialiai dirbo sergančiųjų onkologinėmis ligomis konsultantu.

Aktorius gimė operos dainininko Algirdo Mertyno ir istorikės Elenos Mertinienės šeimoje. Jo žmona – verslininkė Laima Mertinienė (Prezidento Algirdo Brazausko duktė).

Pora susilaukė trijų atžalų - sūnų Dominyko, Mykolo bei dukros Laimos Barboros. D. Mertinas baigė LTSR Valstybinę konservatoriją, po to dirbo Vilniaus Jaunimo teatre.

Žiūrovai D. Mertiną puikiai pažinojo iš serialų „Giminės“ bei „Pavojingi jausmai“. Aktorius taip pat dalyvavo televizijos projektuose „Lietuvos šokių dešimtukas", „Žvaigždžių duetai".

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (187)