Kaip rašė "The Los Angeles Times", M.Greene'as pasitraukė po skubaus valdytojų tarybos posėdžio, kuris įvyko šeštadienį vakare.

"Greene'as iš (Įrašų akademijos) prezidento posto atsistatydino per skubų tarybos posėdį, kurio metu buvo aptarinėjamas "Grammy" organizacijos užsakytas tyrimas dėl seksualinio priekabiavimo", - anoniminį šaltinį citavo laikraštis.

52 metų M.Greene'o darbo sutartyje, pagal kurią jis per metus uždirbdavo po 2 mln. JAV dolerių (maždaug 8 mln. litų), buvo numatyti dar treji metai. Pernai M.Greene'as buvo didžiausią algą gaunantis nepelno organizacijos vadovas visose Jungtinėse Valstijose.

Įtakingas ir prieštaringai vertinamas muzikos pasaulio veikėtas pasitraukdamas iš Akademijos gaus 8 mln. JAV dolerių, rašo minėtas laikraštis ir priduria, kad kol kas neaišku, kodėl buvo sušauktas skubus valdybos posėdis.

Sekmadienį su M.Greene'u ir "Grammy" pareigūnais susisiekti nepavyko. "The Los Angeles Times" tvirtina, kad M.Greene'o elgesys pradėtas tirti vasario mėnesį, kai "Grammy" administratoriai buvusiai aukštai organizacijos pareigūnei, kaltinusiai M.Greene'ą seksualiniu išnaudojimu, pagal susitarimą sumokėjo 650 tūkst. JAV dolerių.

Pats M.Greene'as teigia prie nieko seksualiai nesikabinėjęs, tačiau sakė nusprendęs neužginčyti kompensacijos, nes nenorįs žlugdyti organizacijos. Buvęs saksofonistas M.Greene'as "Grammy" organizacijoje dirbti pradėjo 1985 metais, o 1988-aisiais tapo jos prezidentu ir valdybos pirmininku.

Nuo to laiko "Grammy" turto vertė padidėjo 10 kartų - iki 50 mln. JAV dolerių, o šių apdovanojimų įteikimo ceremonija tapo svarbiu pramogų pasaulio renginiu, smarkiai pagyvinančių prekybą laureatų įrašais.

Tačiau M.Greene'o vadovavimą nuolat lydėjo prieštaringi vertinimai dėl jo autokratinio valdymo ir konfliktiško būdo, kuris lėmė, kad "Grammy" įteikimo ceremonija nuo 1998-ųjų keturis kartus buvo rengiama ne Niujorke, o Los Andžele. M.Greene'as buvo susipykęs su tuometiniu Niujorko meru Rudy Giuliani.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją