„Šie pusantrų metų man, judriam žmogui, buvo sunkūs. Ir sunkūs ta prasme, kad negalėjau niekur skraidyti, keliauti. O aš juk kaip ta ragana ant šluotos, – šyptelėjo R. Mikelkevičiūtė. – Negaliu sėdėti vienoje vietoje, man tiesiog privalu judėti, o teko riboti save dėl Jono Antano.“ Prieš pusmetį sūnelio susilaukusi moteris tikina, kad dabar stengsis „kiek įmanoma atsigriebti“.

Dažnai keliaujanti moteris prieš trejus metus buvo išvykusi ir į gana ekstremalią kelionę, tiksliau – misiją. Ji su dar keliomis moterimis gyveno Afrikoje, kur rūpinosi vaikais, padėjo vietiniams buityje, ieškojo galimybių jiems padėti. Pasidomėjus, ar dar kada planuoja mesti sau tokį iššūkį, Rūta patikino, kad tikrai taip ir net neketina savęs stabdyti.

„Dabar su dukra Dominyka ir draugėmis, kurios turi dukras, planuojame tokią kelionę po Afriką. Labai noriu, kad mano dukra pamatytų tą gražią afrikinę gamtą, kurią ir man teko pamatyti, – pasakojo televizijos laidų vedėja. – O Dominykai jau pakankamai metų, kad būtų saugu ten vykti ir kad patirtų tą adrenaliną ir suprastų, kuo ta kelionė vertinga.“

Vardydama savo atostogų ir kelionių planus Rūta šypsojosi: „Reikia gyvenimą švęsti dabar, o ne rytoj ar poryt. Tų svajonių, kurias susikuri, gali nebespėti įgyvendinti, nes niekada nežinai, kas gyvenime gali nutikti.

„Be abejo, kad tai riboja (mažiausias šeimos narys – aut. past.), tikrai negaliu imti ir dabar išvykti į ekstremalią kelionę, bet yra daugybė vietų ir šalių, kur gali keliauti saugiai“, – pasakojo Rūta.

Kalbėdama su DELFI, Rūta vaikščiojosi Vilniaus senamiesčio gatvelėmis. Kartu su dukra Dominyka ji dalyvavo serialo „Karas ir taika“ ekskursijoje. Daugybė šio BBC serialo scenų buvo nufilmuota ir Lietuvoje. „Jai labai patinka istorija, tačiau ji neseniai pareiškė, kad Lietuvos istorija jai nebeįdomi. Tai išgirdusi pasiūliau jai pasinaudoti šia galimybe ir kartu pasivaikščioti serialo „Karas ir Taika“ keliais Vilniaus senamiestyje, praplėsti savo žinias“, – pasakojo R. Mikelkevičiūtė.

Beje, kol šeimos moterys pramogauja, sūneliu rūpinasi ne auklė ir ne močiutės. „Mes turime puikiausią tėtį, tai tėvelis su sūneliu, o mamytė su dukrele, – šypsojosi Rūta. – Tėvelis mus išleidžia visur, net į Barseloną, jeigu reikia.“

Ekskursijos akimirkos – nuotraukų galerijoje:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)