Ketvirtadienio vakarą savo socialiniame tinkle T. Narkevičius sukėlė diskusiją apie renginių organizatorius, kurie nėra linkę sumokėti laiku arba kitaip engia jaunus, dažnai nepatyrusius atlikėjus. Free Finga pasidalino savo istorija.

„Apie žulikus“, – taip savo įrašą socialiniame tinkle pradėjo atlikėjas.

„Šių metų pavasario ir vasaros sezoną turėjom nemažai koncertų, ir mažų klubinių, ir didesnių festivalinių. Koncertams ruošdavomės atidžiai. Prieš renginiui įvykstant įpratom pasirašyti sutartį ir be jos negroti. Įpratom ir prašyti avanso, kas kai kuriems organizatoriams sukėlė purkštavimus. Viskas todėl, kad Free Finga nėra areninis atlikėjas ir bendrauti dažnai reikia su neprofesionaliais tipais, kurie pamina pasitikėjimą.

Vienas tokių žulikų – Audrius Kolesnikovas, dar žinomas kaip Driule XL. Liepos 20 dieną turėjom koncertą jo vadovaujamam „V98“ klube. Driulė mums pasiūlė ekskliuzyvinį variantą – groti ant stogo, matant Palangą kaip ant delno. Kai atvykom į Palangą, pamatėm, kad viskas daroma paskutinę minutę – nėra nakvynės, raideris soundchekui neišpildytas, todėl koncertas vėlavo, o aš į sceną lipau neužtikrintas. Į koncertą ant stogo kvietė tik įrašas feisbuke ir lenta prie renginio vietos. Žmonių susirinko ne tiek, kiek mes ar Driulė tikėjosi.

Ir tada prasidėjo mūsų laiką ir nervus gaišinantys reikalai su pinigais, kurių iki šios dienos už pasirodymą mes negavom.

Noriu pasakyti, kad tokių kaip Driulė Lietuvoj yra ir daugiau, ir mes, nešnekėdami bei nesidalindami patirtimis, kišam pagalį sau į ratus. Driulė yra žulikas, bet tokius žulikus viešumu reik statyt į vietą, jiems neduoti dumti jaunų atlikėjų galvų pažadais. O jauniems atlikėjams, pradedantiems šitoj mažytėj rinkoj sakau – jei kyla įtarimų ar nuojauta kažką sako – pasišnekėkit su kitais artistais, didelis šansas, kad kažkas panašius vandenis jau praėjo. Tokių variantų, kad pinigai nesumokami, nes promouteris nepaskaičiavo savo finansinių galimybių, būti nebegali.

Tomas Narkevičius-Free Finga

Ištraukim žulikus į paviršių ir neduokim jiems progų gadinti ir taip trapų scenos pasitikėjimą“, – tikino Free Finga.

DELFI susisiekė ir su šioje istorijoje minimu atlikėju A. Kolesnikovu, kuris tikino žinantis šią situaciją. Tiesa, nors ir sutiko, kad iki šiol yra skolingas jaunam dainų kūrėjui, didžėjus sakė neva sulaukęs kitos pusės grasinimų.

„Mes su Tomu bendravome ir visa tai derinome. Tik paskui pasipylė grasinimai – arba sumokėk visą sumą, arba bus parašytas straipsnis. Sakiau, kad rašytų, jei jam nuo to bus lengviau. Man, kaip renginių organizatoriui, sunkus šis momentas, todėl ir nėra iki galo sumokėti pinigai. Jis gavo tik jų dalį. Aš prašiau jo šiek tiek laiko atsitiesti, nes tikrai sumokėsiu“, – sakė Driule XL.

Pašnekovas pasakoja, kad pinigų stygius atsirado dėl to, kad minėtame koncerte nesusirinko reikiamas kiekis žmonių. Negana to, užklupo ir asmeninės problemos.

Audrius Kolesnikovas, daugeliui geriau žinomas kaip Driule XL

„Kadangi buvau su jais labiausiai bendraujantis asmuo, tai turbūt dėl to ir liksiu kalčiausias. Jokiu būdu nebėgu nuo atsakomybių, nesakau, kad nemokėsiu. Tiesiog buvo labai blogas sezonas toje vietoje. Kažkaip tai spręsime. Lietuva yra labai maža, todėl nesinori, kad kažkas laikytų nuoskaudas. Nors sumos nėra didelės, bet šiuo momentu nėra pakeliamos apmokėti“, – DELFI neslėpė renginio organizatorius.

Pasiteiravus, ar jaunasis atlikėjas Free Finga visgi sulauks savo uždarbio, A. Kolesnikovas tikino, kad taip, tačiau jam esą reikia laiko.

„Yra tam tikri momentai gyvenime, kai net ir mažų pinigų sumų nėra. O dabar toks momentas ir yra. Galvojau, kad jis palauks. Na, nepalaukė. Dabar bus dar mažiau užsakymų, todėl bus dar sunkiau tuos pinigus atiduoti. (...) Mes bendravome gana draugiškai iki tol, kol pasipylė grasinimai. Šiuo metu pinigų nėra, kadangi man, po šio įvykio, buvo sutrikusi sveikata, gulėjau ligoninėje dėl širdies problemų. Esu pats atlikėjas, žinau, kaip būna sunku, kai kažkas nesumoka pinigų. Sumokėjau, kiek tą akimirką galėjau. Kas organizuoja renginius žino, kokia sunki mūsų duona. Dar kartą pasikartosiu, nuo atsakomybės nebėgu, nesislapstau“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)