Vykdamas į festivalį „Velnio akmuo" P. Ambrazevičius išgirdo intriguojančią istorija, kuria, kaip sako pats žinomas vyras, tiesiog negalėjo nepasidalinti. „Buvo įdomu, kaip viskas vyko iš tiesų, todėl ir nuvykę į festivalį su bičiuliais ieškojome, kas galėtų papasakoti daugiau. Gal kas nors ten dalyvavo. Ši istorija yra tokia neįtikėtina, tokia siurreali, kad tiesiog įtikina", - DELFI sakė humoristas.

Tiesa, iš skirtingų šaltinių Pauliui pavyko sužinoti skirtingas įvykio versijas. Vienas jų pasakojo, kad renginyje, kuriame dalyvavo ir nemažas būrys dusetiškių, koncertavo įvairūs atlikėjai, iškilo gana nemalonus konfliktas tarp vieno garsiausių muzikantų bei vietinės gyventojos ir neva viskas baigėsi peštynėmis scenoje.

Didelio internautų susidomėjimo ši istorija sulaukė po to kai humoristas paskelbė, jog P. Meškėla nuo scenos kreipėsi į dusetiškę Stasę ir sakydamas, kad ji perpardavinėja sausainius, skyrė jai vokiečių industrinio metalo grupės „Rammstein" kūrinį „Du Hast", kuriame dainuojama apie neapykantą. Pirmieji šaltiniai humoristui pasakojo, kad skirdamas kūrinį šou pasaulio atstovas rodė necenzūrinius ženklus, o vėliau ant scenos pasirodė ir pati istorijos kaltininkė. Galiausiai paaiškėjo, kad ne viskas buvo tiesa.

„Maniau, kad žmonės tokių neįtikėtinų istorijų nesukuria, bet, atrodo, tikrai ne visos detalės yra tiesa. Asmeniškai P. Meškėlos nepažįstu, tačiau išgirdęs nepalaikiau to jokiu jo išsišokimu. Tai tik linksma istorija. Na, o šiaip Povilas yra roko ir metalo scenos atstovas, o šie muzikantai sau leidžia daugiau. Jei būčiau tokią istoriją išgirdęs apie, pavyzdžiui, Donatą Montvydą, tikrai nebūčiau patikėjęs", - su šypsena pasakojo pašnekovas.

Pats P. Meškėla nustebo, kad ši istorija sulaukė tiek dėmesio, tačiau prisipažino, kad nemalonus susidūrimas su vietine gyventoja tikrai įvyko. „Į šią vietovę vykau be jokio honoraro. Tik geranoriškai norėdamas padainuoti vietiniams gyventojams. Specialiai atrinkau ir programą, ruošiausi tam.

Prieš pasirodymą tikrinau garsą ir prie manęs prilėkusi moteris pradėjo šaukti, klausti, ką aš čia darau, kas aš toks. Ramiai atsakiau, kad sutartu laiku tikrinu garsą, tačiau ji nesiliovė ir visiškai nenorėjo klausytis. Vėliau tai pamatę vietiniai gyventojai priėjo ir paaiškino, kad tai labai konfliktiška asmenybė ir neturėčiau to imti į galvą", - nemalonią istoriją prisiminė žinomas vyras.

Kiek vėliau eidamas pro šalį atlikėjas moteriai padėkojo, kad galiausiai leido jam patikrinti garsą ir instrumentus bei pažadėjo skirti dainą. Jis pripažino, kad užlipęs ant scenos pasakė, kad ši ponia perpardavinėja sausainius ir skyrė jai būtent minėtą vokiečių grupės kūrinį, tačiau jokių įžeidžiančių gestų, anot jo, nebuvo. „Aš esu mandagus žmogus ir tikrai galiu pasakyti, kad nieko panašaus nebuvo. Tik pasakiau, kad gyvenime sutinku daug įdomių ir malonių žmonių, bet tądien susipažinau su žmogumi, kuris mane tiesiog visiškai lygioje vietoje aprėkė ir išvadino įvairiais žodžiais. Todėl ir skyriau jai dainą. Tuo norėjau pasakyti, kad kiekvienas dirba savo darbą".