28 metų žurnalistė kategoriškai nesutinka su skirta nuobauda. Apskundusi ją, moteris teismo prašė neatimti teisės vairuoti, o baudą sumažinti iki 1500 litų. Kaip lengvinančią aplinkybę A.Simutis teismui nurodė savo nėštumą.

Ketvirtadienį Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjas Alvydas Barkauskas paskelbė, jog A.Simutis skundas nepagrįstas. Nepanorusi atvykti ir išklausyti nutarties vilnietė gali per 10 dienų ją apskųsti aukštesnės instancijos teismui.

Narpliodamas A.Simutis istoriją, teismas labiau rėmėsi iš policijos gauta informacija.

Šių metų gegužės 11 dieną apie 1 valandą nakties žurnalistės vairuojamas automobilis „Honda” sukėlė įtarimų sostinės kelių policijos patruliams: „Automobilis, važiuojantis nuo Gabijos g. Ukmergės gatvės link, nesilaikė eismo juostų, keistai manevravo. Nuo A.Simutis sklido alkoholio kvapas, buvo nekoordinuoti judesiai.”

Policininkai teigė pasiūlę vairuotojai vykti pasitikrinti blaivumo duodant kraujo, tačiau ši atsisakė.

LTV žurnalistė dienraščiui L.T. pateikė savą įvykių versiją. „Tą vakarą kokią devintą, gal dešimtą valandą buvau išgėrusi vyno taurę. Įsivaizduoju, kad tai tas pats, kas vyrui išgerti mažą bokalą alaus”, – neslėpė A.Simutis.

Skaudžias susidūrimo su policija pasekmes moteris vadina nesusipratimu: „Tai juokinga istorija. Manau, tos nuobaudos apskritai neturėjo būti. Jie siūlė važiuoti į kitą miesto galą duoti kraujo, nes neturėjo alkoholio matuoklio. Aš pasakiau, jog nevažiuosiu, nes noriu pasitikrinti vietoje. Jie pasitikslino, ar atsisakau, ir mes išsiskirstėme. Jei būčiau žinojusi, kad atsisakymas tikrintis prilyginamas sunkiam girtumo laipsniui, su jais ir į Kauną būčiau nuvažiavusi pasitikrinti!”