A. Valinskas pastarosiomis dienomis visuomenės dėmesį atkreipė pasidalindamas savo aiškia ir griežta nuomone, skirta tiems, kurie pakliūva į rusų dezinformacijos spąstus ar drįsta suabejoti Vladimiro Putino ir jo armijos žiaurumu.

Ilgametis eterio veidas dalyvavo Žinių radijo laidoje „Greiti pietūs“ su Algiu Ramanausku, kur patikino, kad aštrių žodžių nusipelnys kiekvienas, kuris pataikaus kruvinam režimui – nesvarbu, ar tai bus nepažįstami žmonės, ar kolegos iš šou verslo pasaulio.

„Kai kas aiškina, kad tai kažkokios asmeninės nuoskaudos. Baikite, kokios gali būti asmeninės nuoskaudos su Gyčiu Paškevičiumi, „Rebelheart“ ar su tuo pačiu Selu? Aš tai pasakysiu bet kuriems, kurie skatins karą, neigdami jį ar pagražindami, sakydami tokias nesąmones. Šioje situacijoje turi pasirinkti ar tu juodas, ar baltas. Čia nėra žodžio laisvės. Čia nėra kitos pusės. Yra arba žudikai, arba žudomieji. Viskas. Čia yra karas“, – eteryje tikino pašnekovas.

A. Valinskas pridūrė, kad tie, kurie nemoka atsirinkti informacinių šaltinių, turėtų verčiau patylėti, o ne viešai dalintis propaganda, taip tik didinant jos mastą. Svečias patikino, kad visuomenė nėra pakanti ir ji turi atmintį.

Laidos pabaigoje A. Valinskas atskleidė, kad su žmona Inga jiedu pagelbėjo dviems ukrainiečių šeimoms.

„Labai sunku, kad apskritai turime kalbėti apie tokią temą. Dieve, saugok Ukrainą. Šlovė didvyriams ir laikykimės, nes jie kovoja už mus.

Dar vienas prašymas ir kvietimas – jei kas dar turite abejonių, ar galima pakviesti pas save į namus ar išnuomoti laisvą namą, butą ukrainiečių šeimai – padarykite tai. Jiems to iš tiesų labai reikia. Nenoriu girtis, tik noriu savo pavyzdžiu pasakyti, kad taip, pas mus gyvena dvi ukrainiečių šeimos. Aš žinau, kad du vyrai, kurie kovoja Ukrainoje, jie yra ramūs dėl savo saugių vaikų ir saugių žmonų. Jie kovoja už mus. Turėkite tai omenyje“, – pakartojo pašnekovas.

Visą laidą su A. Valinsku galite žiūrėti čia:

Dalintis
Nuomonės