Į Šv. Kazimiero bažnyčią Vilniuje Antanas Guoga su šeima atvyko likus kelioms minutėms iki ketvirtos valandos popiet. Prie bažnyčios rinkosi ir artimiausi Guogų šeimos asmenys.

Vos susilaukę mažylio, Antanas ir Aistė, svarstė, kokį vardą jam suteikti: Antano ar Tauro. Pasirinko pastarąjį, tačiau dabar, krikštynų sakramento metu, sūneliui suteikė antrą vardą – Antanas.

„Tuo metu dar apie tai negalvojome“, – DELFI tikino A. Guoga, išgirdęs klausimą, ar jau tuomet, kai vaikeliui suteikė Tauro vardą, buvo nusprendę, kad Antanu pavadins per krikštynas.

„Žmona taip nusprendė, kad jis labai panašus“, – šyptelėjo vyras, pasidžiaugdamas, kad sūnelis paveldėjo jo bruožus.

Aistė ceremonijai pasirinko šviesiai rausvą suknelę, puoštą nėriniais ir perjuostą juodu dirželiu. Antanas pasipuošė rašalo mėlynumo kostiumu. Aistė suknelę siuvosi Lietuvoje, o sūneliui krikšto drabužėlius tikino parsivežusi iš viešnagės užsienyje.

Daugelis svečių šventėje pasirodė pasipuošę šviesių atspalvių drabužiais, tačiau Aistė pasakojo, jog pakvietimuose nebuvo nurodžiusi tokio prašymo. „Daugelis klausė, ar yra koks aprangos kodas, tačiau mes sakėme, kad tiesiog rengtųsi tai, ką norisi“, – šyptelėjo Aistė.

Krikštynas per Žolines šeima surengė ne atsitiktinai. „Žolinės tapo tokia diena, kurią kasmet paminime. Susituokėme per Žolines, todėl ir krikštynoms pasirinkome šią dieną“, – kalbėjo Aistė.

Po ceremonijos Guogos su artimaisiais iškeliavo švęsti į Anupriškes, Trakų rajoną.

DELFI primena, jog apie antrojo sūnelio atkeliavimą į pasaulį Guogos pranešė feisbuke. „Sveikas atvykęs, sūnau! Šis rytas Vilniuje nepaprastas: su Aiste tapom dar kartą laimingais tėvais – mums gimė sūnus! 9.35 val., 55 cm, 4.1 kg, 10/10 – sveikas, kaip ridikas. Svarstom tarp dviejų vardų – Tauro ir Antano. Kaip jums atrodo, kuris geriau? Labiausiai šiandien didžiuojuosi savo mylima moterimi – fantastiško gerumo ir ištvermės, nuostabia žmona ir mama. Ačiū tau, Aiste, už viską! Mielieji, gimdykit kuo daugiau vaikų! Džiaugsmas begalinis“, – rašė A. Guoga.

Pirmąjį sūnelį šeima pavadino Herkumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)