Tradiciškai – ambasadoriaus kalba ir tostas

Jos Didenybės karalienės vakaras prasidėjo Didžiosios Britanijos ir Lietuvos himnais, po kurių ant scenos užlipo Jungtinės Karalystės ambasadorius Lietuvoje Simonas Buttas.

„Ekscelencijos, ponai ir ponios, man, kaip naujai atvykusiam Didžiosios Britanijos ambasadoriui, labai malonu pasveikinti jus visus taip gausiais susirinkusius į Jos Didenybės karalienės gimtadienį“, - iš pradžių ištaręs angliškai, po to - laužyta lietuvių kalba, perskaitė ambasadorius.

S. Buttas sveikinimo kalboje išreiškė džiaugsmą, kad šis susitikimas – puiki proga atnaujinti buvusius ir naujus bendradarbiavimo santykius.

„Esu laimingas, atvykęs į Lietuvą. Sėkmingas prezidento Valdo Adamkaus vizitas Jungtinėje Karalystėje šių metų vasarį parodo, kad mūsų santykiai klesti. Aš sieksiu ir toliau stiprinti verslo ryšius tarp mūsų, vienminčių partnerių Europos Sąjungoje ir NATO bendradarbių bei asmeninius kontaktus“, - kalbėjo jis.

Padėkojęs Didžiosios Britanijos ambasados Vilniuje darbuotojams ir visiems, prisidėjusiems, rengiant priėmimo vakarą, S. Buttas pakėlė šampano taurę ir ištarė: „Už karalienę!“. „Už karalienę!”, - atsišaukė visi susirinkusieji.

Moterys žavėjo skrybėlaitėmis

Pasak ambasados Spaudos ir ryšių su visuomene skyriaus vadovės Midos Babilienės, Karalienės gimtadienio šventėje niekuomet nebuvo reikalaujama specialaus aprangos kodo, tačiau lietuvės pačios sukūrė gražią tradiciją oficialiame gimtadienio vakare pasirodyti su skrybėlėmis.

Trečiadienį į ambasadą rinkosi įvairiausiomis spalvomis ir medžiagomis išsiskiriančiais galvos apdangalais pasipuošusios damos. Tuo tarpu kai kurie vyrai puošėsi Didžiosios Britanijos karališkąja simbolika.

Visas grakščias damas akylai stebėjo dizaineris Juozas Statkevičius, visą vakarą kompaniją palaikęs žurnalo „Stilius“ redaktorei Giedrei Bradauskienei. Moterys mielai žavėjosi ir iškalbingojo Žilvino Grigaičio draugija.

Tradicinėje Karalienės šventėje netrūko ne tik politikos atstovų, bet ir šou versle gerai žinomų veidų: Algis Ramanauskas-Greitai į karalienės gimtadienį atkeliavo su gyvenimo drauge Rasa, Rimas Šapauskas - su žmona Lina.

Svečiai buvo vaišinami Didžiojoje Britanijoje gamintais ir pasididžiavimu vadinamais sūriais, užkandžiais bei specialiu alkoholiniu kokteiliu, kuris gardinamas agurkais ir petražolėmis.

Nors jau tapo tradicija, kad per priėmimą svečius linksmina dūdmaišininkai, šiais metais visus žavėjo džiazo grupė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją