O. Osbourne’as pardavė daugiau kaip 27 milijonus savo solinių albumų JAV ir 50 milijonų visame pasaulyje. Du iš jo albumų, „Blizzard of Ozz“ (1980) ir „No More Tears“ (1991), paskelbti keturiskart platininiais, pardavus daugiau kaip 4 milijonus jų kopijų JAV.

Teigiama, kad mokykloje O. Osbourne’as turėjo mokymosi sutrikimų (manoma, kad sirgo disleksija), todėl ieškojo prieglobsčio muzikoje ir galiausiai tapo vietinės grupės „Earth“ vokalistu.

O. Osbourne’as buvo vedęs du kartus ir turi šešis vaikus. Vedęs savo pirmąją žmoną Thelmą Riley, jis įsisūnijo jos sūnų Elliotą Kingsley (1966 m.), vėliau jiems gimė Jessica Starshine Osbourne Hobbs (1972 sausio 20 d.) ir Louisas Johnas Osbourne’as (1975).

Vėliau jis vedė Sharon Osbourn ir jiems gimė trys vaikai: Aimee Osbourne (1983 m. rugsėjo 2 d.), Kelly Osbourne (1984 m. spalio 27 d.) ir Jackas Osbourne’as (1985 m. lapkričio 8 d.). Pora įsisūnijo Robertą Marcato po to, kai jo mama mirė.

O. Osbourne’as turi du anūkus, Isabellę ir Harry, kurie yra jo dukros Jessicos vaikai.

Savo dukrai Aimee jis parašė dainą, kuri buvo išleista albumo „Ozzmosis“ b pusėje.

Netikėto didžiulio pasisekimo susilaukė O. Osbourne’o realybės šou „The Osbournes“, kuriame galima matyti kasdienį O. Osbourne’o ir jo šeimos narių (žmonos Sharon, vaikų Jacko ir Kelly, tačiau ne Aimee, kuri atsisakė dalyvauti) gyvenimą.

Ši laida tapo viena iš populiariausių MTV laidų. Jos premjera įvyko 2002 m. kovo 5 d., o paskutiniai epizodai buvo parodyti 2005 m. kovo 21 d.

„Sunday Times“ Ozzy ir Sharon Osbourne’ai minimi kaip viena iš turtingiausių Didžiosios Britanijos porų.

2005 m. turtingiausių žmonių sąraše jie užėmė 458 vietą, su 100 milijonų svarų, uždirbtų iš įrašų, turnė ir televizijos šou. Jie pralenkė daugelį Didžiosios Britanijos muzikos žvaigždžių – Rodą Stewartą, George’ą Michaelą, Robbie Williamsą, „Rolling Stones“ narius Charlie Wattsą ir Roną Woodą bei „Pink Floyd“, „Led Zeppelin“, „Queen“ ir „Dire Straits“ narius.

Realybės šou „The Osbournes“ pastebima, kad O. Osbourne’ui pasireiškė vidutiniškai sunkaus klausos praradimo simptomai, nes jis dažnai prašo šeimos narių pakartoti, ką sakė.

Spaudoje rašoma, kad O. Osbourne’as kentėjo nuo alkoholizmo ir potraukio narkotikams, ypač 1980-aisiais. Vėliau jis daugybę kartų gydėsi nuo šių priklausomybių. Pasirašęs sutartį dėl savo solinio albumo, O. Osbourne’as atėjo susitikti su žmonėmis, dirbančiais įrašų kompanijoje. Iš pradžių jis ketino paleisti į orą balandžius, kad žmonės jį pastebėtų. Kai akcija nepadarė jokio įspūdžio, dainininkas pakeitė savo planą. Jis čiupo vieną balandį, nukando jam galvą ir ją išspjovė.

O. Osbourne’as prisipažino, kad kai intensyviausiai vartojo narkotikus, jis nušovė 34 kates: „Paskutinis lašas buvo, kai iššaudžiau visas mūsų kates. Mes jų turėjome maždaug 34, aš išprotėjau ir iššaudžiau jas visas. Mano žmona rado mane po fortepijonu, apsirengusį baltu kostiumu, vienoje rankoje laikantį šautuvą, kitoje – peilį.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją