„Noriu pasakyti, kad čia yra konkurentų darbas, viskas surežisuota ir netikra. Jaučiu puolimą savo asmeniui, tai gali būti bandymas atlikti perversmą Lietuvos kino pramonėje. Juokauju – taip kalbėčiau, jei būčiau politikas, kuriuos vaizduoju filme „Zero III“, – DELFI kalbėjo E. Vėlyvis.

„Iš tikro nuovargis ir atsipalaidavimas padarė savo – nesiteisinu, prisipažįstu padaręs nesąmonę, noriu atsiprašyti visuomenės ir policijos. Puikiai suprantu, kad viena yra filmai apie konfliktus su policija, kita – realybė. Blogai, kai tai sumaišiau, tačiau priimsiu visą atsakomybę“, – savo poelgį aiškino režisierius.

E. Vėlyvis užsipultam pareigūnui pasiūlė vaidmenį. „Kartu galiu pažadėti, kad pareigūnui, su kuriuo konfliktavau, jei tik jis sutiks, pasiūlysiu kad ir trumpą vaidmenį viename iš savo būsimų filmų – tikiuosi, tai bus kompensacija jam už naktinį darbą“, – tikino jis.

DELFI žiniomis, trečiadienio vakarą režisierius E. Vėlyvis restorane „Leleko“, esančiame prie pat Seimo, elgėsi neadekvačiai. Įsilinksminęs E. Vėlyvis, artėjant vidurnakčiui, užmigo tualete, kiek vėliau pradėjo elgtis agresyviai. Apsaugos darbuotojams nepavyko suvaldyti Emilio, šis puolė su jais muštis. Restorano darbuotojai apie 23 val. 10 min. iškvietė policijos pareigūnus, tačiau E. Vėlyvis kibo į atlapus ir jiems, vartojo rusiškus keiksmažodžius ir grasino, kad „nuneš nuo vaizdo“.

Už viešosios tvarkos pažeidimus sulaikomas neblaivus vyras pasipriešino ir spyrė į tarpukojį tarnybos metu uniformuotam Vilniaus apskr. VPK Patrulių rinktinės 3-iosios kuopos 1-ojo būrio vyriausiajam patruliui (g. 1979 m.). Pareigūnas į medikus nesikreipė. Nesuvaldžius E. Vėlyvio, prieš jį buvo panaudotas elektros impulsinis prietaisas „Taser“.

E. Vėlyvis buvo sulaikytas, girtumą tikrintis atsisakė, naktį jis nugabentas į areštinę. Režisierius sulaikytas dviem paroms. Bus pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 286 str. dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams.

E. Vėlyvio komandos narė, filmo „Zero III“ prodiuserė Daiva Jovaišienė DELFI tikino išgirdusi įvairių versijų apie įvykį: „Kol kas nežinau visų įvykio detalių, kalbėjau su įvykio liudininkais ir išgirdau įvairių versijų, bet nenoriu jų komentuoti, kol nepasikalbėsime su pačiu Emiliu“. Anot jos, tokiam poelgiui įtakos galėjo turėti intensyvus darbas.

„Žmogus intensyviai dirbo keletą pastarųjų metų be poilsio ir, kaip pats sakė, nuo darbo Rusijos rinkoje turėjo pailsėti Lietuvoje kurdamas „Zero III“, bet, matyt, po premjeros, nuslūgus įtampai, per daug atsipalaidavo ir nesusivaldė“, – DELFI kalbėjo D. Jovaišienė. „Noriu iš anksto atsiprašyti tarnybų už suteiktą sumaištį, tačiau neabejoju, kad kai tik galės, ir pats Emilis tai padarys“, – pridūrė „Zero III“ prodiuserė.

DELFI primena, kad E. Vėlyviui iki Naujųjų metų už tokį įsisiautėjimą būtų grėsusi administracinė atsakomybė, tačiau pakeitus Baudžiamojo kodekso straipsnį dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams, jis sulauks baudžiamosios atsakomybės.

DELFI primena, kad E. Vėlyvis vos antradienį pristatė naujausią savo filmą „Zero III“:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (231)