„Man ne viskas patiko iš jo minčių, jis ne su viskuo sutiko, ką aš sakiau ar rašiau, bet gerai sutarėme, nors niekada nebuvome artimi draugai. Jis visada atėjęs pas mane į laidas dirbo iš širdies, daug šypsojosi ir niekam blogo nebuvo padaręs gyvenime. Vitalijus buvo jautrus ir atviras, labai stengėsi nieko neužgauti.

Kažkada tarėmės važiuoti į Miuncheno Oktoberfestą alaus gerti, bet taip niekada ir neišsiruošėm. Aš tikiuosi, kad jam nepagailės Dievas danguje nei alaus, nei skanaus maisto, nei jo mėgstamų filmų, kuriuos jis žinojo ir išmanė.

Be jo Lietuvoje bus ne taip linksma“, – tikino publicistas Andrius Užkalnis.

Apie artimo bičiulio netektį DELFI komentavo ir Arūnas Valinskas.

„Mūsų santykiai buvo labai draugiški, bičiuliški, žvejybiški, svogūniški. Niekaip neįsivaizduoju, kaip galėsiu jį atsiminti kaip mirusį. Cololo gi negali būti miręs. Jis yra žmogus la vita, pats gyvenimas.

Aš nelabai galiu suprasti, kaip tai gali būti tiesa, nors suprantu, kad mes visi mirtingi. Jam 45-eri metai, man 8-eriais metais daugiau. Kažkaip mūsų karta pradėjo skubintis išeiti.

Iš tiesų Vitalijus buvo didelis profesionalas, aš jį lyginčiau su Vytautu Šerėnu. Nei vienas, nei kitas nebuvo baigę aktorinio. Jie abu – aktoriai iš prigimties, jiems tai buvo duota. Nors jie – skirtingo plano aktoriai, bet abu buvo talentingi. Šį pavasarį mes planavome sugauti didžiausią mūsų žuvį. Deja, žuvis liks gyva, o Vitalijaus nebus“, – apmaudo neslėpė pašnekovas.

Bendrų TV projektų su V. Cololo turėjusi Gerda Žemaitė neslėpė šoko – jai, kaip ir visiems kitiems, žinia apie netektį buvo labai netikėta.

„Man rankos dar ir dabar dreba, Dieve. Negaliu patikėti. Žinau, kad jis buvo išvažiavęs su žmona pas draugą į Ispaniją. Mes artimai nebendraudavome, bet palaikydavome šiltą ryšį. Paskutinį kartą matėmės prieš pusmetį, kai buvo filmuojamas naujas TV3 sezono klipas. Man labai labai gaila, jis buvo nuostabus žmogus“, – kalbėjo „TV pagalbos“ veidas Gerda Žemaitė.

Artimo bičiulio netektį itin sunkiai priėmė žinomas humoristas Haroldas Mackevičius ir aktorius Ainis Storpirštis. Abu vyrai, išgirdę apie Vitalijaus mirtį, susilaikė nuo plačių komentarų, nes žinia juos tiesiog pritrenkė.

Žinoma renginių organizatorė Jurga Klimaitė-Riebling su V. Cololo buvo pažįstama ne vienus metus ir iš arti matė ne tik jo talentą, bet ir atvirą širdį.

„Visiškai neįtikėtina. Baisu. Kaip Stano savo knygoje rašo – mes įsivaizduojame esanti „nemirtingųjų“ karta: amžius dar toks, kad gyvent ir gyvent, dirbt ir dirbt. Nebent motociklu kas nors galėtų užsimušti. Bet štai, išvažiuoja žmogus sau ramiai atostogų... Geriausių savo metų... Tragedija. Didžiausia užuojauta visai Cololo šeimai.

Pastaraisiais metais mes bendravome mažiau, bet prieš kokį pusmetį – koks tu makabriškas, likime! – man kaip tik paskambino kino prodiuserė ir paklausė, ar galėčiau suvaidinti Cololo žmoną. Reikėtų daug bartis lenkiškai. Suvokiau, kad Vitalijui tai išeitų visiškai natūraliai, man – ne. Todėl atsisakiau.

Vitalijus išties buvo geras, labai lengvai improvizuojantis artistas. Nuoširdus, mielas žmogus. Atlapaširdis, mokantis džiaugtis viskuo kaip vaikas ir taip pat – stebėtis.

Pamenu, kaip jis, atvažiavęs iš Druskininkų į filmavimus, stebėjosi Vilniaus transporto kamščiais: kaip, iš kur tai susidaro, avarija gal kokia? Prieš kokių 15 metų dar prastai orientavosi Vilniuje, bet jam būtų užtekę pasikalbėti su kuo nors gatvėje ir po dviejų minučių gautų ne tik asmeninį gidą, kuris palydėtų, kur reikia, bet gal net ir raktus nuo buto.

Vitalijus turėjo tokią savybę – labai greitai išvystydavo kontaktą, net ir su visiškai nepažįstamais žmonėmis. Ta jo charizma ar graikiškoji charakterio pusė – pietietiškas bendravimo būdas? Su juo užsimegzdavo ne šiaip bičiulystė, bet brolystė.

Vyko kažkuri olimpiada, ir mes žiūrėjome krepšinio rungtynes viename sporto bare. Po trumpo laiko Cololo jau supo smagi Vilniaus kompanija, visi bendravo su Vitalijumi lyg su senu draugu, nors jis net jų vardų nežinojo.

Kitados mes dirbome vienoje kompanijoje. Jiedu su a. a. Vytautu Šapranausku kūrė savo komiškuosius vaidmenis, gimdavo neįtikėtinai juokingų situacijų tiesiog aikštelėje. Cololo šauniai antrino Vytui. Sunku buvo susigyventi su mintimi, kad netekome Šapro. Tiesiog žiauru, kad ir Vitalijaus nebeturime“, – DELFI emocijų neslėpė moteris.

Vitalijų su didžiule šiluma atsimena ir dainininkė Natalija Bunkė, jie kartu dalyvavo populiariame muzikiniame projekte. Atlikėja neslėpė, kad apie sunkią kolegos būklę ji sužinojo po jų paskutinio pokalbio telefonu.

„Mes iki šiol buvome scenos partneriai. Gruodžio mėnesį turėjome renginių, tai teks viską perdėlioti. Dar penktadienį su juo šnekėjau, jis buvo labai silpnos sveikatos. Pasakė man, kad yra Ispanijoje, reanimacijoje. Daugiau jo neklausinėjau. Mes su juo draugavome šeimomis, puikiai pažįstu jo žmoną, dukrą. Vitalijus pas mane ir miegodavo, kai grįždavome po renginių.

Daug koncertuoti pradėjome po projekto „Žvaigždžių duetai“. Pamenu, iš ryto pabundu – kažkas pas mane maudosi baseine, Klaipėdos name. Visada nuvažiuodavo į turgų, pripirkdavo gėrybių, padarydavo šaltibarščių. Jis buvo labai šeimyniškas, draugiškas, visada geros nuotaikos, labai pareigingas žmogus. Labai gaila“, – neslėpė pašnekovė.

Artimą draugą gražiausiais žodžiais išlydi ir Radži Aleksandrovičius.

„Esu ištiktas šoko! Kas čia įvyko? Baisu, graudu. Užuojauta šeimai...

Vitalijau, buvai ir draugas, ir tam tikra prasme kolega, skaudu girdėti, kad tavęs nebėra. Ir aš, ir kolegos tave prisiminsime kaip mielą, talentingą, paprastą, nuoširdų ir tikrą žmogų! Dar negaliu tuo patikėti. Liūdna“, – teigė dainininkas.

Neabejinga tragedija liko ir Vilija Pilibaitytė-Mia. Dainininkė meldėsi, kad tai, ką išgirdo, nebūtų tiesa.

„Kodėl? Kodėl taip anksti?

Šį vakarą ruošiausi puošti eglutę, kai sūnus atėjo į kambarį ir pasakė: „Vitalijus Cololo mirė.“ Nepatikėjau... Nuoširdžiai nepatikėjau. Juk dar visai neseniai smagiai plepėjome apie gyvenimą, meilę ir svajones... Puoliau ieškoti antraščių internete... Mano nors ir mažytė viltis, kad tai – pokštas, sudužo į šipulius. Aš negaliu apsakyti, ką jaučiu... Jis buvo žmogus iš didžiosios raidės! Turintis nerealų talentą, humorą, niekada neieškantis žodžio kišenėj ir pataikantis tiesiai į dešimtuką... Jis buvo tas, kurį pamačius scenoje būdavo ramu...

Ilsėkis ramybėje, mielas bičiuli, tu visada liksi mūsų širdyse, tebūnie lengvas tau kelias į ten! Nuoširdi užuojauta šeimai!“ – skelbė atlikėja.

Daug bendrų akimirkų su Vitalijumi patyrė ir TV laidų vedėja Vaida Skaisgirė.

„Labai sunku parinkti žodžius. Vitalijus buvo žmogus, turintis didelį talentą ir dar didesnę širdį. Su geru sąmoju, net kai liūdna, su išmintingom įžvalgom, net kai pavargęs...

Nesitiki, jog reikia tarti: Vitalijau, ilsėkis ramybėje... Bet tenka... Užuojauta šeimai iš visos širdies“, – teigė ji.

DELFI primena, kad V. Cololo mirė atostogų Ispanijoje metu. Vyras į šiltuosius kraštus išvyko kartu su žmona, norėdamas pasisvečiuoti pas kitą žinomą dainininką, grupės „Išjunk šviesą“ lyderį Valdą Burnį. Su juo DELFI kol kas susisiekti nepavyko.

Apie tai, kad džiugios šeimos atostogos virto tragedija, pranešė Vitalijaus žmona. Ji DELFI patvirtino žinią apie vyro mirtį, tačiau plačiau komentuoti, kas nutiko, nepajėgė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)