Ieva Jackevičiūtė, geriau žinoma Norkūnienės pavarde, šiandien atrodo labai pasikeitusi. Tai nebe ta aštrialiežuvė, išgarsėjusi šokių projektuose. „Kviečiu šokti“ komisijos narę, laidžiusią negailestingas, bet dažniausiai taiklias pastabas projekto dalyviams, šiandien ne kiekvienas ir atpažintų. Trumpų plaukų šukuoseną pakeitė ekstravagantiškos garbanos, o ryškius apdarus – kuklesnis įvaizdis. Ieva sako pasikeitusi ne tik išoriškai, mat prieš dvejus metus ji išsiskyrė su dešimčia metu jaunesniu vyru, šokėju Adomu Norkūnu. Jų meilės istorija itin plačiai buvo atspindėta žiniasklaidos.

„Nuo... Iki...“ klausiama, ar vaikai ką suprato apie tevų skyrybas, Ieva patikino, kad sūnus tuomet dar buvo labai mažas. „O dukra... Tėtis iki šiol yra šalia, jie bendrauja“, - atsakė pašnekovė.

Susikurtas įvaizdis žinomai moteriai padėjo užsidirbti, tačiau sugriovė asmeninį gyvenimą – gyvenimo būdo laidai teigė du kartus išsiskyrusi Ieva.

„Iš tikrųjų tas įvaizdis, kuris buvo televizijoje, asmenine prasme tai man tik pakenkė, todėl kad dar iš šiandien apie mane daug kas turi neigiamą nuomonę. Kai būdavo tiesioginis penkių valandų eteris šeštadieniais, sekmadieniais aš nepasikeldavau iš lovos. Skaudėdavo rankas ir kojas, sukdavosi galva“, - kalbėjo I. Jackevičiūtė.

Po aistringos meilės, užsimezgusios šokių projekte su dešimčia metų jaunesniu šokėju Adomu ir ketverius metus trukusios santuokos, šiandien Ieva gyvena viena su dviem jųdviejų atžalomis. I. Jackevičiūtė sako, kad būti dviejų mažų vaikų vieniša mama yra labai sunku. Sveikai besimaitinančiai Ievai po darbų reikia suspėti ne tik vaikams pagaminti vakarienę, bet ir tenka pasukti galvą, kaip uždirbti pakankamai, kad būtų ką padėti ant stalo.

„Išmokau skaičiuoti, planuoti, nes be to mašina nevažiuoja tolyn. Galėčiau galbūt šnekėti apie savo kaitas. Iki tol buvau jauna menininkė, romantikė, uždirbi, išleidi, o atsiradus vaikams, atsiranda buitis ir suvoki, kad taip spontaniškai niekas nevyksta ir turi paskaičiuoti“, - pasakojo ji.

Ieva sako mananti, kad meilė ir žinomumas nėra susiję. „Manau, kad meilę atrasti yra nesunku. Kaip ją išlaikyti, ir kaip puoselėti santykius, yra visai kita tema. Ir ji nesusijusi tik su moterimis“, - įsitikinusi I. Norkūnienė.

Pirmąjį savo vyrą Donatą Šimukauską Ieva sutiko Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Jiedu buvo kurso draugai. Tačiau jų santuoka truko neilgai. Dabar Donatas yra sukūręs antrą šeimą.

„Patirtys, susijusios su skyrybomis tikrai nėra smagios. Tai yra tos krizės, kurios priverčia iš esmės permąstyti savo gyvenimą ir iš esmės kažką keisti. Bet aš esu labai fatališka moteris. Stengiuosi kiekvieną situaciją išversti taip, kad man būtų geriau“, - klausiama, ar skaudu, kad jau yra išgyvenusi dvejas skyrybas, „Nuo... Iki...“ kalbėjo pašnekovė.

Kai Ieva sutiko Adomą, jam buvo vos virš dvidešimties, tačiau vaikinas moteriai atrodė pakankamai subrendęs kurti šeimą. Netrukus porai gimė dukra, o po trejų metų – ir sūnus.

„Kai santykiai prasideda, niekas negalvoja, kad bus blogai. Jeigu taip galvoji... Bijai vilko – neik į mišką“, - kalbėjo ji.

Būdama populiarumo viršūnėje, kai įsimylėjo vienas kitą, Ieva pasitraukė iš viešumos ir atsidavė motinystei. Tuomet ji sakė, kad nėra nieko maloniau nei gaminti valgį namuose, rūpintis vaikais ir džiaustyti skalbinius.

„Labai norėjau šeimos, labai norėjau vaikų ir man atrodė, kad esu labai pasiruošusi tam. Sąmoningai atsisakiau kitų veiklų. Bet tai, kas buvo po to, nebuvo lengva“, - pasakojo ji.

Tačiau praėjus keletui metų Ieva sako pajutusi, kad sėdėdama tarp keturių sienų ir bandydama būti tobula mama, ji visiškai prarado save.

„Atsiradus vaikams ir jiems ūgtelėjus, pradėjau savęs ieškoti iš naujo. Visuomenėje kabo toks motinystės kultas. Vienos eina daryti karjeros, o kitos būna labai mamos. Lyg ir tai, kad esi labai mama, yra pliusas. Tuo metu moterims vyksta transformacija gyvenime, nes atsisakai savęs. Visų pirma atradau, kad esu moteris. Ne mama, ne aktorė, ne šokėja, ne režisierė. Supratau, kad privalau investuoti į savo kaip moters energetinius resursus“, - atviravo ji.

Kai Adomas ir Ieva pasuko skirtingais keliais, jų sūnus buvo vos gimęs. Adomas neatlaikė su tėvyste užgriuvusios naštos.

„Neatsižvelgdama į savo kasdienius poreikius, būsenas, aš iš paskutiniųjų stengiausi, kad viskas būtų sutvarkyta, viskas būtų pagaminta, kad visiems viskas būtų gerai, kad visi būtų laimingi. Norėdavau vis užspausti savo emocijas ir apie jas nekalbėti, kad jam viskas būtų gerai. Visada graži, visada geros nuotaikos, nieko nenorinti ir nieko nereikalaujanti. Tai yra baisu, bet toks buvo mano suvokimas. Atrodė, kad štai, dabar stengiuosi, ir bus labai gerai. Atrodė, labai skaniai gaminsiu ir mano vaikai viską valgys. Tai yra pirmas žingsnis į nesėkmę“, - apie asmeninio gyvenimo niuansus pasakojo I. Jackevičiūtė.

Ieva ir Adomas dar iki susilaukdami vaikų buvo įpratę gyventi aktyvų gyvenimą, tačiau susilaukus atžalų viskas labai pasikeitė.

„Pasikeičia viskas, nes nebelieka tiek laiko, kurį galėtum skirti vienas kitam. Pasikeičia patys žmonės, tiek vyras, tiek ir moteris. Vyrui didesnė atsakomybė tenka už finansus“, - kalbėjo pašnekovė.

Klausiama, kodėl tuomet žmonės išsiskiria, Ieva tikino, kad poros skiriasi todėl, jog nežino, kad bus sunku.

„Jie nebepakelia pasikeitimų ir ištikusių iššūkių“, - įsitikinusi ji.

Šiandien Ieva daug lieknesnė nei tuomet, kai dar neturėjo vaikų. 38-erių moteris nevalgo mėsos ir nevartoja alkoholio dar nuo studijų laikų. Ieva net namuose dėvi sukneles, ji nemažai gilinosi į įvairius moteriškumo mokymus ir tapo moteriškesnė. Ją retai pamatysi su kelnėmis.

„Aš einu į grožio procedūras. Mano geriausios draugės yra mano manikiūrininkės ir kirpėjos. Tai yra puikus laikas paplepėti apie nieką, bet tuo pačiu pasikrauti energijos. Skiriu dėmesio savo išvaizdai ir stengiuose rengtis tik moteriškais rūbais. Žinau, kalbu seksistiškai, bet man tai padeda išlaikyti energiją“, - kalbėjo Ieva.

Ugningas moters temperamentas ir impulsyvumas taip pat kenkia santykiams – įsitikinusi ji. Tačiau šiandien moteris sako išmokusi būti ramesnė.

„Esu už tai, kad jeigu neklausia, tai ir neduok patarimo. Su tuo man dar reikia padirbėti, kad duočiau patarimą tik vietoje ir laiku“, - pasakoja ji.

Klausiama aplinkinių, ar skyrybų priežastis nebuvo jos ir sutuoktinio amžiaus skirtumas, I. Norkūnienė tą paneigė. O paklausta, ar jei gyvenime pasitaikytų jaunesnis vyras, ryžtųsi užmegzti santykius, I. Norkūnienė patikino, kad dėl to nesudvejotų.

„Šios kartos vyrų mamos labai saugiai jaukiai ir patogiai augino vyrus. Kai vyrai nustojo eiti į kariuomenę, jie prarado savo vyriškumą. Vyras turi augti taip, kad jam būtų nepatogu, kad jis galėtų paremti moterį tuomet, kai jai sunku, kad vyrui nebūtų sunku atsikelti ryte ir pabūti su rėkiančiu vaiku, kai mama nemiegojo visą naktį. Bet ką jis gali daryti kitaip, kai jį ištinka vaikai, ištinka šeima, jeigu visą gyvenimą mama už jį išnešdavo šiukšles, skalbdavo rūbus, išriubdavo kambarius“, - atvirai apie buvusius santykius su A. Norkūnu prabilo ji.

Žinomi žmonės paprastai skiriasi garsiai ir žiniasklaidoje apsimėto įvairiais kaltinimais vienas kitam. Nors nėra lengva, kai emocijos ima viršų, jie su Adomu rado jėgų taikiai susėsti ir dėl visko susitarti vien dėl vaikų.

Po skyrybų Ieva vėl pradėjo studijuoti ir pati dėsto LMTA. Ji džiaugiasi Lietuvoje atradusi naują žanrą – teatrą kūdikiams ir vaikams. Ieva sako, kad čia ji jaučiasi kur kas geriau nei leisdama namuose visą dieną prie puodų.

„Tačiau vienokia alga yra dirbant teatre, akademijoje, o kitokia dirbant televizijoje“, - pasakojimą apie asmeninį gyvenimą baigė Ieva Norkūnienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)