Modelis šiuo metu dirba Londone, o artimiausiu metu planuoja keliauti į Indiją ar Filipinus. Ji neslepia, kad dažnai dirbant svečiose šalyse kankina ilgesys. Vienas modelio kontraktas dažniausiai trunka nuo mėnesio iki trijų, todėl tiek laiko ar net ilgiau R. Labutytė nemato ir šeimos. Neretai po vieno kontrakto modelis skrenda tiesiai į kitą šalį dirbti toliau.

„Žinoma, visada ilgiuosi savo šeimos ir artimiausių draugų. Mane supras tik modeliai, kurie taip pat keliauja ir turi ilgai trunkančius kontraktus. Būna tikrai sunku ir vieniša. Turime susikoncentruoti tik į darbus. Toks gyvenimas nuolat keičiasi, pateikia daug staigmenų ir priverčia nuolat prisitaikyti prie svetimų gyvenimo sąlygų.

Vos tik atvykus į naują šalį keletą dienų tenka palaukti iki susigyvenu su nauja vieta ir aplinka. Kai liūdesys būna toks intensyvus, jog nieko nebesinori, stengiuosi kuo daugiau skaityti, žiūrėti dokumentinius filmus ir taip nukreipti savo mintis. Dažniausiai tokios melancholiškos nuotaikos užklumpa vakarais. Kadangi dažniausiai atrankos ar fotosesijos būna rytais, vakarai būna ramūs ir tuomet gali įvairios mintys užklupti“, – pasakojo žinomas modelis.

Radvilė pastebėjo, kad jos darbas visuomenėje sukelia daug diskusijų ir yra apaugęs mitais. Daugelis spėlioja ir mano, jog modelių aplinkoje sukasi turtingi verslininkai, o nuolat vakarėliuose dalyvaujančios manekenės susiduria su narkotikais ir alkoholiu. R. Labutytė neneigia, kad pasitaiko pagundų, tačiau toli gražu ne viskas yra tiesa. „Tikrai ne visi žmonės ateina su geromis intencijomis. Turi nuolat išlikti budrus ir stengtis pažinti tuos, kurie gali turėti neigiamų kėslų.

Žinoma, kad modelius kviečia į vakarėlius ir siekia pasinaudoti jaunomis ir naiviomis merginomis. Grožis visada traukė vyrus, todėl atsargiomis reikia išlikti visada“.

Pasiteiravus, kaip ji vertina situaciją, kurioje atsidūrė prieš beveik metus Klaipėdoje tragiškai žuvęs modelis Dovilė Didžiūnaitytė, Radvilė buvo atvira: „jos vietoje galėjo atsidurti bet kuri kita graži mergina. Ir visai nebūtinai dirbanti modelio darbą. Jos draugams ir šeimai linkiu stiprybės, kaip ir visi, kurie išgirdo apie šią tragišką istoriją. Taip neturėtų vykti ir tai neturėtų tapti norma.

Taip, šis darbas yra sunkus psichologiškai. Būna, kad pavargsti nuo svetimų žmonių, įkyruolių, ilgų darbo valandų ir daugybės kitų dalykų. Pasitaiko įvairiausių nusivylimų, kai atrodo, kad tarsi į sieną atsimuši ir atrankos vienas po kito tampa nesėkmingomis. Tačiau modeliui tokie dalykai nėra naujiena ir nemanau, kad ne pirmus metus dirbanti mergina gali palūžti dėl to. Išmokstame kovoti, prisitaikyti, kaip ir bet kuriame kitame darbe“.

Kartu ji pripažino ir tai, kad modeliai susiduria su didesne rizika pakliūti į pavojingą situaciją, nes draugiją išvaizdžioms merginoms dažnai nori palaikyti pasiturintys ir įtakingi vyrai. „Vakarėliuose ir mados industrijos užkulisiuose nerasi daug žmonių, kurie linkėtų ir norėtų tik gero“, – šypteli ji.

R. Labutytė taip pat sakė, kad svarbiausia čia yra priimti visas susidariusias situacijas ir pasimokyti iš jų. „Nesakau, kad man visada pavyksta, bet tikrai stengiuosi ir kalbu iš bendros patirties, su kuria susiduria ir kiti užsienyje dirbantys modeliai. Žinai, daug kas iš tiesų mano, kad modeliai nėra pačios protingiausios panelės, tačiau tikras modelis turi daug keliauti, mokytis, o tai praplečia akiratį, padeda pažinti kitas kultūras, pamatyti daugiau ir nuolat tobulėti.

Profesionalus modelis nėra tik išvaizdi mergina. Jis turi būti asmenybė. Vis dėlto sudėtingiausia čia yra nežinomybė. Aš pati negaliu pasakyti, kaip toliau klostysis mano gyvenimas. Galbūt gausiu įdomų pasiūlymą ir baigsiu modelio karjerą, o gal sukursiu šeimą. Tuo gyvenimas ir nuostabus, kad niekada nežinome, kas dar gali nutikti“, – pasakojo R. Labutytė.

Modelio darbas – tarsi profesionalaus sportininko. Daug dėmesio skirdama rūpinimuisi figūra ji negali pamiršti ir apie poilsį, puikią išvaizdą ar ištvermę. Net ir fotografuojantis atšiauriomis oro sąlygomis modeliui teks atrodyti nepriekaištingai ir neparodyti, kokios iš tiesų sąlygos tvyro fotosesijos metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (254)