Iš viso žurnalo „Top“ turtingiausių lietuvių sąraše yra 85-ios moterys, jų vidutinis turtas įvertintas apie 23,5 mln. eurų.

Pirmąją vietą turtingiausių moterų sąraše tradiciškai užėmė koncerno „Achemos grupė“ valdybos pirmininkė Lyda Lubienė. 62-ejų moters turtas įvertintas 270 mln. eurų.

Antrojoje vietoje – staigmena. Ją užėmė 36-erių M. Vžesniauskaitė, kurios turtas įvertintas 100 mln. eurų. Bendrame turtingiausių lietuvių sąraše profesionali dviratininkė užima 36-ąją vietą. Žurnalas „Top“ įvardijo, kad Modestos turto šaltinis – santykiai.

M. Vžesniauskaitė yra milijardieriaus, mobiliųjų telefonų bendrovės „Phones 4u“ įkūrėjo Johno Caudwello sužadėtinė. Žurnalo „Forbes“ vertinimu, britas yra 924-as turtingiausias pasaulio gyventojas. Didžiojoje Britanijoje lietuvės mylimasis žinomas ne tik dėl sėkmingų verslų, bet ir dėl dosnumo – J. Caudwellas aktyvus filantropas.

Šiemet Lietuvoje pora prisidėjo prie kilnaus renginio – kartu su labdaros fondu „Auginam Lietuvai čempionus“ jiedu su žinomais šalies žmonėmis rinko lėšas, kurias vėliau skyrė vaikams.

Pasak žurnalo „Top“, 2008-ųjų metų Pekino olimpinių žaidynių dviratininkė savo turtu gerokai lenkia kitus žinomus sportininkus: Joną Valančiūną, Žydrūną Ilgauską, Šarūną Marčiulionį, Dainų Zubrų, Šarūną Jasikevičių, Darių Kasparaitį, Arvydą Sabonį, Donatą Motiejūną, Ramūną Šiškauską, Darių Songailą, Mindaugą Kuzminską, Liną Kleizą, Robertą Javtoką, Arvydą Macijauską, Domantą Sabonį, Mantą Kalnietį, Joną Mačiulį ir kt.

2011-aisiais metais M. Vžesniauskaitė buvo ištekėjusi už profesionalaus dviratininko Corrado Salemi. Moteris turi sūnų.

DELFI primena, kad M. Vžesniauskaitė praėjusiais metais taip pat buvo įtraukta į minimą turtingiausių Lietuvos asmenų sąrašą. Tąkart ji su 100 mln. vertės turtu buvo atsidūrusi 42-oje sąrašo vietoje.

Reitingo sudarytojai nurodo, kad turto vertė apskaičiuota remiantis viešai prieinama informacija, Valstybinei mokesčių inspekcijai ir Registrų centrui pateiktomis deklaracijomis ir ataskaitomis, turint žinių įvertintas asmeninis turtas, o nekilnojamojo turto vertė apskaičiuota pagal rinkos kainas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (419)