„Gruodžio periodas mūsų šeimoje apskritai yra labai šventinis. Ne tik dėl įprastų didžiųjų švenčių, bet ir dėl gimtadienių. Vaikai labai prisideda prie to, kad šventės ateitų greičiau, kadangi anksčiau, kol turėjome vieną dukrą, eglutę puošdavome gruodžio 13-ąją dieną – per mano gimtadienį. Vėliau, kai gruodžio 12-ąją gimė mažoji, ėmėme puošti tuomet. Na, o galiausiai atėjo toks laikas, kai abi dukrelės išsireikalavo eglutę puošti dar anksčiau. Tad šiemet eglė pas mus namuose nuo gruodžio 4-osios“, – juokiasi pašnekovas.

Praėjus visoms įprastoms šventėms, sausio 2-ąją, Andriaus šeimoje visuomet laukia dar viena maloni šventė – vyresniosios dukters gimtadienis.

„Taigi švenčių mūsų namuose tikrai netrūks“, – šypsosi dainininkas.

„Žinoma, esant tokiai pasaulinei situacijai, visos šios šventės bus kitokios. Nebesibūriuosime su draugais, giminėmis, viskas vyks daug siauresniame rate. Niekur nuo to nepabėgsi. Reikia tikėtis, kad kitais metais viskas stos į savas vietas“, – viliasi Andrius.

Dviejų vaikų tėtis tikina, kad, nepaisant pasaulį sukausčiusios pandemijos, jo namuose vis tiek jaučiasi šventinė dvasia ir už tai jis dėkoja savo dukroms.

„Labai svarbu pakelti savo nuotaiką, mums su žmona ją praskaidrina vaikai, kurie įprasmina šventinį periodą. Mūsų mergaitės dar tiki kalėdiniais stebuklais, jos labai laukia šio laiko, o tai mus be galo džiugina“, – Delfi tikino jis.

Andriaus Rimiškio namų eglė

Tiesa, A. Rimiškis neslepia, kad jis, kaip ir kiti scenos žmonės, karantino periodą išgyvena sunkiai. Jis taip pat neteko pajamų, koncertų ir kitų darbo pasiūlymų.

„Jau pavasarį ta situacija visus atlikėjus užgrūdino. Tuomet buvo didžiulis netikėtumas. Šiuo laiku buvo numatyta taip pat labai daug įvairių užsakymų. Ką darysi, teko viską atšaukti. Bet reikia gyventi toliau. Dabar daugiausiai laiko skiriame savo šeimai, be to, pradėjome dirbti stipriai ties kita kryptimi – žmona ėmė kurti šeimai skirtus drabužius. Siuva paltus, jai tai puikiai sekasi. O mano kūrybinė veikla taip pat niekur nedingo, gimsta įvairios mintys ir idėjos, kurias tikiuosi realizuoti, kai baigsis ta nevaldoma situacija. Toks tas gyvenimas, jis niekada nestovi vietoje, kažką prarandame, kažkas gimsta naujo“, – šiltai pasakojo dainininkas.

Atlikėjas sako, kad labiausiai jį gąsdina nežinomybė dėl ateities.

„Nežinai, ką ir kiek gali planuoti į priekį, nes nežinai, kas laukia ateityje. Tiesą sakant, nežinai net to, kas bus rytoj“, – neslepia pašnekovas.

Rimiškių šeimos eglutė puošiama kasmet ir po truputį vis anksčiau. Šiais metais žaliaskarė pagyvinta naujais žaisliukais.

„Kiekvienais metais žaisliukai vis kitokie, norisi atsinaujinti. Dukrytės augdamos vis sugalvoja naujų papuošimo idėjų, pavyzdžiui, šiemet neišvengiamai papuošėme balkoną, apšviesdami jį žybsinčiomis lemputėmis. Kai namuose yra vaikų, tai ir Kalėdų laukimas daug džiaugsmingesnis. Visi tie stebuklai, dovanų laukimas, laiško rašymas Kalėdų Seneliui... Šiemet dukros rašė, kaip nori dovanų gyvo šuniuko. Senelis joms atrašė, kad reikia burti šeimos susirinkimą. O susibūrus šeimai buvo nuspręsta, jog reikia dar palaukti“, – juokiasi Andrius.

„Vyksta veiksmas pilnu tempu. Suaugus reikia nepamiršti žaisti, tikėti stebuklais, visa tai ir puošia mūsų visų taip laukiamas šventes“, – tiki dainininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)