Lygiai prieš penkis mėnesius savo bičiulio ir bendražygio netekęs žurnalistas Rimas Šapauskas Vytą prisimena su šypsena. Vyras tikina, kad jam iki šiol atrodo, kad jo draugas tik kažkur trumpam išėjo.

„Kadangi mes su juo dirbome, apima jausmas, kad jis tiesiog kažkur išėjo. Iki šiol save pagauni, kad vis nustembi, jog jo nebėra. Nesitiki, kadangi tai buvo labai netikėta“, – DELFI pasakoja R. Šapauskas.

„Tiesa, jei kalbėtume krikščioniška prasme, niekur tas mūsų Vytas nedingo, jis vis dar kartu su mumis“, – šiltai pridūrė jis.

Minint V. Šerėno gimimo metines Rimas kartu su šeima planuoja aplankyti jo kapą. „Su vaikas uždegsime žvakutę“, – tarė artimas humoristo bičiulis ir kolega.

Savo mylimą draugą jo gimimo dieną prisiminė ir humoristas Haroldas Mackevičius, kuris jau spėjo aplankyti Antakalnio kapines. Savo socialiniame tinkle jis pasidalino nuotrauka su žvakutėmis ir trumpu komentaru: „Vytui šiandien būtų 60“.

Šįryt su mintimi apie V. Šerėną nubudo ir ilgus metus televizijoje besisukantis Jogaila Morkūnas, kuris sako, kad Vytą prisiminti reikia tik su šypsena.

„Žinant Vytą ir jo subtilų humoro jausmą, jį atsiminti galima tik su šypsniu veide. Manau, kad nei jis pats, nei jo šeima, nei jo bendražygiai draugai ar kolegos negyvena gedulu, visi Vytą prisimena su šviesa, šypsena. Jei tik jis būtų gyvas, šį savaitgalį jis tikrai darytų didelę gimtadienio šventę savo sodyboje“, – šiltai sako jis.

Prisimindamas legendinį humoristą Jogaila prabilo ir apie netikėtą sutapimą.

„Netikėtas dalykas yra tas, kad kalbėjausi su a.a. Gintaru Ruplėnu, dar prieš jo mirtį kelis mėnesiu atgal, planavome, kaip švęsime jo 50-metį. Su V. Šerėnu irgi panašiai kalbėjomės. Per juodo humoro prizmę juokavau, kad vieną bičiulio jubiliejų jau praradome, todėl Vyto 60-mečio tikrai nepraleisim. Juoko forma sakėme, kad vieną šventę jau praleidome, todėl būtinai reikia atšvęsti kitą. Tačiau nutiko kitaip“, – prisiminė pašnekovas.

DELFI primena, kad V. Šerėnas anapilin iškeliavo netikėtai, vyrui sustojo širdis.

Su žmona Dalia legendinis humoristas užaugino dvi dukras – Gintę ir Rytę.

V. Šerėnas gimė 1959 m. Ignalinos rajone. 1979 m. dirbo Ignalinos tarpmiestinėje telefonų stotyje. Vėliau tarnavo sovietinės armijos statybos daliniuose suvirintoju Maskvos srityje.

1982 m. įstojo į Vilniaus universitetą ir studijavo Parengiamajame skyriuje, vėliau – Pramonės ekonomikos fakultete, kuriame įgijo darbo ekonomikos specialybę. Būdamas studentas du kartus vadovavo studentų statybų būriams Jakutijoje (1986 m.) ir (Vokietijoje 1989 m).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)