„Kaip ir daugelis, jūsų šiandien iš savo povandeninio laivo, per periskopą, įdėmiai pirmą „Eurovizijos“ atranką pažiūrėjau. Nu joooo…šis konkursas jau visai į pradedančių atlikėjų mokyklos koncertėlį pavirto. Jokios energijos, apie talentus net nekalbu. Net mano laikais (kai komisijoj teko būti) vis tiek kažkokių nešlifuotų deimantukų pamatydavom ir kartais net būdavo juokinga ir labai linksma.

O dabartinės komisijos tai man nuoširdžiai gaila, nes jiems, kaip kokiems kazlėkams po vasaros lietaus tenka aplink esančią gamta komentuoti: žiūrėk ežiukas prabėgo, kankorėžis gražus ant eglutės kabo... ir t.t.

Nors ir šiek tiek pikta… reiktų gal be gailesčio viską tiesiai pasakyti ir tuomet į sekančias atrankas bet kas nesulėks ir karantininį šeštadienį man ir Jums ant ausies su savo dainuškom nelips ir beviltiškais įvaizdžiais svarbiausių, o gal net erotinių sapnu nedarkys!

Nieko nėra baisiau už entuziazmą be talento! Gal tikrai nereikėjo tokiu metu jokių atrankų organizuoti, o tiesiog ramiai „The Roop“ išsiųsti. Na o dabar lieka tikėtis, kad jie ir taip laimės… To sau ir visiems palinkėsiu…“ – savo feisbuko paskyroje rašė A. Pogrebnojus.

Komisijos kėdes šeštadienio vakarą užėmė grupės „Skylė“ vokalistė Aistė Smilgevičiūtė, atlikėjas ir dainų autorius Jievaras Jasinskis, muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys ir garsus kompozitorius Vytautas Bikus.

Už patikusius numerius balsavo tiek komisija, tiek televizijos žiūrovai. Susumavus komisijos ir žiūrovų balsus paaiškėjo, kad į kitą etapą keliauja daugiausia komisijos balsų surinkęs Voldemars Petersons, Titas ir Benas, daugiausia žiūrovų balsų surinkusi Martyna Jezepčikaitė, Milita Daikerytė ir grupė „Be U“. Likę dalyviai su konkursu atsisveikino iki kitų metų.

Iš viso bus parodytos keturios „Pabandom iš naujo“ laidos – dvi atrankinės laidos, pusfinalis ir finalas.

Finalinėje laidoje dainą atliks ir dėl teisės dalyvauti „Eurovizijos“ konkurse varžysis šių metų nugalėtojai „The Roop“, kurie dėl susiklosčiusios situacijos ir atšauktos „Eurovizijos“ neturėjo progos pasirodyti ant didžiosios scenos. Buvo kilę diskusijų, ar kitų metų konkurse teisę dalyvauti turėtų gauti šių metų nugalėtojai, bet Europos transliuotojų sąjunga (angl. European Broadcasting Union) nurodė, kad konkurso taisyklės nebus keičiamos, todėl šiais metais išrinktos dainos kitais metais varžytis „Eurovizijoje“ negali. Tačiau vertinant praeitų metų „The Roop“ įdirbį ir atsakingą pasiruošimą, grupei iškart skiriama vieta atrankų finalinėje laidoje.

Laimėtoją bendrai išrinks televizijos žiūrovai ir komisija, kurios 5 nariai keisis per kiekvieną laidą. Kol kas komisijos narių pavardžių nacionalinės atrankos rengėjai neatskleidžia. Kaip balsavo komisija, bus skelbiama laidos pabaigoje, taip siekiama, kad komisijos vertinimai nedarytų įtakos žiūrovų balsavimui.

Kas atstovaus Lietuvai „Eurovizijoje“, vyksiančioje gegužės 18–22 dienomis Roterdame (Nyderlanduose), paaiškės vasario 6 dieną nacionalinės atrankos finalo metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (218)