Kalėdos – pagrindinė ir mėgstamiausia Večerskių šeimos šventė, todėl kasmet jis su žmona Viola žiemos šventėms ruošiasi itin atsakingai. „Nors ir nėra namuose tokių mažų vaikų, kurie džiaugtųsi ta eglute. Tai yra malonumas sau ir savo šeimai bei tiems, kurie sėda prie stalo.

Mudu su žmona puošiame visus namus, o elektronika yra mano užsiėmimas. Eglutė tėra centrinis akcentas. Mūsų puošimo procesas eina per visą kambarį ir išeina į lauką. Iki Kalėdų dar liko laiko ir dar liko ką papuošti. Bus ir šviečiantys medeliai, ir įvairūs kalėdiniai motyvai“, – vardijo aktorius.
Tačiau nors teatralas jau daugelį metų kolekcionuoja angelus, jų tarp papuošimų neišvysime. Tai, anot jo, kita istorija ir angelai iš kolekcijos gyvena savo gyvenimą.

Išpuoštuose namuose netrūksta ir šurmulio, mat būtent į šiuos namus Vilniaus užmiestyje jau netrukus susirinks ir visa gausi šeima. „Anksčiau rinkdavomės pas uošvę, bet jau pusmetis kaip jos nėra tarp mūsų, todėl aš, žmona Viola, dvi dukros, du žentai ir dvi anūkės būname mūsų namuose. Tiesa, viena anūkė šiemet liks Londone, kur neseniai baigė studijas. Kai tik visi susirinksime, siųsime jai savo linkėjimus“.

Pasiteiravus, kaip kilo mintis pasigaminti eglutę, vyras nusijuokė. Pasak jo, tai – vieni juokai, nes tereikia turėti metalinę konstrukciją, medžio ir viską puošti pagal eglutės formą. Visa kita priklauso nuo išmonės, o šiemet jiedu su žmona sumanė, kad eglutė bus sidabrinės spalvos ir be žaisliukų.
„Anksčiau gamindavau ir šviesos įrangą nuo nulio. Juk mirksinčių lempučių nebuvo, todėl pasigamindavau savo malonumui pats. Tam, kad jos būtų spalvotos, dažydavau įvairiais lakais. Būdavo labai skaudu kai kas nesuveikdavo. Net ir savo spektakliuose žaidžiu lemputėmis. Lemputės ir visi elektroniniai papuošimai – mano hobis ir malonumas“.

Kalbėdamas apie jaunąją šeimos kartą A. Večerskis išsakė norą, jog jo anūkės prisimintų, jog senelis kiekvienoms šventėms sugalvodavo ką nors naujo ir įdomaus, o papuošimus ir net eglutę gamindavo savo rankomis.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)