„Delfi“ turėjo išskirtinę progą pakalbinti ir G. Girdvainio dukterį Jurgą Girdvainytę-Šuminienę. Koronaviruso židinyje, Santariškių klinikose, direktoriaus medicinai pavaduotoja slaugai dirbanti aktorių dukra per visą karantino laikotarpį negalėjo vykti aplankyti tėvų. Na, o jos tėtis, pašvelnėjus karantinui, nuo ketvirtadienio laiką leido sodyboje Trakuose. Čia ir buvo rastas jo kūnas.

„Jiedu su mama visą karantiną leido namuose, niekur nebuvo išėję. O aš paskutinį kartą su tėčiu mačiausi tik prieš karantiną – buvome ir mes pas tėvus, ir jie lankėsi svečiuose. Na, o paskui dėl visų mūsų saugumo bendraudavome tik telefonu“, – kalbėjo Jurga.

Nors tėtis turėjo sveikatos problemų, netektis, anot moters, visai šeimai labai netikėta.

„Anksčiau jis turėjo širdies problemų. Kraujospūdis buvo aukštas, jį reguliuodavo vaistais“, – kalbėjo Jurga.

Dviejų aktorių dukra neslėpė skausmo ir apie savo tėtį kalbėjo tik gražiausiais žodžiais.

„Jis nebuvo griežtas. Be galo mylėjo mane, be galo mylėjo savo anūką. Turbūt jam dabar ir yra skaudžiausia, – apie Kaune paskutiniame kurse studijuojantį sūnų pasakojo Jurga. – O šiaip tikrai gyvendavome linksmomis nuotaikomis. Jis pajuokaudavo namuose, tačiau drauge buvo ir be galo jautrus žmogus. Ir iš jo, ir iš mamos išmokau skrupulingumo, kruopštumo, stengtis viską atlikti geriausiai. Tėtis buvo užsispyręs, uoliai siekdavo savo tikslo. Aš esu tokia pati. Be to, jis buvo be galo punktualus. Manau, kad irgi turiu šitą savybę. Nedaug mano kolegų žino, kas buvo mano tėtis. Aš tiesiog nesigirdavau. Tie, kurie sužinodavo, sakydavo, kad žvelgdami į mane mato daug tėčio bruožų.“

Moteris teigė, kad tėčio ir mamos meilė buvo pavyzdys ir jos šeimai.

„Kaip ir kiekvienoje šeimoje, visko yra buvę. Tačiau abu sutardavo tikrai gražiai. Man mūsų šeimos stilius – įkvėpimas. Tiek išgyventi kartu... Lapkritį jie atšventė 50-ąjį bendro gyvenimo metų jubiliejų. Menininkų šeimų yra išlikę nedaug, tačiau jie – visada kartu, niekada nesijausdavo kokios nors konkurencijos“, – kalbėjo pašnekovė.

Anot moters, šiuo metu yra derinami reikalai su Kultūros ministerija. Na, o ji pati šiandien lankėsi mažajame Vilniaus teatre. Būtent Vilniaus mažojo teatro administracija ir praneš daugiau informacijos apie pašarvojimą ir lankymo valandas, tačiau jau aišku, kad laidotuvės vyks sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)