Renginyje nestigo jautrių, nuoširdžių ir įkvepiančių akimirkų, 3-jų valandų transliacijoje buvo pagerbti didieji lietuviško kino kūrėjai ir talentingi industrijos naujokai.

Didelio ir mažo žmogaus santykio leitmotyvas suskambėjo ir muzikinėje ceremonijos dalyje. Joje pasirodė talentingas 9-erių nominantas, filmo „Didelis mažas stebuklas“ aktorius Teodoras Lipčius su tėvu Sauliumi, Jurga Šeduikytė su filmo „Drugelio širdis“ jaunąja aktore Vilne Konstancija Abukevičiūte, Daiva Starinskaitė su Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistais bei vaikų operos studija.

Muzikinius pasirodymus taip pat rengė Martynas Levickis, Dovilė Filmanavičiūtė, Mantas Jankavičius, Vaidas Baumila ir daugelis kitų. Apdovanojimus teikė kultūros, meno, sporto pasaulio žvaigždės. Iškilmes organizavo LKC ir AVAKA. Renginio globėja – Lietuvos Respublikos Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė.

Apdovanojimus vedė Rytis Zemkauskas ir Elžbieta Latėnaitė.

„Kinas padeda ištverti tikrovę. Ir kartais – pasakyti svarbius dalykus. Lietuvoje kinas yra darbščių ir pasišventusių žmonių veikla, dažnai nepastebima ir retai įvertinama. Todėl „Sidabrinės gervės“ yra gera proga susitikti ir pasidžiaugti“, – sakė R. Zemkauskas.

„Man labai smagu prie svarbiausios kino žmonių šventės prisidėti ir pačiai. Per metus atsirado naujo kino, patyrėme ir skaudžių netekčių. Karo Ukrainoje kontekste neapleidžia nežinomybės ir laikinumo jausmai. Tad laikas, praleistas kartu kino bendruomenėje, turėtų būti brangus. Manau, laukia prasmingas vakaras“, – kalbėjo E. Latėnaitė.

Didis žmogus stovi audroje, mažas – ieško užuovėjos, – tokią šių metų apdovanojimų temą padiktavo menininko Algio Kriščiūno specialiai sukurtas paveikslas „Birds and the Wind“, kuris po apdovanojimų buvo parduotas aukcione, o surinkta pinigų suma paaukota Ukrainos kino akademijos paramos fondui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją