„Mes visi tapome individualistai. Mums svarbu darbas, karjera, vaikus nuvežame į mokymo įstaigas, po to žiūrime į kokius būrelius juos įrašyti, kad jų dienotvarkė būtų tokia pat užimta, kaip mūsų. Dėl to dažniausiai nebeturime vienas kitam laiko, nebeturime kada pabūti visi drauge ir suprasti, kas iš tikrųjų yra šeima ir ką reiškia joje būti, jaustis, kad joje esi“, – sako A. Jasaitytė-Čeburiak.

Moteris prisipažįsta, jog ir pati kartais pagauna save, jog per mažai laiko leidžia su šeima: „Taip, mes dažnai einame pasivaikščioti, leidžiame laiką gamtoje, tačiau manau daugiau reikėtų visiems kartu lankytis kultūriniuose renginiuose, todėl „Voro vestuvės“ bus puiki pramoga mūsų šeimai“.

„Dar per „Kaziuko mugę“ turėjome progos susipažinti su „Voro vestuvėmis“. Atsitiktinai ėjome pro mugėje stovėjusį kioskelį ir ten kaip tik buvo Neringa Čereškevičienė ir „Tele bim-bam“, jie pristatinėjo koncertinį turą, tai mūsų mažoji greit įsijungė į bendrą ratelį ir kartu „traukė“ daineles, – prisimena A. Jasaitytė-Čeburiak. – Kiek aš stebiu dukrą, matau, kad jai labai svarbu dainelės, šokiai ir bendravimas su kitais, ypač su vaikais. Ji ir pati lanko specialiąją lavinamąją mokyklėlę, kurioje šoka ir dainuoja, todėl manau, „Voro vestuvių“ šventė jai paliks didžiulį įspūdį, suteiks daug džiaugsmo ir teigiamų emocijų“.

Aistė Jasaitytė prisipažįsta, jog šis koncertas kelia ir jos smalsumą, mat, ji nežino J. Marcinkevičiaus poemos „Voro vestuvės“.

„Matyt, viskas savu laiku. Bus gera proga ne tik vaikui, bet ir man susipažinti su šiuo kūriniu, – šypsosi ji bei prisimena, jog ir ją vaikystėje tėvai vesdavo į įvairius vaikams skirtus renginius, kurie vien dėl buvimo visiems kartu tapdavo stebuklingi. – Iš pradžių vesdavo į lėlių teatrą, vėliau į Operos ir baleto teatrą žiūrėti vaikams skirtų pasirodymų. Aš atsimenu, kad tėtį matydavau gana mažai, tai tie bendri išėjimai man būdavo didžiulė šventė. Be to, vaikui labai giliai į atmintį įsirėžia visi dalykai, renginiai, kuriuos jis mato, sukelia kelis kartus didesnius įspūdžius nei mums, suaugusiems“.

Beveik pusę kelio jau įveikusius „Voro vestuvių“ koncertus jau išgirdo daugiau nei 12 tūkst. žiūrovų Utenoje, Alytuje ir Kaune. Jau šį savaitgalį gražiausiomis dainomis Voro svita apdovanos Šiaurės Lietuvos gyventojus. Balandžio 27 d., penktadienį, „Voro vestuvių“ koncertas bus surengtas Šiaulių arenoje, o balandžio 29 d., sekmadienį, Panevėžio „Cido“ arenoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)