- Agne, ar sureikšmini savo grįžimą į televiziją?

- Tikrai ne. Bet tai nereiškia, jog dėl to nesidžiaugiu. Darbas televizijoje yra viena iš daugelio mano veiklų. Man patinka televizijoje. Anksčiau tai buvo pagrindinė mano veikla, dabar – labiau hobis. Tiesą pasakius, visus skaudulius, sunkumus iš buvusių darbų televizijoje jau pamiršau. Tuo metu buvau itin pavargusi. O dabar esu nusiteikusi labai pozityviai.

- Esi minėjusi, jog dirbsi tik toje laidoje, kuri Tau pačiai bus priimtina ir įdomi. Kuo patraukė BTV „Žvaigždutės“?

- Kol nebuvau ekrane, man daug laidų kūrėjų siūlė bendradarbiauti. Šis projektas man tiko dėl to, jog patogus filmavimo laikas, puiki kūrybinė komanda ir mano kolegė. Pasitikiu prodiuseriais, jie turi tam tikras moralines nuostatas – tai man labai svarbu. Nenoriu, kad mane įžeidinėtų, todėl ir pati nenorėčiau įžeidinėti kitų. Laidos „Žvaigždžutės“ formatas yra lengvas, tačiau neskatinantis pykčių.

- Prakalbai apie savo kolegę Godą. Man teko girdėti linksmų atsiliepimų apie Jūsų bendrą reklaminę fotosesiją ir išvaizdą eteryje. Žmonės sakė, jog atrodote kaip žavinga lesbiečių pora: Tu griežta, o Goda – moteriška. Kaip vertini tokias replikas?

- Su šypsena. Taip ir turi būti. Specialiai įvaizdis buvo kurtas pagal garsios Amerikos TV laidų vedėjos Ellen DeGeneres ir jos gyvenimo partnerės aktorės Portia de Rossi pavyzdį.

Manau, taip apie mane atsiliepia tie žmonės, kurie nori papletktinti, kurie mano, jog man trūksta moteriškumo. Nieko – prašau, pasireikškite. Jei jums smagiau, man dar labiau (šypsosi).

- Tavo kolegė Goda gražiai apie Tave atsiliepė, nors neslėpė, jog kartais esi tiesmuka. Kaip Tu vertini G.Alijevą?

- Labai džiaugiuosi, jog dirbame kartu. Iki šiol buvome pažįstamos, bet nedirbome kartu. Turiu pripažinti, kad esu maloniai nustebinta. Nesakau, jog iš pirmo karto pavyksta įrašyti naują laidą, tačiau labai gretai su ja susidirbome, bendraujame be įtampos.

Man pasisekė su kolege, nors iš pradžių ir bijojau!

- Esi ne tik laidos vedėja, tačiau ir projekto stilistė. Ar tai pirmoji Tavo patirtis tokiu amplua?

- Esu dirbusi daugelyje laidų, tačiau nevadinu savęs televizijos stiliste. Tai kažkokia nesąmonė. Dirbu ir labai rimtuose meniniuose projektuose.

Aš mėgstu papuošti žmones „su cinkeliu“. Neįsivaizduoju Godos ir savęs televizijos eteryje su vienodomis suknelėmis. O dabar dėl mūsų įvaizdžio net kyla apkalbos. Ką gi, puiku!

- Kas dabar užima daugiausiai Tavo laiko be veiklos televizijoje?

- Šiuo metu daug ką veikiu, tačiau pagrindinis dėmesys skirtas diplominiam darbui (Agnė baigia tapybos bakalauro studijas Vilniaus dailės akademijoje, taps diplomuota tarpdisciplinine menininke – aut.past.). Tai man dabar svarbiausias dalykas. To siekiau labai seniai. Tapybos studijos nėra hobis – tai mano gyvenimo būdas.

- Pastaruoju metu gerokai dažniau rodaisi viešumoje. Tai susiję su Tavo darbu televizijoje?

- Tikrai taip. Ir visada taip buvo. Tai net įrašyta į mano darbo kontraktą (juokiasi). O iki tol ėjau į tuos renginius, kuriuos organizuodavo mano draugai. Ir man visai nerūpėjo, ar ten dalyvaus žiniasklaidos atstovai, ar ne.

- Neseniai Vilniuje vyko Vienos pokylis. Jame dalyvavo Tavo mama Nijolė, kurios suknelė sulaukė prieštaringų vertinimų. Ar Tu jai padėjai išsirinkti apdarą?

- Žinoma, kad prisidėjau prie šio mamos įvaizdžio. Būtų keista, jei būtų buvę kitaip. Mama atrodė tikrai labai gerai. Tiesą pasakius, suknelė 100 procentų atitiko reikalavimus. Tuos, kurie abejoja dėl tokio pasirinkimo, kviečiu pasidomėti mados istorija ir panagrinėti Vienos pokylio drabužių reikalavimus. Kodėl į visokių vištyčių biustus privalome žiūrėti, o balzakiško amžiaus moteris turi jį slėpti? Netiesa!

Daugiau interviu su Lietuvos garsenybėmis – naujausiame nemokamo žurnalo „Mieste“ numeryje