Visą kovo mėnesį „Virtuvės mitų griovėjų” komanda keliaus po Aziją, o tiksliau – po Vietnamą, kur bus kuriamas jų pirmasis kulinarinių kelionių laidų sezonas. Naujo formato televizijos laidos jau prieš pat vasarą startuos TV3 ekranuose, o paraleliai ruošiama ir kita naujovė – storiausias ir modernaus dizaino kulinarinis žurnalas-albumas, kuriame svarbią turinio dalį užims kitu kampu pristatomi išradingųjų kulinarų nuotykiai egzotiškoje šalyje.
Alfas Ivanauskas ir Ali Gadžijevas
© Asmeninio archyvo nuotr.

Iš viso Vietname keliauja septynių žmonių komanda, tarp kurių – kulinarai Alfas Ivanauskas ir Ali Gadžijevas bei knygos „7 ingredientai” fotografas Robertas Daskevičius.

„Esminis dalykas, kuo šis TV laidų sezonas skirsis nuo kitų pasaulyje sukurtų panašių projektų yra tas, kad mes keliausime ne tik tam, kad atrastume naujų skonių ar dar geriau pažintume šalių, kurių virtuvės mums labiausiai patinka, maisto kultūras. Mūsų idėja yra sugriauti mitą, kad kitų šalių virtuvės yra labai tolimos lietuviškajai, todėl gamindami ir ragaudami kelionėse mes stengsimės papasakoti ir patarti, kaip gardžiausius egzotiškų virtuvių atradimus pritaikyti maistą gaminant Lietuvoje”, - pasakojo kulinaras Alfas Ivanauskas, kuris neslepia, kad artimiausiuose „Virtuvės mitų griovėjų” planuose yra aplankyti tokius kraštus kaip Pietų Italija ir Prancūzija, Pietų Amerika ir, ko gero, darsyk sugrįžti į Aziją.

Vietnamas pirmajam kulinariniam kelionių sezonui buvo pasirinktas neatsitiktinai.

„Mes tikrai labai ilgai sprendėme, nuo kurios šalies pradėti, tačiau jau po kelių dienų filmavimų Vietname supratome, kad pasirinkimas buvo absoliučiai teisingas. Pirmiausia dėl to, kad, kaip patys vietnamiečiai sako, jų virtuvė yra vadinama „pasaulio virtuve”, nes čia galima atrasti viską, ką sugalvoji: visų įmanomų rūšių ypač šviežius vaisius ir daržoves, kurių dalies, beje, net nebuvome girdėję, neįtikėtiną žuvies ir jūros gėrybių asortimentą, bei, žinoma, gausybę šviežių prieskoninių žolių. Taigi čia atradome tikrai daug įkvėpimo kurti naujus receptus, kuriuos parodysime kartu su neįtikėtino grožio Vietnamo gamtos ir miestų vaizdais, - pasakojo kartu su Alfu Vietname keliaujantis kulinaras Ali Gadžijevas.

Lankydamiesi Šiaurės ir Pietų Vietname „Virtuvės mitų griovėjai” planuoja užsukti ir į tokias vietas, kur turistai dar nebuvo įžengę, ten ekspromtu įkurti kulinarines studijas ir jose gaminti patiekalus pagal jų pačių sukurtus receptus.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

M. Stasiulio ir jo antrosios žmonos skyrybos pakrypo netikėta linkme (13)

Vilniaus miesto apylinkės teisme jau kurį laiką nagrinėjama Mindaugo Stasiulio ir jo antrosios...

G. Gurevičiūtė atskleidė savo grožio paslaptis: jau naudoja odos senėjimą stabdančią kosmetiką (30)

Nors įprasta manyti, kad veido oda ima senti nuo 25 ar 30 metų, penktadalis Lietuvos moterų...

„Lietuvos ryto“ šokėja siekianti tapti M. Šalčiūtė: tai didelis iššūkis (26)

Monika Šalčiūtė savo šokiais nori džiuginti tūkstančius „Lietuvos ryto“ krepšinio...

E. Jennings jau pradėjo slidinėjimo sezoną: nuo šiol keisis ir atostogų tradicijos? (7)

Žinoma Lietuvos daininkė Erica Jennings iki šiol nebuvo slidinėjusi, o jos aplankytų kalnų...

Garsūs žmonės atskleidė savo virtuvės paslaptis: nuo sveikatingumo gėrimo iki su sulčiaspaude gaminamo gaspačo (6)

„Neseniai su šeima išsikraustėme gyventi į kaimą, tad pasikeitė ir mūsų mitybos įpročiai....

Top naujienos

„Zapad“ atakos ir atsitraukimai: kai kurios detalės – labai iškalbingos (172)

Priešininkas išmėtė lapelius – psichologinio poveikio priemonės. Mūsų pajėgos lapelius...

D. Trumpas pagrasino visiškai sunaikinti Šiaurės Korėją (31)

JAV prezidentas Donaldas Trumpas antradienį sakydamas savo pirmąją kalbą Jungtinių Tautų...

Pigesnio šildymo galima tikėtis tik iki sausio (134)

Po svarstymo Seimas nusprendė, kad pridėtinės vertės mokesčio lengvata centriniam šildymui ir...

Prie LKL starto linijos: nauji veidai, naujos viltys, vienas titulas (12)

Antradienį rungtynėmis tarp Panevėžio „Lietkabelio“ ir Utenos „Juventus“ prasideda 25-asis...

Privers nusišypsoti: į vestuves atvykusios viešnios tokio stiliaus akibrokšto nesitikėjo (8)

Vestuvių puota neretai tampa tikru galvos skausmu ne tik suknelės ieškančioms nuotakoms, bet ir...

Tarp universitetų – kovos be taisyklių: pradėtas tyrimas prieš KTU rektorių (169)

Metai iš metų besitęsianti nerašyta kova tarp didžiųjų Kauno universitetų pasiekė piką...

Mirė S. Petrovas – „žmogus, išgelbėjęs pasaulį“ nuo branduolinio karo (28)

Eidamas 78-uosius metus mirė buvęs sovietų karininkas Stanislavas Petrovas, padėjęs užkirsti...

Kai kurie prastesnės kokybės produktai Lietuvoje dar ir brangesni papildyta (361)

Dalis Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos tirtų maisto produktų Lietuvoje yra ne tik...

Iššifruotas 341 metų senumo „apsėstos“ vienuolės laiškas (24)

Mįslingas laiškas, parašytas prieš daugiau nei 300 metų Sicilijoje gyvenusios vienuolės, kuri,...

Danai panaudojo betoną namo spausdinimui (8)

Danų kompanija „Printhuset“ pirmą kartą realiomis sąlygomis išbandė jų pačių sukurtą 3D...